TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4453746 db
Találatok száma: 35
Előző Következő
E vitamin 2018-05-21 11:01:38
Az E-vitamin (vagy tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, vagyis véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához. Ezt a védő hatást úgy éri el az E-vitamin, hogy nagy oxidáló hatása révén a szabad gyökök hamarabb lépnek vele reakcióba, mint a szervezetünk sejtjeivel. Szabad gyökö...
Az öt legkárosabb, rákkeltő étel 2016-12-09 19:15:28
AZ ÖT LEGKÁROSABB, RÁKKELTŐ ÉTEL Gondolkodtál már azon, hogy melyek azok az ételek, amelyek annyira egészségtelenek, hogy jobb lenne elkerülni őket? Egyes adalékanyagok, úgymint a...
Halálos lehet a vaj 2016-07-08 19:19:52
Halálos lehet a vaj A telített zsírok fogyasztása a halálozás kockázatának növekedésével függ össze egy nagy létszámú, hosszú távú kutatás szerint. A Harvard Egyetem közegészségügyi karának tanulmánya, melyet a JAMA Internal Medicine ismertetett, 126 ezer embert követett nyomon három évtizeden át, hogy értékelje az étrend egészségre és élettartamra gyakorolt hatását. A ku...
Rákkeltő élelmiszer adalék méreganyagok... 2015-10-10 16:45:22
RÁKKELTŐ ÉLELMISZER ADALÉK MÉREGANYAGOK, AMIKET KERÜLJÜNK! BHA(butilezett hidroxi-anizol) Ez a tartósítószer használható avasodás elkerülésére, élelmiszerekben található olajokban. Kimutatták, hogy rákkeltő hatásúnak bizonyult patkányokon, egereken végzett kísérletek során. Állatkísérletekben használata nyomán változásokat figyeltek meg az immunrendszerben, a vérképben, a pa...
9 rákkeltő étel, amiből soha ne egyél! 2015-09-30 10:58:14
Amikor a szüleink fiatalok voltak, senki nem aggódott az ételek rákkeltő hatása miatt, és az emberek is kevesebb feldolgozott ételt ettek régen. Akkoriban több tiszta és egészséges ételt fogyasztottak, mert azt volt elérhető. Kissé úgy tűnhet, ma már minden rákkeltő, nehéz eligazodni a különböző szakvélemények között. Amikor az egészséged érdekében választod a light popcornt, l...
Jó tanácsok daganatos betegeknek 2015-09-08 12:51:13
Együnk naponta legalább 5 adag zöldséget és gyümölcsöt. Egy adag mindenkinél annyi, amennyi elfér a markában. * Válasszuk a teljes őrlésű gabonákból készült élelmiszereket, ételeket: barna rizst, kölest, tönkölybúzát, hajdinát, rozst, zab- és búzakorpát. * Igyekezzünk még többféle fehérjét enni: halakat, hüvelyeseket, magvakat. * Olvassuk el figyelmesen az élelmiszerek cí...
Egyetek zsírt - megmondjuk, melyik az egészséges! 2015-07-28 21:24:56
Egyetek zsírt - megmondjuk, melyik az egészséges! Félünk tőle, pedig ez a létfontosságú anyag közel sem olyan rossz, mint a híre. Segítünk eloszlatni a legelterjedtebb tévhiteket! A zsírok nélkülözhetetlenek, hiszen a szervezet strukturális felépítésében és anyagcseréjében egyaránt szerepet játszanak. Energiaforrásként szolgálnak, segítik a zsírban oldódó vitaminok felsz...
Olvassuk el a szaloncukor összetevőit 2014-12-20 13:10:22
Olvassuk el a szaloncukor összetevőit A karácsonyi édességek, különösen az irreálisan olcsón árultak, bővelkednek a szív- és érrendszerre legveszélyesebb zsírokban. Bár 2014 februárjában életbe lépett az a rendelet, amely szabályozza az élelmiszerek káros transzzsírsav-tartalmát, a rendelet kihirdetésével nem lettünk az egészséges zsírok országa. A jogszabály ugyanis 12 hó...
Mik is azok a transzzsírsavak? 2014-02-25 16:28:44
A transz zsírsavak kedvezőtlenül befolyásolják a koleszterinszintet, csökkentik a HDL és növelik az LDL szintjét. Szép kis káosz alakult ki mára a fejekben arról, milyen zsírok és olajok hasznosak, illetve károsak. Ebben a zavaros képben könnyen rendet tehetünk, csak eg...
Jó tanácsok daganatos betegeknek 2014-01-03 07:47:23
Együnk naponta legalább 5 adag zöldséget és gyümölcsöt. Egy adag mindenkinél annyi, amennyi elfér a markában. * Válasszuk a teljes őrlésű gabonákból készült élelmiszereket, ételeket: barna rizst, kölest, tönkölybúzát, hajdinát, rozst, zab- és búzakorpát. * Igyekezzünk még többféle fehérjét enni: halakat, hüvelyeseket, magvakat. * Olvassuk el figyelmesen az élelmiszerek...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.