TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4454058 db
Találatok száma: 20
Előző Következő
Váncza Kincses Receptkönyv 2017-04-04 11:08:12
A Kincses receptkönyv régi, hagyományos receptjei Krémeslepény (nagyszerű) 12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségű vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és hajtogatás után kb. 10 percre hideg helyre tesszük...
Fasírt muffin krumplipüré kalappal 2016-06-30 10:42:01
Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús 1 vöröshagyma (kisebb) 2-3 gerezd fokhagyma petrezselyemzöld 2 zsemle 2 tojás só őrölt bors szerecsendió 2-3 tk worchester szósz vaj a forma kenéséhez Máz: 1 tk barna cukor pici mustár pici chili pici víz Krumplipüré: 50 dkg krumpli 2 tojássárgáj...
Malacsültek királya 2015-08-15 11:22:49
Malacsültek királya Hozzávalók: 1 malaccomb-szelet (nálam vékony bőrréteggel, kisebb porccal) szárított fűszerek (esetemben: durva szemcsés só, egész bors, koriandermag, egész római kömény, mustármag, zöld kardamom-magok, szegfűszeg, szegfűbors, szárított fokhagymapehely, szárított citromhéj + vöröshagymaport és barna cukrot is szerettem volna beletenni, de előbbit nem ta...
Juhtúróval töltött szűzérme rozmaringos újburgonyával 2015-04-27 22:56:37
Juhtúróval töltött szűzérme rozmaringos újburgonyával Hozzávalók: 1 db szép, formás sertésszűzérme 15 dkg juhtúró 15 dkg apróbb csiperkegomba 5-6 vékony szelet bacon 3 db kész réteslap (nem csomag, csak lap) 2 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa só őrölt bors kevés olívaolaj A páchoz: 2 evőkanál medvehagymás pesztó...
x 2014-05-20 01:06:17
- Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... Tormás hús Hozzávalók: 80 dkg. sertéslapocka 15-15 dkg. karotta, sárgarépa, fehérrépa, zeller 1 szál póréhagyma só, bors, kömény, kakukkfű 1 fej hagyma 1 babérlevél fél szál torma 3 ek. ecet Elkészítése: A húst a fűszerekkel feltesszük főni, és kis lángon, 45 percig főzzük. A zöldségeket vékony csíkokra a...
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) 2014-05-19 11:11:40
A pincepörkölt (tulajdonképpen gulyás, pörkölt vagy bográcsgulyás) bográcsban az igazi, de szükség esetén persze a konyhában is elkészíthetjük. A pincepörkölt lényege, hogy a présházaknál, pincéknél meglévő egyszerű körülményekre való tekintettel minden alapanyag és adalék, még a köret is, egy edényben, egyszerre készül el. Másrészt, tartalmas egytálételnek kell lennie, hogy a b...
Dia-Wellness sajtos lepény 2013-05-27 15:53:24
Dia-Wellness sajtos lepény Hozzávalók 2 tojás 2,5 dl víz 30 dkg Dia-Wellness ZERO-6 Lisztkoncentrátum 1 teáskanál Dia-Wellness Sütőpor fél dl olaj késhegynyi őrölt kömény teáskanál Dia-Wellness Só 15 dkg reszelt, füstölt sajt Elkészítés A sajt kivételével mindent összedolgozunk: a tojást egészben felverjük és összekeverjük az olajjal, a vízzel, a lisztkonce...
Receptek 2011-01-28 14:28:43
Körösi amurszeletek vörösborban gombával Hozzávalók: 1.5 - 2 kg amur, 2 dl száraz vörösbor, 2 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, fél pohár tejszín, fél kg csiperkegomba, (vagy 2 doboz 20 dkg-os konzervgomba), 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, só, bors, vegeta Elkészítés: A megtisztított és kifilézett halat ujjnyi szeletekre, vágjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. Felöntjük vörösb...
Receptek 2011-01-28 06:37:31
Hegyaljai csirkecomb Hozzávalók: 1 kg csirkecomb, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 1 db narancs, 2 dl tejföl, 2 dl badacsonyi kéknyelű bor, só, törött bors, olaj. Elkészítése: A csirkecombokat vágjuk ketté és olajban, megborsozva, hirtelen süsük szép pirosra. Tűzálló tál aljára terítsünk néhány vékony szalonna szeletet, rá a megsütött húsokat, erre ismét a szalonnát. Ráöntjük a...
K betűs receptek 2011-01-14 14:37:42
Körösi amurszeletek vörösborban gombával Hozzávalók: 1.5 - 2 kg amur, 2 dl száraz vörösbor, 2 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, fél pohár tejszín, fél kg csiperkegomba, (vagy 2 doboz 20 dkg konzervgomba), 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, só, bors, vegeta Elkészítés: A megtisztított és kifilézett halat ujjnyi szeletekre, vágjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. Felöntjük vörösbo...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.