TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4453641 db
Találatok száma: 9088
Előző Következő
Hatrakott süti, a receptjét még a nagymamámtól tanultam! 2021-03-18 15:52:48
Sok krémmel a legfinomabb! Bámulatos! HOZZÁVALÓK: Tészta: 40 dkg liszt, plusz amennyit felvesz 6 evőkanál porcukor, 1 evőkanál zsír, 1 kisdobozos tejföl, 2 egész tojás, 1 cs. szalalkáli krém 2 liter tej, 14 evőkanál rétesliszt (ez kb 25 dkg) 6 evőkanál kakaópor, cukrozatlan 40 dkg porcukor pici darab vaj (kb 5 deka) ELKÉSZÍTÉS Először a zsírt morzsoljuk el a l...
Könnyű diós kuglóf 2021-02-11 18:46:59
Köszönöm még egyszer a receptet Vanilin! Hozzávalók: Tészta:20 dkg liszt 10 dkg őrölt dió 4 tojás 10 dkg vaj 14 dkg natúr joghurt fél csomag sütőpor egy csipet só 18 dkg cukor (nálam nád) Reszelt narancshéj, csokicsepp (opcionális) Díszítés: kevés porcukor Elkészítés: A lisztet elkeverjük a dióval, a sütőporral és a sóval. A szobahőmérsékletű vajat kihabosít...
Sós omlós aprósütemény/zsírral/ 2020-12-13 15:53:07
Sós omlós aprósütemény/zsírral/ _______________________________________ 40 dkg liszt 15 dkg zsír 2 tojás sárga 2 kávéskanál só annyi tejföl, amennyivel összeállítható a tészta 1 tojás tetejére Elkészítés: ________________________________________ A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk a hozzávalók...
Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető! 2020-12-09 19:03:54
Ez a tészta egy álom! Annyira könnyű vele dolgozni, hogy az elképesztő. A gyúrása valószerűtlenül gyorsan megvan, a végeredmény pedig egy olyan vaj puha, könnyen nyújtható tészta, ami nem ragad. Döbbenet:-) Pláne azok után, hogy mennyi receptet megszenvedtem már. És tíz perc sütésidő után valóban pihe-puha mézes fűszeres kalácsokba haraphatunk, ami nem émelyítő, hanem éppen kel...
Babgulyás 2020-12-07 16:07:39
HOZZÁVALÓK 70 dkg marhanyak 40 dkg szárazbab 1 ek zsír 1 szál sárgarépa 1 szelet karalábé 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld 1 db zöldpaprika 1 szem paradicsom 1 csap ek pirospaprika 1 egész babérlevél kevés majoránna őrölt bors só 1 mk kömény kevés ételízesítő ELKÉSZÍTÉS Forró zsiradékon megpirítjuk a finomra...
Mézes krémes 2020-12-07 14:48:09
Hozzávalók A tésztához 60 dkg finomliszt 15 dkg porcukor 9 dkg mangalica zsír 2 db tojás 4 ek méz 4 ek tej 1 tk szódabikarbóna 3 ek mangalica zsír (a tepsi kikenéséhez) A töltelékhez 6 dl tej 3 db tojássárgája 4 púpozott ek finomliszt 10 dkg porcukor (a pudingkrémhez) 2 csomag vaníliás cukor 25 dkg margarin 20 dkg porcukor (a vajas krémhez) 3 db tojásfehérje...
Hagyományos zserbó 2020-12-07 14:29:42
Hozzávalók A tésztához 500 g finomliszt 250 g vaj 20 g élesztő 100 ml tej 0.5 teáskanál cukor 4 db tojássárgája 1 csipet só A töltelékhez 800 g sárgabaracklekvár 350 g dió 250 g porcukor 2 ek vaníliás cukor A tetejére 5 ek cukrozatlan kakaópor 5 ek porcukor 7.5 ek víz 80 g vaj 1.5 ek citromlé Elkészítés A tésztához A tészta elkészítéséhez az élesztőhö...
Sós házi sörkifli 2020-05-24 13:44:20
Sós házi sörkifli régi családi recept szerint: puha, foszlós lesz a tészta A házi sörkifli kívül kicsit ropogós, a tésztája pedig nagyon könnyű. Szezámmaggal, sóval megszórva lesz teljes az élvezet. A sós kifli a pogácsa és a sajtos rúd méltó riválisa. Az igazi házi fino...
Virslis kifli kelt tésztából 2020-03-30 11:45:32
Hozzávalók: 25 dkg liszt 5 dkg élesztő 2 dl tej 1-1,5 dl víz 10 dkg margarin 2 evőkanál cukor 4 kávéskanál só a töltéshez: 5 pár virsli (félbevágva 20 db) a tetejére: 1 tojás reszelt sajt, szezámmag és őrölt bors (ízlés szerint) Elkészítés: Az élesztőt fél deci langyos tejben1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalót...
Kakaós kevert 2020-03-23 12:17:34
Hozzávalók: 2 ek kakaópor 12 dkg zsír 15 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás 3 dl tej 30 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 citrom reszelt héja 2 ek lekvár Elkészítése: Az összes hozzávalót egy tálba mérem. Jól összekeverem, sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Tűpróbával el...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.