TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4454302 db
Találatok száma: 58
Előző Következő
Márai Sándor: Négy évszak/Március 2021-03-04 11:01:30
Márai Sándor: Négy évszak/Március "Nagyon boldog vagyok, hogy még egyszer megéltem érkezésed, Március! Az influenzán át gázolunk feléd, a tél dögvészén, a sötétség alvilági birodalmán át. Mint aki tárnából, bányalégből érkezik, sáros lábakkal és elfulladt tüdővel megállok a...
Természetes vasbor vashiány pótlásra szederből 2020-10-18 01:05:38
Patikákban lehetett réges-régen kapni vasbort. Úgy gondolom, hogy olvasóink közül nagyon sokan emlékeznek még rá és fogyasztották is. Feledésbe merült, de fanyar, gyümölcsös íze még mindig ott van a szánkban. A vasborban található antioxidánsok segíthetik a sejtek öregedés...
Korpacibere 2020-01-17 22:56:33
A korpacibere, erjedéssel készült kellemesen savanykás lé, amit általában csorbák savanyítására használnak, de valószínűleg kevesen tudják azt, hogy nyáron, jól behűtve, ásványvízzel fröccsnek is elkészíthetjük, vagy magában is fogyaszthatjuk. A korpacibere, erjedéssel ké...
Szeptember 2018-09-24 21:32:42
Márai Sándor Szeptember Az ökörnyállal kezdődik, a mustszagú erjedéssel, a dáliákkal, a színházi bemutatókkal és a japán-kínai háborúval; évszakok, egy idő óta, általában háborúkkal kezdődnek. Az égre nézünk, a sűrű, szirupszínű égre, hallgatjuk a berúgott darazsak dongását, a távoli bombák robbanását. E bombák messze robbannak, Spanyolországban és Kínában. A természet az en...
Érdekesség 2017-10-03 17:35:06
Az ecet kétféle módon készülhet, ipari előállítással és biológiai úton, az alapvető különbség az alapanyagban, valamint az előállítás módjában áll. Ecettel ízesíthetünk leveseket, főételeket, izgalmasabbá teszi a köreteket, desszerteket, pikánssá varázsolja a különböző mártásokat, krémeket és töltelékeket. Elég csak pár csepp ízben és aromában harmonizáló ecet, hogy megbolondítsuk...
Szüret 2017-09-15 12:05:04
Gy. Orbán Éva: Szüret Szőlőtőkék fürtje egyre édesedik, gondterhelt a gazda, esélyt mérlegeli. Mint édes gyermekét vigyázza és éber, mert a szőlőtermés érett korba lépett. Olyanná válik, mint felajzott nyíl húrja, ha ne...
kocsmában1801 2017-03-02 05:42:53
Márai Sándor: Négy évszak Március Nagyon boldog vagyok, hogy még egyszer megéltem érkezésed, Március! Az influenzán át gázolunk feléd, a tél dögvészén, a sötétség alvilági birodalmán át. Mint aki tárnából, bányalégből érkezik, sáros lábakkal és elfulladt tüdővel megállok a napvilágon, kifújom magam és énekelni kezdek. Ezt éneklem: üdvözöllek, Március! Időbe telik...
Márai Sándor: Szeptember 2016-09-22 19:58:17
Az ökörnyállal kezdődik, a mustszagú erjedéssel, a dáliákkal, a színházi bemutatókkal és a japán-kínai háborúval; évszakok, egy idő óta, általában háborúkkal kezdődnek. Az égre nézünk, a sűrű, szirupszínű égre, hallgatjuk a berúgott darazsak dongását, a távoli bombák robbanását. E bombák messze robbannak, Spanyolországban és Kínában. A természet az enyészet felé tart; de az ember...
Így készül az organikus almaecet, mutatjuk azt is, hogy mire 2016-09-14 17:05:27
Így készül az organikus almaecet, mutatjuk azt is, hogy mire jó Kevesen tudják, hogy az almaecetben kilencven olyan anyag van, amely a szervezet számára különösen fontos és önmagában is javítja az anyagcserénket. Az almaecet a legújabb kedvenc lett a háztartásban. Ennek azé...
Márai Sándor: Szeptember 2016-08-31 17:24:24
Az ökörnyállal kezdődik, a mustszagú erjedéssel, a dáliákkal, a színházi bemutatókkal és a japán-kínai háborúval; évszakok, egy idő óta, általában háborúkkal kezdődnek. Az égre nézünk, a sűrű szirupszínű égre, hallgatjuk a berúgott darazsak dongását, a távoli bombák robbanását. E bombák messze robbannak, Spanyolországban és Kínában. A természet az enyészet felé tart; de az emb...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.