TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4412206 db
Találatok száma: 406
Előző Következő
A tökéletes immunerősitő 2018-03-29 13:00:08
A különleges ízű és illatú gyömbér rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik. A hideg, influenzás időszakban segít felturbózni immunrendszeredet, kiváló ellenszere a meghűléses betegségeknek. Készíts belőle házi gyömbérszörpöt. Szódával legalább olyan finom, mint gyermekkorod kedvenc üdítője volt. Formás üvegben pedig tökéletes gasztroajándék. Hozzávalók: 20 dkg gyömbér 7...
Egyedényes sütőtökös tészta 2018-01-20 23:39:03
Egyedényes sütőtökös tészta Hozzávalók 20 dkg penne 20 dkg szeletelt bacon 50 dkg sütőtök (héj és magok nélkül) 2 db salottahagyma 2,5 dkg vaj 2 késhegynyi őrölt szerecsendió 1 tk durva szemű só frissen őrölt fekete bors 2 ág rozmaring (+ a díszítéshez) Elkészítés Egy nagy lábosban eloszlatjuk a tésztát. Egyenletes...
Spárgás-baconös frittata muffinformában 2017-12-28 23:58:40
Spárgás-baconös frittata muffin-formában Hozzávalók 12 darabhoz: 12 szelet bacon 50 dkg spárga 1 fej lila hagyma 5 db tojás 1 dl tejszín 10 dkg füstölt sajt só őrölt fehér bors 2 evőkanál olívaolaj Elkészítés: A spárgák bimbóit levágjuk, majd - amennyiben fehéret sikerül beszereznünk - a szárakat hámozóval kicsit vastaga...
Karácsonyi töltött pulykasült bacon fonatban 2017-12-07 11:18:20
Hozzávalók 6 személyre 800 g pulyka felsőcomb filé 250 g szeletelt bacon 1 tojás só, bors fél szerecsendió 1 tk morzsolt bazsalikom morzsolt fél fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 2 csokor petrezselyem 3 ek tejszín 3 ek pankó morzsa 6-8 szem főtt gesztenye 2 ek olaj 2 ek szójaszósz A pulykacombokról lesz...
Főtt marhaszelet meggymártással, pirított darával 2017-11-11 23:40:06
Főtt marhaszelet meggymártással, pirított darával Hozzávalók A marhahúshoz: 50 dkg marhahús (comb) 1 db sárgarépa 1 db petrezselyemgyökér 1/2 db hagyma 3 szem egész bors 1 db babérlevél só A meggymártáshoz: 50 dkg magozott meggy 1 ek barna cukor 1/2 tk őrölt fahéj 1/2 tk őrölt szegfűszeg 1/4 db citrom fa...
Töltött káposzta 2017-09-20 07:46:27
Töltött káposzta, ahogyan hentes édesapámtól tanultam... Hozzávalók: 1 kg dagadó és 15-20 dkg füstölt szalonna nagy lyukú tárcsán darálva. Fél kilónyi vegyes hús (oldalas, lapocka, comb), 4-5 szelet füstölt császár vagy kolozsvári szalonna, esetleg jöhet még hozzá egy szál füstölt kolbász. Egy jó nagy fej savanyú káposzta, ½ kg. szálas savanyú káposzta. 2 nagy fej vör...
Házi tagliatelle gombás gorgonzolamártással 2017-09-09 22:41:02
Házi tagliatelle gombás gorgonzolamártással Hozzávalók A tagliatelléhez: 36 dkg liszt (olasz dupla nullás az ideális,de én most teljes kiőrlésű lisztből készítettem) 2 db tojás A gorgonzolamártáshoz: 10-15 dkg gorgonzola 1 dl tejszín 2,5 dkg vaj 4-5 dkg reszelt parmezán 12 dkg csiperke frissen őrölt fekete bors olívaol...
sajtos cukkini lepény ! 2017-09-03 10:07:53
500 g friss cukkini, körülbelül 2 közepes nagy 3 gerezd fokhagyma 10 dkg reszelt sajt 1 vöröshagyma 1 nagy friss paradicsom 2 tojás 1/2 csésze zsemlemorzsa 1/2 csésze búzadara 1/3 csésze olaj só, bors szerecsendió a cukkiiből kb : 15 dkg -nyit vékonyan felszeletelem . a többit lereszelem , kinyomkodom a levét , hozzáadom a többi hozzávalót, egy közepes nagy te...
Fordított almatorta – Tarte Tatin 2017-08-03 15:06:09
A Tarte Tatin (ejtsd: tart taten) ikonikus francia desszert, Hozzávalók egy 26 cm-es kapcsos tortaformához: A tésztához: 30 dkg liszt 1 tojássárga 2 cl vanília-kivonat 20 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 citrom reszelt héja Valamint: 2 alma diónyi vaj 2 evőkanál kristálycukor mézeskalács-fűszerkeverék Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba tesszük, hozzáadj...
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei 2017-05-11 08:45:51
ELŐÉTELEK, LEVESEK Pálinkás sajtkrém 20 dkg trappista sajthoz végy 5 dkg vajat és 3 cl cseresznyepálinkát. A sajtot reszeljük le, s dolgozzuk össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsük sóval és törött borssal. Ha kész, hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél órát. Kecskeméti hideg barackleves 3 dl rostos baracklé 2 dl friss narancslé 1 dl tejszín 1 csomag h...
Előző Következő
© 2002-2020 TVN.HU Kft.