A helyes étrend kialakítása időskorban |
2020-04-21 20:36:56 |
A helyes és egészséges táplálkozással nagyon sok betegséget megelőzhetünk. Ezért érdemes lenne nem idősebb korban, hanem minél hamarabb törekedni a helyes étrend kialakítására. De mit is jelent egészségesen táplálkozni? Idősebb embereknél elsősorban a meglévő betegségekre kell koncentrálni és a táplálkozást e szerint kialakítani. Ebben a szakorvos nagyon sok segítséget tud nyújtan... |
Q 10 |
2020-01-30 22:13:29 |
Általánosan ajánlott: szívelégtelenség, szívizomgyengeség, magas vérnyomás, szívritmuszavar esetén, a fogíny és a fogak egészséges karbantartására, idegek védelmére, rák és szívbetegségek megelőzésére A csodaszerként is kikiáltott Q-10 koenzimről azt állítják, hogy növeli az ellenálló képességet, segít a fogyásban, küzd a rák ellen, lassítja az öregedést. A Q-10 koenzim kinonv... |
Időskori helyes táplálkozás |
2019-11-04 19:02:26 |
A helyes és egészséges táplálkozással nagyon sok betegséget megelőzhetünk. Ezért érdemes lenne nem idősebb korban, hanem minél hamarabb törekedni a helyes étrend kialakítására. De mit is jelent egészségesen táplálkozni? Idősebb embereknél elsősorban a meglévő betegségekre kell koncentrálni és a táplálkozást e szerint kialakítani. Ebben a szakorvos nagyon sok segítséget tud nyú... |
Túl sok vérében a húgysav? |
2018-05-24 15:36:31 |
Mit tehetünk ellene? A szervezetünkben felhalmozódó húgysav számos problémához vezethet, például köszvényes fájdalomhoz, vesekőhöz, veseelégtelenséghez, sőt akár magas vérnyomáshoz is. Mit tehetünk a magas húgysavszint ellen? Baj van, ha sok a vérben a húgysav A túl sok húgysavat okozhatja a genetikai hátterünk, a túlsúly, illetve olyan krónikus betegségek is, mint a cukorbet... |
A vérkép szerint sok a szervezetben a húgysav..... |
2018-02-28 11:43:13 |
Baj van, ha sok a vérben a húgysav A túl sok húgysavat okozhatja a genetikai hátterünk, a túlsúly, illetve olyan krónikus betegségek is, mint a cukorbetegség, a vesebetegség, vagy a pajzsmirigyproblémák. Emellett megemelheti a húgysavszintet a túl sok alkohol, illetve a fehérjében gazdag étrend, a húsban, halakban, belsőségekben ugyanis nagyon sok purin található. Bizonyos... |
Túl sok vérében a húgysav? |
2018-02-26 14:17:06 |
Mit tehetünk ellene? A szervezetünkben felhalmozódó húgysav számos problémához vezethet, például köszvényes fájdalomhoz, vesekőhöz, veseelégtelenséghez, sőt akár magas vérnyomáshoz is. Mit tehetünk a magas húgysavszint ellen? Baj van, ha sok a vérben a húgysav A túl sok húgysavat okozhatja a genetikai hátterünk, a túlsúly, illetve olyan krónikus betegségek is, mint a cukorbet... |
Természetes vitaminok |
2018-02-20 21:22:28 |
A természetben a zöldségek, a gyümölcsök és még egyes gyógynövények is tartalmaznak az emberi szervezet számára létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Persze nem csupán a növényekben, hanem az állati eredetű táplálékokban is vannak létfontosságú tápanya... |
Időskori javasolt étrend |
2018-02-20 21:08:52 |
A helyes és egészséges táplálkozással nagyon sok betegséget megelőzhetünk. Ezért érdemes lenne nem idősebb korban, hanem minél hamarabb törekedni a helyes étrend kialakítására. De mit is jelent egészségesen táplálkozni? Idősebb embereknél elsősorban a meglévő betegségekre kell koncentrálni és a táplálkozást e szerint kialakítani. Ebben a szakorvos nagyon sok segítséget tud nyújtan... |
A D vitaminról... |
2018-01-19 13:17:11 |
Így pótoljuk a D-vitamint természetesen Nyáron szervezetünk napi D-vitamin igényének ellátásához elegendő, ha rendszeresen napfény éri bőrünket. Ez mind jó, nyáron élvezzük is a napfényt, de a keletkezett D-vitamin nyáron, ideális körülmények között is csak szervezetünk D-vitamin igényének körülbelül 90 százalékát fedezi. A D-vitaminra azért van szükség, mert elősegíti a ka... |
Köszvény ellen - otthoni praktikák |
2017-12-02 18:21:53 |
A köszvény oka az ízület gyulladása, melyet húgysav (urát) kristályok okoznak. A húgysav a nukleinsavak (DNS, RNS), azokon belül is az ún. purinok lebontásából származó salakanyag. Purinok a szervezet csaknem minden sejtjében termelődnek, nagy mennyiségben előfordulnak továbbá az állati eredetű ételekben, például a belsőségekben (többek közt a májban, a vesében) és az agyban. A... |
|