A helyes étrend kialakítása időskorban |
2020-04-21 20:36:56 |
A helyes és egészséges táplálkozással nagyon sok betegséget megelőzhetünk. Ezért érdemes lenne nem idősebb korban, hanem minél hamarabb törekedni a helyes étrend kialakítására. De mit is jelent egészségesen táplálkozni? Idősebb embereknél elsősorban a meglévő betegségekre kell koncentrálni és a táplálkozást e szerint kialakítani. Ebben a szakorvos nagyon sok segítséget tud nyújtan... |
Időskori helyes táplálkozás |
2019-11-04 19:02:26 |
A helyes és egészséges táplálkozással nagyon sok betegséget megelőzhetünk. Ezért érdemes lenne nem idősebb korban, hanem minél hamarabb törekedni a helyes étrend kialakítására. De mit is jelent egészségesen táplálkozni? Idősebb embereknél elsősorban a meglévő betegségekre kell koncentrálni és a táplálkozást e szerint kialakítani. Ebben a szakorvos nagyon sok segítséget tud nyú... |
A csontvesztés az öregedés általános velejárója |
2018-08-14 13:57:11 |
A csonttömeg fiziológiás csökkenése a 40. életévüket betöltött személyeknél indul meg, ahogy előrehalad a kor, egyre gyakoribbá válik és töréseket okoz. A csontvesztés az öregedés általános velejárója, ha az optimális csúcscsonttömeg nem alakul ki gyermekkorban. A csontritkulás (osteoporosis) megelőzhető, amennyiben 20-25 év körül kialakul a csúcscsonttömeg, amikor még a cso... |
Természetes vitaminok |
2018-02-20 21:22:28 |
A természetben a zöldségek, a gyümölcsök és még egyes gyógynövények is tartalmaznak az emberi szervezet számára létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Persze nem csupán a növényekben, hanem az állati eredetű táplálékokban is vannak létfontosságú tápanya... |
Időskori javasolt étrend |
2018-02-20 21:08:52 |
A helyes és egészséges táplálkozással nagyon sok betegséget megelőzhetünk. Ezért érdemes lenne nem idősebb korban, hanem minél hamarabb törekedni a helyes étrend kialakítására. De mit is jelent egészségesen táplálkozni? Idősebb embereknél elsősorban a meglévő betegségekre kell koncentrálni és a táplálkozást e szerint kialakítani. Ebben a szakorvos nagyon sok segítséget tud nyújtan... |
Pantoténsav |
2017-10-03 10:14:53 |
Pantoténsav nélkül elhízhatunk és kedélytelenné válhatunk A B5-vitamint nevezzük pantoténsavnak, amelynek kitüntetett szerepe van az energiatermelésben, a zsír lebontásában és hasznosításában, de az erős idegrendszert és a végtagok megfelelő vérellátását is ennek a vitaminnak köszönhetjük. Ez a vitamin megakadályozza, hogy gyulladások alakuljanak ki a szervezetünkben és... |
Csontritkulásban szenvedő betegek étkezése |
2015-05-14 21:53:20 |
A csonttömeg fiziológiás csökkenése a 40. életévüket betöltött személyeknél indul meg, ahogy előrehalad a kor, egyre gyakoribbá válik, és töréseket okoz. A csontvesztés az öregedés általános velejárója, ha az optimális csúcscsonttömeg nem alakul ki gyermekkorban. A csontritkulás (osteoporosis) megelőzhető, amennyiben 20-25 év körül kialakul a csúcscsonttömeg, amikor még a csont... |
Szilícium |
2013-08-30 20:47:50 |
Szilícium A szilícium a nélkülözhetetlen nyomelem, az oxigén után a földkéreg második leggyakoribb eleme. Egy 70 kg-os emberben azonban csak 1,4g szilícium található. A táplálékkal javasolt napi felvétel 20-40mg. Tudnunk kell azonban, hogy nem könnyű ennyi szilíciumot naponta bevinnünk a szervezetbe. A hús és sajtfélék 100g-ja 0,2-4 mg szilíciumot tartalmaz, a fekete r... |
A szilícium és élettani hatásai |
2013-08-04 19:00:40 |
A szilícium a nélkülözhetetlen nyomelem, az oxigén után a földkéreg második leggyakoribb eleme. Egy 70 kg-os emberben azonban csak 1,4g szilícium található. A táplálékkal javasolt napi felvétel 20-40mg. Tudnunk kell azonban, hogy nem könnyű ennyi szilíciumot naponta bevinnün... |
Szilícium |
2009-09-21 11:08:39 |
Zöld medicina: Dr.Tihanyi László oldala Szilícium A szilícium a nélkülözhetetlen nyomelem, az oxigén után a földkéreg második leggyakoribb eleme. Egy 70 kg-os emberben azonban csak 1,4g szilícium található. A táplálékkal javasolt napi felvétel 20-40mg. Tudnunk kell azonban, hogy nem könnyű ennyi szilíciumot naponta bevinnünk a szervezetbe. A hús és sajtfélék 100g-ja 0,2-4... |
|