TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4454312 db
Találatok száma: 4
Előző Következő
A fodros kel jótékony hatásairól 2019-01-22 09:02:20
A leveles kel (vagy fodros kel, latin nevén: Brassica oleracea) igazi szuperélelmiszer, összetételének és jótékony hatásainak köszönhetően a zöldleveles és sárga színű zöldségek királyának is nevezik. A kisázsiai eredetű káposztaféléket a rómaiak idejében a vándorló kelták...
Drága de szép...! 2009-07-25 23:04:22
GYÉMÁNT TÖRTÉNELEM...! Kristályai (oktaéder, rombdodekaéder, triakisz-oktaéder, tetrakisz-hexaéder és hexakisz-oktaéder) nagyon ritkán egészen szabályosak, rendesen gömbölyített lapuak, sokszor egészen golyószerüek. Leginkább magános kristályokban terem, de némelykor sugarasan szálas golyókban is, amikor bort neve, v. fekete kristályos halmazokban: karbonado v. karbo...
Rákellenes táplálékok 2009-07-25 12:35:11
Rákellenes táplálékok! Eddig is köztudott volt, hogy a bőséges zöldség-gyümölcs fogyasztás jó hatással van a rák kialakulásának mérséklésére, sőt megelőzésére. Egy 17 országban lefolytatott huzamos vizsgálatsor azonban konkrét ajánlásokat is megfogalmaz. Olyannyira, hogy a tanulmány szerint a túlnyomórészt zöldség-gyümölcsből álló étrend olyan káros szenvedélyek semlegesítésére...
GYÓGYTURMIX 2006-09-23 13:12:47
Mégis felmelegíthető a spenót Gyermekkorunk óta úgy tudjuk, hogy a spenótot meg kell enni, mert nem szabad felmelegíteni. Ennek oka: a spenótban sok nitrát van, amelyekből egészségkárosító hatású nitrogénvegyület jöhet létre. A nitrát azonban nem melegítés közben keletkezik, hanem akkor, amikor az elkészített zöldség szobahőmérsékletre hűl le. Éppen ezért fontos, hogy a megmara...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.