TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4447623 db
Találatok száma: 9
Előző Következő
A sárgarépalé gyógyhatásai 2020-12-03 22:01:08
A lúgos hatású sárgarépalé védelmet nyújthat a rák ellen is . A sárgarépa fokozza a csecsemőmirigy működését, regenerálja, erősíti az immunrendszert, segít az ízületi gyulladásban szenvedőknek, jó hatással van a nyálkahártyára, csökkenti a koleszterinszintet, magas rosttartalma tisztítja a beleket. Zöldségféléink közül a sárgarépa az egyik legközkedveltebb. Fogyaszthatjuk fő...
Wasabi 2015-11-19 19:01:39
Japánban és Ázsia más vizes élőhelyein vadon nő a Wasabia japonica, többbnyire patakok, folyók medrének szélén. Az egyre nagyobb kereslet miatt ma már több helyen termesztik is, amihez hegyi patakok tiszta vizét használják. A wasabigyökér a torma, a mustár és a káposztafélék rokona. Hívják japán tormának is, mert csípőssége ennek is inkább az orrjáratban, semmint a nyelven...
Cékla, a bíborszín egészségőrző 2014-01-11 23:47:27
Cékla, a bíborszín egészségőrző A téli hónapokban különösen fontos, hogy minél több egészséges és vitamindús zöldségfélével vértezzük fel magunkat. A rendkívül kedvező áron kínált, sokszor mégis csupán savanyúságként fogyasztott cékla valódi csodazöldség, ami kis fantáziával igazán változatosan tálalható, kitűnő alapanyag. A természet gyógyszereket helyettesítő ajándéka...
Vörös, édes és gömbölyű 2011-02-13 20:19:57
Vörös, édes és gömbölyű: mi az? Mondhatnánk, hogy a cékla egészséges, de ez nem fedi a teljes igazságot, hiszen a cékla valójában gyógyszer. Tartalmazza az összes létfontosságú ásványi anyagot, emellett nagyon magas a vitamintartalma. Elsősorban vérképző és méregtelenítő hatásáról ismert: serkenti a máj működését, így segítve a zsír lebontását. Magas vitamintartalmának kös...
Vörös cékla hatásai és recept 2010-09-01 23:03:55
Vörös cékla hatásai Mondhatnánk, hogy a cékla egészséges, de ez nem fedi a teljes igazságot, hiszen a cékla valójában gyógyszer. Tartalmazza az összes létfontosságú ásványi anyagot, emellett nagyon magas a vitamintartalma. Elsősorban vérképző és méregtelenítő hatásáról ismert: serkenti a máj működését, így segítve a zsír lebontását. Magas vitamintartalmának köszönhetően remek ell...
Egészséges ételek ínyenceknek 2008-12-01 23:35:02
I. FEJEZET A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztronómiai szak...
A tartósítás 2008-11-29 16:53:53
A tartósítás története dióhéjban Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy rájött, lé...
Savanyúságok 2008-11-07 22:45:37
Savanyú görögdinnye. Éretlen, apró görögdinnye tetszés szerinti mennyiségben, alma vagy gyümölcsecet, só, cukor ízlés szerint, üvegenként egy darabka torma, 2-3 szál friss kaporzöld, 1 mokkáskanál szemes bors. A dinnyét ledörzsöljük, megmossuk, a nagyobbakat gerezdekre vágjuk míg a kicsiket egészben hagyjuk. Üveg vagy műanyag tálba tesszük, és annyi almaecetet öntünk rá, amenny...
Praktikák 2008-04-07 14:05:24
Aszalás, szárítás. Zöldborsó. A friss, kifejtett zöldborsót tiszta konyharuhával áttöröljük. Egy kg zöldborsóra 2 evőkanál cukrot egy kevés vízzel felfőzünk, és ha nyúlósodni kezd, beleforgatjuk a borsót. 1-2 percig benne hagyjuk a szemeket, hogy gyönge cukormázat kapjanak, majd egy nagyobb tálcára tett zsírpapírra öntjük és szétterítjük őket. A legyektől, darazsaktól úgy óv...
Előző Következő
© 2002-2021 TVN.HU Kft.