TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4453415 db
Találatok száma: 960
Előző Következő
A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere 2020-12-28 20:20:49
A mák ősidők óta termesztett kultúrnövény, rendkívül értékes gyógynövény. A csontozat első számú természetes segítője. Mákot sajnos általában ritkán fogyasztunk. Van, aki csak karácsonykor találkozik vele a bejgliben. Azonban jó, ha tudod, hogy a mák és a hidegen sajtolt...
Sárgarépa gyógyhatásairól 2020-12-09 17:33:35
Az egész évben beszerezhető sárgarépa a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget. Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk táplálkozásunkba, hiszen karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek...
A kövirózsa gyógyító hatásai 2020-10-18 00:25:59
Mint köztudott, a kövirózsa gyógyító ereje vetekszik az aloé veráéval. Szinte minden kertben megtalálható ez a szerény, igénytelen növény, amelyet manapság elsősorban a sziklakertek díszítéséhez használunk. Pedig a kövirózsa sokkal inkább gyógynövény, mint kerti dísz. Lás...
A zsályáról érdemes tudni 2020-08-27 22:32:46
A zsálya egy csodálatos gyógynövény, amely különleges ízt ad a leveseknek, salátaönteteknek és gyümölcsleveknek. A gyógynövény gyulladáscsökkentő és erős emlékezet erősítő. A vizsgálatok során, még kis mennyiségű zsálya fogyasztásakor is kimutatták, hogy az jelentősen növelhe...
Lusta lángos 2020-03-31 07:56:52
Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is. Hozzávalók: 3 dkg élesztő fél liter tej 1 kg liszt 2 dl tejföl 1 evőkanál só Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát...
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ah 2019-11-27 18:40:38
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ahogy még a nagyik készítették Sok családnál a régi ünnepek elkerülhetetlen kelléke volt. Pici, csak épp egy harapásnyi szinte, íze nagyon finom, és a kor neki csak jót tesz. Napról-napra csak puhább lesz. Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg zsír 2 dkg élesztő pici só 2-3 kanál porcukor 1,5 dl tejföl 1 cs. geszteny...
A körömvirágról 2019-05-09 22:31:03
A körömvirág antibiotikus illóolajat, fájdalomcsillapító szalicilsavat, keserűanyag-glikozidokat, kalendent és kalendulint, flavonoidokat, szaponinokat, karotinoidokat, enzimeket és természetes színezékeket tartalmaz. Tehát itt is egy nagyon összetett gyógynövénnyel van dolgu...
Mit tegyünk ha maradt még jócskán a sonkából? 2019-04-23 14:08:46
Főleg, ha hagyományos, parasztsonkát főztünk Húsvétra - fordulhat elő, hogy még maradt belőle rendesen. Viszont ezzel nincs vész, mert hűtőben még főzve is sokáig eltartható, hisz így is jócskán sós, és füstölt. Ha mostanában nem akarunk sonkára nézni, elég volt most az Ünnepkor, akkor porciózzuk ki, rakjuk zacskóba, vagy fóliába, aztán menjen a fagyasztóba. Néhány hónapon keres...
Fűszerolajok készítése 2019-03-12 22:11:15
A fűszerolajokat és a gyógynövényolajokat az emberiség évezredek óta ismeri és használja úgy a gasztronómia területén, ételek, saláták ízesítésére, mint a terápiák területén is különböző gyógyhatásaik miatt. Ezek a típusú olajok kimondottan növény alapú olajok és nem tart...
A fodros kel jótékony hatásairól 2019-01-22 09:02:20
A leveles kel (vagy fodros kel, latin nevén: Brassica oleracea) igazi szuperélelmiszer, összetételének és jótékony hatásainak köszönhetően a zöldleveles és sárga színű zöldségek királyának is nevezik. A kisázsiai eredetű káposztaféléket a rómaiak idejében a vándorló kelták...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.