TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4453806 db
Találatok száma: 649
Előző Következő
Sült oldalas 2021-02-27 07:48:11
A húst feldaraboljuk a fenti képen látható csontok közötti lágy részek mentén. (Van aki minden csont közét felvágja, mások kettesével. Ízlés kérdése, én jobban szeretem a kisebb darabokat.) Egyenesen a tepsibe is tehetjük a darabokat, szép egyenletes távolságokra. Ezt követően sózzuk, borsozzuk, megszórjuk örölt köménnyel és a fokhagyma szeletekkel. (Ha ebben a fá...
Márton nap 2019-11-11 10:17:09
A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ma is sok helyen táncos mulatságot csapnak, ahol az asztalról nem hiányozhat egy libafogás és az újbor. Márton nap liba és újbor ünnepA hagyomány szerint a fiatal libát megtisztítják, kibelezik, besózzá...
Sült csirkecomb recept 2019-02-26 15:22:10
Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, 2 ek olívaolaj, 1 dl csirke csontlé (leves is lehet), 1/2 dl fehérbor, 3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint), 1 ek mustár, 0,5 kg burgonya, só, Csirke fűszerkeverék. Elkészítés: A csirke combokat megtisztítjuk, (a bőrt nem kell lehúzni, ez ropogósra sül!) Mindkét oldalát megsózzuk. (A sóval vigyázni kell, mert a húslé is...
Így lesz omlós szaftos a csirkemell 2018-12-27 06:49:05
Állítólag a szakácsok azért szeretik a csirkemellet, mert olyan nekik, mint a festőnek az üres vászon. Bármi megtörténhet vele, bármi kisülhet belőle. Csak egy valami nem eshet meg, hogy száraz maradjon. Mert alapállásból az. És sokak szerint, jellegtelen, egyhangú, íztelen hús, legyen bármilyen divatos, hála a folytonos fogyókúrázóknak. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket....
Karácsonyi gesztenyés pulyka 2018-12-25 05:48:40
A gesztenyés pulyka egy jellegzetesen angolszász karácsonyi fogás, de az utóbbi időben a magyar karácsonyi asztalokon is gyakran jelenik meg. Nem is baj ez hisz pulykánk van, gesztenyénk van, miért ne lehetne gesztenyés pulykánk is?! Általában egész bébi pulykából készítik, de egyszerűbb változata, ha pulykamellből készítjük el. Ebben az esetben csak arra kell vigyázn...
Márton nap 2018-11-11 10:27:59
A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ma is sok helyen táncos mulatságot csapnak, ahol az asztalról nem hiányozhat egy libafogás és az újbor. Márton nap liba és újbor ünnepA hagyomány szerint a fiatal libát megtisztítják, kibelezik, besóz...
Karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli 2018-07-22 16:04:50
Karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli A karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli a klasszikus étel egy teljesen átgondolt változata. Eddig mindig a szokásos módon szoktam elkészíteni burgonyával, kolbásszal, tojással, néha egy kis pirított paprikás hagymával, de go...
Hagymás-mustáros tarja steak krumplival 2018-05-30 11:36:54
Hagymás-mustáros tarja steak krumplival Szeretjük a tarját, elég gyakran sütök, akár egyben, akár szeletelve. Sokszor sütőben, de időnként serpenyőben a gázon, mint ezt a mostani változatot is. Hozzávaló: 6 szelet (kb. 2 cm vastag) tarja 3 fej hagyma...
Sörben sült ropogós bőrös karaj 2018-04-26 10:31:40
Hozzávalók: 1 szép bőrös karaj csontjával (ez a példány 1,5 kg volt) 7 dl NEM hideg sör 5-6 gerezd fokhagyma 3-4 babérlevél 10-12 szem borókabogyó kevés koriendermag só Elkészítése: Hogy egyszerűen és könnyen fel tudjuk majd kockázni a bőrkét először forraljunk egy kevés vizet. Annyit, hogy a karaj bőrkéjét és a zsírját érje, de a húst már ne, hiszen mi nem főtt karajt...
Mézes-mustáros oldalas 2018-02-01 00:00:52
Mézes-mustáros oldalas Hozzávalók 1 kg sertésoldalas 5-6 gerezd fokhagyma 3 ek méz 2 ek mustár (lehetőség szerint magos) 3 ek napraforgó olaj só, bors Az oldalast tetszés szerint daraboljuk fel. húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk. Keverjük össze a pácot: a fűszereket, a fokhagymát, a mézet és a mustárt, valamint az olajat. Jól forgassuk meg be...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.