TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4453274 db
Találatok száma: 231
Előző Következő
Betegségek ellen 2021-03-14 22:22:13
Nyáron jobb a kedvünk, hiszen többet süt a nap, sokáig van odakint világos, sokkal több időt töltünk a szabadban, míg a téli hónapokra ez nem mondható el. Ilyenkor gyakran leszünk szomorúak, sok időt töltünk a lakásban, s emiatt gyakrabban meg is betegszünk. Hiszen alig köszönt be a tél, egyre több ember van körülöttünk megfázva és lesz influenzás. Pedig jelentősen csökkenthetj...
A kollagén mint csontsűrűség-növelő 2020-10-05 21:47:35
A kollagén a kötőszövetek és a szervek egyik fő építőköve. Olyan, mint egy ragasztó, amely a szöveteket együtt tartja. De nemcsak ebben van kiemelkedő szerepe, hanem számos, speciális egészségügyi előnyt is élvezhetünk általa. Az emberi szervezet képes a kollagéntermelésre, de a kor előrehaladtával egyre kevesebbet termel belőle a szervezetünk, így ügyelnünk kell a pótlására....
A kollagén mint csontsűrűség-növelő 2020-05-19 20:20:36
A kollagén a kötőszövetek és a szervek egyik fő építőköve. Olyan, mint egy ragasztó, amely a szöveteket együtt tartja. De nemcsak ebben van kiemelkedő szerepe, hanem számos, speciális egészségügyi előnyt is élvezhetünk általa. Az emberi szervezet képes a kollagéntermelésre, de a kor előrehaladtával egyre kevesebbet termel belőle a szervezetünk, így ügyelnünk kell a pótlására....
A kollagén mint csontsűrűség-növelő 2019-03-15 19:09:30
kollagén a kötőszövetek és a szervek egyik fő építőköve. Olyan, mint egy ragasztó, amely a szöveteket együtt tartja. De nemcsak ebben van kiemelkedő szerepe, hanem számos, speciális egészségügyi előnyt is élvezhetünk általa. Az emberi szervezet képes a kollagéntermelésre, de a kor előrehaladtával egyre kevesebbet termel belőle a szervezetünk, így ügyelnünk kell a pótlására....
Sült csirkecomb recept 2019-02-26 15:22:10
Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, 2 ek olívaolaj, 1 dl csirke csontlé (leves is lehet), 1/2 dl fehérbor, 3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint), 1 ek mustár, 0,5 kg burgonya, só, Csirke fűszerkeverék. Elkészítés: A csirke combokat megtisztítjuk, (a bőrt nem kell lehúzni, ez ropogósra sül!) Mindkét oldalát megsózzuk. (A sóval vigyázni kell, mert a húslé is...
Fehérboros pulykatokány 2018-09-09 16:31:42
50 dkg pulyka medalion 1 dl olívaolaj 10 dkg angolszalonna 10 dkg gépsonka 10 dkg csemegeuborka 5 dkg sűrített paradicsom 10 dkg finomliszt 2 dl száraz fehérbor 3 dl csontlé őrölt fehér bors, só A húst kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, felhevített olívaolajon lepi...
Konyhatechnikai eljárások 2018-04-17 21:26:09
Főzés:A nyers előkészített anyagokat folyadékban való forralását jelenti. Mindig bő folyadékban történik. Ha a hosszan tartó főzés során az étel alatt lévő folyadék elfő, mindig forró vízzel, de apránként, kis adagokban pótoljuk. Semmit nem szabad túlfőzni. Párolás: Az ételre csak annyi folyadékot szabad ráönteni, hogy ne éghessen le, tehát nagyon rövid lében kezdjük meg a ny...
Esterházy-rostélyos Gundel módra 2017-09-28 22:14:52
Esterházy-rostélyos Gundel módra Hozzávalók 1 kg rostélyos (színhús) só 6 dkg liszt 6 dkg zsír 15 dkg sárgarépa 10 dkg petrezselyemgyökér 5 dkg zellergumó 8 dkg vöröshagyma 10 dkg zsír só, törött bors csontlé 1 dl bor 1 db citrom 1 db babérlevél 20 db kapribogyó 3 dkg mustár 2 dkg liszt...
Bakonyi betyárgulyás 2017-09-28 10:15:45
2 evőkanál sertészsír 15 dkg füstölt szalonna 2 nagy fej vöröshagyma 8 csipet őröl fehér bors 1 kg sertéscomb 2 db paradicsom 2 db paprika 4 ek. őrölt pirospaprika 50 dkg sárgarépa 30 dkg petrezselyemgyökér 25 dkg gomba 2 csokor petrezselyemzöld 4l alaplé, csontlé 1 nagy pohár tejföl 2 púpozott ek. liszt 2 csokor friss kapor só A csipetkéhez 20 dkg liszt 2 db...
Erdélyi tárkonyos leves 2017-05-26 09:48:04
Hozzávalók (10 személyre) 60 dkg bárány- vagy borjúhús, 10 dkg azaz kis fej vöröshagyma, 10 dkg zsír vagy olaj, 50 dkg vegyes zöldség,z.borsó 15 dkg zeller, 1 liter csontlé, 2 dl tejszín, 10 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, csipetnyi őrölt bors, kevés só, 1 csokor petrezselyemzöld, ecetes tárkony. Elkészítés Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát,...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.