TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4454058 db
Találatok száma: 7
Előző Következő
Gesztenyés finomságok 2013-12-09 23:57:56
Gesztenyés finomságok A gesztenye házi feldolgozásának általában azért nem szeretünk nekilátni, mert olyan nehéz megpucolni. Illetve csak azt hisszük. Ha néhány tanácsot megfogadunk, igazi házi gesztenyepürét adhatunk a vendégeknek. Ha nektek is kedvencetek a gesztenyepüré, próbáljátok ki a bolti massza helyett otthon megcsinálni. Igaz, kicsit munkásabb, mint a kész gesz...
Újra a szőlő viszi a prímet: itt a szüret 2013-09-17 14:06:35
Az ősz, egy teljes éven át tartó várakozás után, nagy izgalmat vált ki a szőlőbirodalmakban. A szőlő általában augusztus végétől október végéig érik, attól függően, hogy milyen fajta. Hagyományos termés A csapadékmennyiség határozza meg a szőlőtermés (és így a bor) mennyiségét, a napsütéses órák száma pedig a cukorfokot. A szőlőt általában szeptember végén, az aszú szőlőt...
Gesztenyés finomságok 2012-02-26 22:44:09
Gesztenyés finomságok A gesztenye házi feldolgozásának általában azért nem szeretünk nekilátni, mert olyan nehéz megpucolni. Illetve csak azt hisszük. Ha néhány tanácsot megfogadunk, igazi házi gesztenyepürét adhatunk a vendégeknek. Ha nektek is kedvencetek a gesztenyepüré, próbáljátok ki a bolti massza helyett otthon megcsinálni. Igaz, kicsit munkásabb, mint a kész ge...
A gesztenye-receptek-tanácsok 2010-12-21 12:59:13
Gesztenyepucolás Fontos! A sült vagy főtt gesztenyét csak melegen lehet pucolni. Ha kihűlt, esélytelen, hogy a belső héjat le tudjuk szedni. Főzés vagy sütés után tegyük néhány percre vizes, majd száraz konyharuhába, míg picit lehűl, és már lehet is pucolni. A gesztenyét hideg vízben tegyük fel főni, és főzés előtt hasítsuk be a héját x alakban. ...
Örömteli kora ősz 2010-09-25 23:27:34
Vessünk, ültessünk! Áttelelésre ilyenkor még vethető spenót, sóska. Mindkettő rendkívül értékes levélzöldség. A spenótnak a termőhely iránt nincs különösebb igénye, viszont mivel sekély a gyökérrendszere, és rövid a tenyészideje, több vizet igényel. A szeptemberi vetéskor a sortávolság 15-20 cm legyen. Még ő...
A tartósítás 2008-11-29 16:53:53
A tartósítás története dióhéjban Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy rájött, lé...
Szeptemberi teendők a kertben 2007-09-16 00:28:29
- Áttelelésre vethetünk spenótot, sóskát, őszi felhasználásra hónapos retket. - A korai kiültetésű paradicsom letermett töveit már most felszedhetjük. - A kései fejes, kel-, vörös káposzta, karfiol és bimbós kel száraz időben legalább 40 mm öntözővizet igényel. A bagolylepke hernyója hámozgatással, rágással, ürülékkel szennyezi a káposztaféléket, késő őszig védekeznünk kell elle...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.