TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4453178 db
Találatok száma: 11
Előző Következő
Sárgarépa gyógyhatásairól 2020-12-09 17:33:35
Az egész évben beszerezhető sárgarépa a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget. Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk táplálkozásunkba, hiszen karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek...
Sárgarépa fogyasztás 4 2016-03-01 21:03:42
Az immunserkentő sárgarépa sárgarépa, béta-karotin 1 . OLDAL Tápanyagtartalma - Hatékony immunserkentő - Rákmegelőző hatása - Rostjai - Mérgező vegyületek Ez az egész évben beszerezhető sárgarépa a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget. Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk táplálkozásu...
Sárgarépa fogyasztás 3 2016-03-01 20:56:28
A sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) egyik kiemelt zöldségnövényünk, amelyet már a görögök és a rómaiak is termesztettek. Régóta ismerjük és termesztjük, s ezt igazolják Ibn Al Avam, arab tudóstól származó XII. századi feljegyzések is, aki különbséget tett a különböző répák között. Hiteles információk szerint közép-ázsiából került Európába, amelyben a mórok és a spanyolok a...
A gyógyító SÁRGARÉPA 2015-09-22 09:45:45
A friss répa az egyik legfinomabb zöldségcsemege. Nemcsak változatosságot jelent az étkezésben, de szemünk és gyomrunk védelmezője is - érdemes tehát mellékszereplőből főszereplővé kinevezni a konyhában! Családja A gyökérzöldségek (mint a cékla, zeller, retek vagy petrezselyem) megvastagodott gyökerét, gumóját fogyasztjuk. Jellemző íz- és zamatanyag tartalommal rendelkeznek....
A Sárgarépa 2015-09-22 09:45:12
A friss répa az egyik legfinomabb zöldségcsemege. Nemcsak változatosságot jelent az étkezésben, de szemünk és gyomrunk védelmezője is - érdemes tehát mellékszereplőből főszereplővé kinevezni a konyhában! Családja A gyökérzöldségek (mint a cékla, zeller, retek vagy petrezselyem) megvastagodott gyökerét, gumóját fogyasztjuk. Jellemző íz- és zamatanyag tartalommal rendelkeznek....
Kohut Katalin: Sárgarépa leves 2015-09-21 14:54:02
Kohut Katalin: Sárgarépa leves Gyermekkorom kedvenc ,,rágcsáló" vitaminjai egyike a sárgarépa volt. Néha úgy fogyasztottuk, ahogyan kihúztuk a kertben megmosás után, néha megreszelve. A húslevesben főtt sárgarépa íze egészen más volt, erre csak hosszas rábeszélés után lehetett rászoktatni, általában a fütyülés ígéretével, amit a sárgarépa fogyasztás után szorgalmasan...
Sárgarépa 2010-12-12 18:09:47
Sárgarépa Az ernyősvirágúak családjába tartozó kétéves növény. Az első évben fejleszti a gazdasági értelemben vett vastag, húsos gyökerét (gyökértermés), a második évben a magszárat és a magot. Egyik legrégebben - 3-4 ezer éve - termesztett növényünk, mindenütt a világon ismerik. Ezer mag tömege 1,2-...
Sárgarépa 2010-07-01 13:19:57
leírás Legrégibb kultúrnövényeink egyike, már a görögök és a rómaiak is termesztették (bár akkoriban majdnem fehér színű volt; csak a XIX. században nyerte el szép narancssárga színét). A növény fontos biológiai hatóanyaga a bétakarotin (más karotinokat is tartalmaz), amelynek egyébként a színét is köszönheti. A szervezet a bétakarotint szükség szerint A-vitaminná alakítja á...
Zöldségfélék 2010-05-25 11:19:00
Zöldségfélék Sárgarépa: az édes gyökér Szerencsére ma már nem csak azért adnak a gyerekeknek sárgarépát, hogy jól tudjanak fütyülni. Egyre többen felismerik e régi kultúrnövényünk jelentőségét és egészséges táplálkozásunkban betöltött szerepét. Veteményeskert elképzelhetetlen nélküle. Ismerjük meg! ...
Sárgarépa 2010-05-15 20:34:50
Legrégibb kultúrnövényeink egyike, már a görögök és a rómaiak is termesztették (bár akkoriban majdnem fehér színű volt; csak a XIX. században nyerte el szép narancssárga színét). A növény fontos biológiai hatóanyaga a bétakarotin (más karotinokat is tartalmaz), amelynek egyébként a színét is köszönheti. A sze...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.