TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4395846 db
Találatok száma: 5205
Előző Következő
Hogyan készítsünk otthon, egyszerűen kovászos uborkát? 2018-08-14 12:56:31
Ha igen, akkor készíts otthon, mert sokkal olcsóbb és jobb az íze, mint a készen vásároltnak. A jó kovászos uborkának való zöldség nem nagyobb, mint 8-10 es, vastagsága pedig 2-2és fél ujjnyi, lehetőleg egyenes, kemény még nem sárguló. Szükséges hozzá még kg-onként egy csokor, kapor vagy kaporvirág a szárával együtt), az sem baj, ha nem friss, valamint 2 gerezd fokhagyma. A felö...
Zöldbab- krém 2018-08-11 08:27:08
ZÖLDBAB-KRÉM 30 dkg zöldbab 1 szál zöldhagyma 1 dl majonéz só bors A zöldbabot megpucolom és annyi sós vízben amennyi éppen ellepi, kuktában 5 percet főzöm. Szűrőkanállal kihalászom és jól lecsöpögtetem. Miután kihűlt, botmixerrel pürésítem, hozzákavarom az apróra...
Uborkás-kivis smoothie 2018-08-09 14:16:04
Uborkás-kivis smoothie Hozzávalók 1 db kígyóuborka (kb. 40 dkg) 2 db kivi 4 szál tárkony 6 db narancs 2 ek citromlé 2 tk méz Elkészítés Az uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, a húsát kockákra vágjuk. A kivit meghámozzuk, n...
Miért tartósít a cukor? 2018-08-08 17:19:50
Azért, mert szárít és ezáltal a tartósítandó élelmiszer víztartalmát annyira csökkenti, hogy a baktériumok képtelenek megélni benne. Így aztán a cukorral, vagyis szirupban eltett befőtt sokkal tovább eláll a cukor nélkül üvegbe gyömöszölt gyümölcsnél. Persze az élelmiszer tartósítás más kémiai módszereinek is megvannak a titkai. Az alkohol a mikrobákat pusztítja éppúgy, mint...
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt hatása 2018-08-08 13:07:48
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása Ez a kerek és sokleveles növény a Földközi-tenger északi részéről és Kis-Ázsiából származik. Egész évben beszerezhető a boltokban. Káposztafajták: Számos káposztafajtából lehet választani, amelyek fogyaszthatóak nyersen vagy megfőzve. A káposzta íze, a fajtától függően, lehet sósabb vagy édesebb. Ezenkívül a...
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt hatása 2018-08-08 13:07:44
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása Ez a kerek és sokleveles növény a Földközi-tenger északi részéről és Kis-Ázsiából származik. Egész évben beszerezhető a boltokban. Káposztafajták: Számos káposztafajtából lehet választani, amelyek fogyaszthatóak nyersen vagy megfőzve. A káposzta íze, a fajtától függően, lehet sósabb vagy édesebb. Ezenkívül a...
Spagetti saláta 2018-08-08 12:38:47
50 dkg spagetti tészta 1 közepes db kígyóuborka (vagy 4-5 db savanyú uborka) 20 dkg sonka (kockázva) 20 dkg sajt (kockázva-többféle is lehet, trapista füstölt, de minden féleképpen kemény sajt legyen) 10 k majonéz 500 g tejföl 2 teáskanál mustár 1 kávéskanál só 2 k cukor 1 k citromlé elkészítés Megfőzzük a spagettit. A majonézből, mustárból, cukorból, sóból, citrom...
Kavart zöldbab (krém) 2018-08-08 11:19:52
30 dkg zöldbab 1 szál zöldhagyma 1 dl majonéz só bors A zöldbabot megpucolom és annyi sós vízben amennyi éppen ellepi, kuktában 5 percet főzöm. Szűrőkanállal kihalászom és jól lecsöpögtetem. Miután kihűlt, botmixerrel pürésítem, hozzákavarom az apróra vágott hagymát a zöldjével együtt, a majonézt, a sót és a borsot ízlés szerint. Mikor a piac tele van friss zöldségekkel, g...
Ödéma és természetes kezelése 2018-08-06 23:25:03
Az ödéma számos betegség, illetve állapot jele lehet, mint pl. vesebetegség, szívelégtelenség, terhesség, allergiás reakció, limfóma, májbetegség, de okozhatják különböző gyógyszerek is, pl. szteroidok, non-szteroid gyulladás gátlók. Az ödéma típusai Az ödémákat különböző típusokba sorolhatjuk, jellemzően az alapján, hogy a test mely részeiben jelentkeznek a tünetek, illetve...
uborkaleves 2018-08-06 07:00:40
Az uborkaleves a legegészségesebb étel a meleg nyári napokra Ha nem ettünk elegendő uborkát még az idén, vagy túl sok termett a kertben, és nem tudjuk, mit kezdjünk vele, készítsünk a fölöslegből uborka levest. Aki az uborkát szereti, ezt a levest imádni fogja. Annyira könnyű, hogy egyszerre akár egy fél literrel is meg lehet enni belőle. Nagyon tápláló, hisze...
Előző Következő
© 2002-2018 TVN.HU Kft.