TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4453453 db
Találatok száma: 394
Előző Következő
A gyógyító eper 2020-12-09 00:20:32
A tavasz első gyümölcse kertünkben az eper. Igazán finom, ízletes, illatos epret csak május végén, június elején fogyaszthatunk, ugyanis ilyenkor már szabadföldön is megterem. Aki egyszer megkóstolja az import, vagy fólia alatt érett eper ízét, az többé nem teszi és vágyakozv...
A mák gyógyhatásairól 2020-10-28 21:16:38
Elgondolkoztál már azon, hogy vajon mitől fekete a mák? Tudtad, hogy a mák tartósítja a csontokat? Hogy a világ egyik legegészségesebb növénye? Hogy a néphit szerint gyógyította a vakon született csecsemőket? Hogy spirituális hatásaiért mindig is alkalmazták a boszorkányok é...
Miért fogyasszunk foszforban gazdag élelmiszereket? 2020-10-17 23:51:09
A foszfor a kalcium után a csont egészségének megőrzéséhez szervezetünk második legfontosabb eleme. Minden étrend nélkülözhetetlen alkotóeleme. A foszfor egészségügyi előnyei között szerepel az egészséges csontképződés, a jobb emésztés, a szabályozott kiválasztás, a fehér...
Készítsünk gyógyitalt zellergumóból! 2020-10-15 00:48:57
A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy szárított formában (porítva) készíthetünk belőle akár turmixot is. Néhány népgyógyászati recept zellergumóléből, főzetből, tinktúrából és borból melyekből különböző gyógyitalokat tudunk ké...
Laborértékek 2020-08-06 23:39:24
Fontos megjegyezni, hogy a laborvizsgálati eredmények tényleges kiértékelése az orvos feladata, ezért az alábbi információk kizárólag tájékoztatásként szolgálnak! Figyeljünk oda arra, hogy vérvétel előtt ne együnk semmit. Ezt elvileg minden orvosnak és páciensnek tudnia kellene, mégis számos vérképvizsgálat eredményez pontatlan adatokat, mivel nem éhgyomorra végzik el azt. A lé...
A csontritkulásról szakszerűen 2020-05-19 20:28:31
A csontritkulásnak nevezett állapotban a bontó és építő szakaszok közötti összhang felbomlik és ennek következtében a csontokat alkotó szerves és szervetlen alkotórészek azonos arányban csökkennek. Ezzel csökken a csontok ásványianyag-tartalma és rugalmassága is. Mikroszkópos vizsgálatokkal kimutatták, hogy a csontokat felépítő csontgerendák vastagsága lecsökken és a gerendák k...
A dió és a diófa gyógyhatásairól (2) 2020-04-11 23:45:10
A diófa mely részei gyógyhatásúak? A válasz hosszú: A dióbél, a dióolaj is. Továbbá a diólevél, a dióvirág, beleértve a barkavirágzatot is. A zöld dió, a rügy, a hajtás zöld héja és a diókopáncs, vagyis a dió levélen kívüli, többi zöld részei is. És a megfásodott részek, a...
A dió és a diófa gyógyhatásairól (1) 2020-04-11 23:38:54
Az árnyas terebélyes növényről kevesen tudják, bár termését sokan kedvelik, hogy mennyi gyógyhatást köszönhetünk e növénynek. Mikor legközelebb a tűző napsugarak elől védelemért egy diófa lombja alá menekülsz, gondolj arra is, hogy a kellemes, hűvös árnyékon túl mennyi csodá...
Lila káposzta magas vérnyomás ellen 2020-04-08 21:08:44
A lila káposztának nemcsak a színe gyönyörű, de nagyon egészséges is. Kissé édesebb is, mint a zöld káposztáé, ami eléggé kesernyés ízvilággal rendelkezik. A káposzta hatékony antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságú. Ha rendszeresen fogyasztjuk, jót teszünk a szív egészsé...
Aprócska kis csoda: chiamag 2020-03-31 20:26:23
A chiamag nagyon pici, mégis rengeteg tápanyagot tartalmaz. Kiváló forrása az omega-3 zsírsavnak, az antioxidánsoknak, a rostnak, a vasnak és a káliumnak. Az omega-3 zsírsavak csökkentik a LDL-koleszterin szintjét, és megnövelik a HDL-koleszterinét, amely védelmet jelenthet a...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.