TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4454344 db
Találatok száma: 50
Előző Következő
Sárgarépa gyógyhatásairól 2020-12-09 17:33:35
Az egész évben beszerezhető sárgarépa a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget. Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk táplálkozásunkba, hiszen karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek...
Harcoljunk a vírusok ellen 2020-10-13 23:33:18
Amit tehetünk az az, hogy a szervezetünk védekezőképességét erősítjük, és megpróbáljuk a szövődményes tüdőgyulladást elkerülni. Mivel erősíthetjük immunrendszerünket? Legfontosabb a megelőzés! ,,Régen a náthás, mellhártyagyulladásos betegek mellkasát és hátát mangalicazsírral kenték be, majd egy vászondarabbal körbetekerték. A betegek így szabályosan kiizzadt...
Sárgarépa fogyasztás 4 2016-03-01 21:03:42
Az immunserkentő sárgarépa sárgarépa, béta-karotin 1 . OLDAL Tápanyagtartalma - Hatékony immunserkentő - Rákmegelőző hatása - Rostjai - Mérgező vegyületek Ez az egész évben beszerezhető sárgarépa a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget. Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk táplálkozásu...
Sáfrányos szeklice 2015-11-19 18:46:06
Sáfrányos szeklice A kerti pórsáfrány, más néven olajözön vagy sáfrányos szeklice trópusi sáfrányos-szekliceafrikai származású, de nálunk is több helyen termesztett. Régi fűszer- és festőnövény, de az utóbbi ötven évben már elsősorban olajos magvaiért termesztik. Reneszánszát éli gasztronómiai felhasználása is. Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörö...
Kohut Katalin: Sárgarépa leves 2015-09-21 14:54:02
Kohut Katalin: Sárgarépa leves Gyermekkorom kedvenc ,,rágcsáló" vitaminjai egyike a sárgarépa volt. Néha úgy fogyasztottuk, ahogyan kihúztuk a kertben megmosás után, néha megreszelve. A húslevesben főtt sárgarépa íze egészen más volt, erre csak hosszas rábeszélés után lehetett rászoktatni, általában a fütyülés ígéretével, amit a sárgarépa fogyasztás után szorgalmasan...
Sáfrányos szeklice 2014-07-14 18:23:30
PARASZTSÁFRÁNY AZ ELFELEDETT GYÓGYNÖVÉNY Eredetileg Egyiptomból származó, fészkesek családjába tartozó növény virágszirmai sötét sárga, ill. narancsszínűek, sárga és vörös festékanyag nyerhető ki belőlük. Az igen drága sáfrány helyettesítésére is használják. Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörös, vagy vörösesbarna lesz. A fészekből kicsipegetett vir...
Zöldárpa,a mindentudó táplálék 2014-05-25 19:10:34
Az árpa (Hordeum vulgare) a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. A pázsitfűfélék közé tartozó gabona az egyik legrégebben háziasított növény. Az árpafű az árpa csíranövénye. Általában 200 nappal kicsírázás után takarítják be, amikor a hajtások magassága még nem éri el a 30 cm-t. Dr. Yosihide Hagiwara, japán professzor, a Zöld árpa-kivonat című köny...
Magyar gépregék 2014-02-06 18:38:47
MOLNÁR ISTVÁN MAGYAR GÉPREGÉK I. Tűz Valaha, az emberi lét hajnalán számtalan ,,természet feletti" esemény riogatta az emberpalántákat. A zengő égbolt, a zuhogó eső, a cikázó villámok varázslatos jelensége nyomán pánikszerűen rohantak barlangjuk legmélyére, és összekuporodva várták a bűbájos erők csillapodását Volt köztük egy markáns...
Padlizsánkrém 2013-10-26 23:22:54
Két darab meghámozott, kockára vágott padlizsánt egy fej lereszelt vöröshagymával kevés olívaolajon (margarin, vagy más olaj is lehet), megpárolunk. Amikor puha, hozzáadunk két darab kockára vágott paradicsomot, négy gerezd összezúzott fokhagymát, kevés sót és oregánót, végül egy kis csokor felaprított petrezselyemzöldet, jól összekeverjük, majd pépesre turmixoljuk. Pirítósra k...
A tengeri só és a bőrünk ( érdemes elolvasni) 2013-06-16 09:50:53
A tengeri só lehetővé teszi, hogy bőrünk képes legyen magától regenerálódni, éppen ezért használható minden egyes bőrtípusra, nem kell attól tartani, hogy esetleg kiszárít, mint ahogyan tévesen gondolnánk. A só segít visszaállítani a bőr természetes pH értékét, száraz bő...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.