TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4454092 db
Találatok száma: 5855
Előző Következő
Az állomás 2021-05-12 22:12:28
Az állomás Írta: Kovács Ábel Daisuke elbóbiskolva üldögélt a bambuszszerkezetű, rattanból szőtt ülőrésszel rendelkező kis széken, melyet még a fiáék ajándékoztak neki 80. születésnapjára. Pár éve mindennapjai részének számított az ebéd utáni 1-2 órás pihenés, akár alvás, ha azt igényelte a szervezete. Ilyen alkalmakkor azonban, amikor fia családostól meglátogatta, és nála...
Dubarry szelet 2021-04-09 16:42:26
Nem szép de nagyon nagyon finom! Elkészült ebédre A felszeletelt húst (karaj, tarja, csirkemellfilé ki mit szeret). Gyengén kiklopfolom, sózom, borsozom s kevés olajon fehéredésig elősütöm. Közben előfőzöm a karfiolrózsákat (mérettől függően 10-15 perc) sós vegetás vízben. Elkészítem a besamelmártást (10 dkg vaj vagy margarin 5 púpozott evőkanál liszt tej, só, bors, sze...
Göngyölt, sült pörc 2021-04-09 16:27:46
Göngyölt,sült pörc (Nem ma készítettem,de gondoltam megosztom veletek) Hozzávalók 1 db hasaalja szalonna (tetszőleges méretű, a lényeg, hogy fel lehessen tekerni), só, bors, zúzott fokhagyma, őrölt kömény, paprika(őrölt), kötözőzsineg. Elkészítés A szalonnát jó alaposan besózzuk minden oldalán(ne sajnáljuk a sót!),mélyebb falú tálba rakjuk,lefedjük és berakjuk a hűtőb...
Csodálatos csirkecombok! 2021-03-14 20:17:59
Fenséges ízesítésű, omlós csirkecombok, 45 perc alatt elkészíthető finomság! Hozzávalók: 6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint) 1 teáskanál pirospaprika fél teáskanál só fél teáskanál őrölt bors 3 evőkanál méz 1 teáskanál mustár 6 gerezd fokhagyma 100 g liszt olaj Elkészítése: A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze....
Elixir püré - csupa vitaminban gazdag 2021-03-10 18:25:26
Én készítettem - Narancs, mandarin, alma, citrom fokhagyma - ezeket össze turmixoltam, majd kis üvegekbe elosztottam és hűtöbe tettem. Fél vagy egy évente fogom a szervezetemet méregteleníteni.. Méregtelenítés alkalmával reggel éhgyomorral 2 teás kanálnyit kell elfogyasztani. Nem kell megijedni a hasmenés jellegű széklettől, mert így ürülnek ki a méreganyagok További jó egés...
Káposztaleves, túróscsusza 2021-02-11 16:25:49
Tegnap nem volt leves, négy szelet karajt rántottam hasábbal és sült gyümölcsökkel. Ma káposztalevest készítettem, ahogyan én tanultam Pozsonyban. Szalonnát pirítottam, néhány karika házikolbász, karikázott sárgarépa. Mielőtt fölengedtem vízzel, egy kis pirospaprika. Aztán, só, bors, majd a végén gomba. Tálaláskor tejföl. Ehhez már csak túróscsuszát készítettem. Jó sok pirított sz...
Eszkimó tavasz volt 2021-02-08 08:23:12
A múlt hét két napos, langyos napja nagyon megcsalt. Eszkimó tavasz volt. Rövid, szép, és arról álmodunk hosszan ebben a ködös, párás, szürke időben. Hét végén a Magyar Művészeti Akadémia regisztrációját készítettem el, pályázni szeretnék náluk. Nem volt könnyű, de van még idő, most kezdem elkészíteni az anyagokat, de először a dokumentációt töltöm fel. Tegnap Sopronban voltun...
Vissza a természetbe 2021-02-03 05:42:13
Hogy hetek óta egy-egy órát kint töltök, s ahogyan az idő engedi, rendezem a kertet, jót tesz mindkettőnknek. Sőt, hármunknak, hiszen Bundi is velem "dolgozik", imádja, hogy van egy kis élet. Ma Marcival tovább igazítunk a dolgokon, s ebéd után elmegyünk Győrbe a nyomdába. Káposztalevest és marhapörköltet készítettem mára....
Lencse 2021-01-02 12:35:36
Ma lencsefőzeléket készítettem. Életemben az elsőt. Korábban gyakran ettünk, szerettem is. Pár napja kerestem receptet és ma megfőztem. Picit édesre sikerült, de ennek ellenére mind elfogyott. Könnyen elkészíthető, gyakran fogom főzni! Ma baráti összejövetelre megyek, szolid buli lesz!...
Sík Sándor-Te Deum Téged Isten 2020-12-31 14:10:39
albanocarrisi66 videó Téged Isten dicsérlek és hálát adok mindenért. Hogy megvolt mindig a mindennapim és nem gyűjtöttem másnapra valót, hála legyen. Hogy mindig jutott két garasom adni, és magamnak nem kellett kéregetnem, hála legyen. Hogy értenem adatott másokat, és nem kellett sírnom, hogy megértsenek, hála legyen....
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.