TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4453352 db
Találatok száma: 16
Előző Következő
A paradicsom gyógyhatásairól 2020-05-14 08:18:03
A paradicsom a világon az egyik legelterjedtebb zöldség, saláták, szendvicsek elengedhetetlen alapanyag. Most azonban japán kutatók találtak egy olyan vegyületet a paradicsomban, mely védelmet nyújthat bizonyos érbetegségekkel szemben. Ennek a bizonyos vegyületnek...
A paradicsom jó hatásairól 2018-09-02 21:45:28
A paradicsom a világon az egyik legelterjedtebb zöldség, saláták, szendvicsek elengedhetetlen alapanyag. Most azonban japán kutatók találtak egy olyan vegyületet a paradicsomban, mely védelmet nyújthat bizonyos érbetegségekkel szemben. Ennek a bizonyos vegyületnek a legfon...
A szőlő gyógyhatásai 2015-10-03 20:20:45
A korai szőlőfajtákat már augusztus végén szüretelik. Ilyenek a Csabagyöngye és az Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres. A szőlő különleges helyet foglal el a gyümölcsök nagy családjában. Azon kívül, hogy az emberiség legrégibb élvezeti italának, a bornak a gyümölcse, olyan táplálkozási értékekkel rendelkezik bogyótermése, mint a rögtön emészthető cukrok (szőlőcukor és gyümölcscu...
Vörösbor mint életelixír – az ereknek is 2013-08-23 16:27:30
A mediterrán konyha gazdag rostanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint a növényi olajokból vagy tengeri halakból nyert egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. A mediterrán konyha további fontos összetevője a piros szőlő vörösbor formájában, amelyet rendszeresen, de mértékkel isznak az étkezésekhez. A vörösbor mértékletes fogyasztása az étkezéshez a fr...
Vörösbor mint életelixír – az ereknek is 2013-08-19 11:56:01
A mediterrán konyha gazdag rostanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint a növényi olajokból vagy tengeri halakból nyert egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. A mediterrán konyha további fontos összetevője a piros szőlő vörösbor formájában, amelyet rendszeresen, de mértékkel isznak az étkezésekhez. A vörösbor mértékletes fogyasztása az étkezéshez...
Vörösbor mint életelixír – az ereknek is 2013-08-19 10:17:07
A mediterrán konyha gazdag rostanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint a növényi olajokból vagy tengeri halakból nyert egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. A mediterrán konyha további fontos összetevője a piros szőlő vörösbor formájában, amelyet...
A gyógyító szőlő.. 2012-08-30 17:44:21
A gyógyító szőlő Szőlőt már 6000 évvel ezelőtt fogyasztottak az egyiptomiak. A szőlő gyógyhatásairól az ókori görögök is megemlékeztek, a középkorban szem és bőrbetegségeket gyógyítottak szőlőlével. Eltérően alkalmazták az éretlen és az érett szőlőt, valamint a mazsolát is. Bár manapság divatba jött a mag nélküli szőlő, a kényes fogyasztók igényeinek kielégítésére, de, mint arr...
Cabernet-es szalvétámhoz: 2012-01-15 21:41:53
A cabernet sauvignon a világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája. Népszerűségét jól mutatja, hogy a világ borvidékeinek nagy részén...
A francia kapcsolat 2011-02-04 17:08:56
A francia kapcsolat A friss baguette, a vaj, a disznóhús és a vörösbor nem éppen diétás ételek. Mégis Franciaországban, ahol ezeket kimagasló mennyiségben fogyasztják a világ többi részéhez képest, jóval alacsonyabb a túlsúly, a cukorbetegség és a szív-érrendszeri betegségek kockázata. Címkék: fogyókúra, diéta, francia, koleszterin, paradoxon Ha ez számodra is irigylésre mé...
Mi a magyar? 2011-01-14 06:51:14
Nagyra értékelt tanulmány Pápai Szabó György - Miskolci Bölcsész Egyesület - V. előadás Pápai Szabó György: V. előadás. 2009. november 28. Hiszem és vallom az eddig elmondottak alapján, hogy a magyarságnak történelmi küldetése és hivatása van. Ez a hivatás és küldetés nem korlátozódik a múltra. Írtak erről oly sokan a múltban. Egyre kevesebben a jelenben. Ady ,,p...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.