TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4383868 db
Találatok száma: 85
Előző Következő
Melyik ételhez milyen fűszer illik? 2018-07-12 10:47:47
Levesek Bab: fokhagyma, kakkukfű Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, sz...
Áldott Újjászületést, Áldott Termékenységi Ünnepet 2018-04-01 01:24:54
Feketéné Lendvay Katalin üzenete: Áldott Újjászületést, Áldott Termékenységi Ünnepet kívánok Minden Kedves Olvasómnak! ...
Melyik ételhez milyen fűszer illik? 2018-01-15 09:08:25
Levesek Bab: fokhagyma, kakkukfű Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, szegfűszeg, vanília Halász...
Milyen ételekbe illenek a leggyakrabban használt fűszerek? 2016-09-13 12:59:02
Milyen ételekbe illenek a leggyakrabban használt fűszerek? Ánizs (és a csillagánizs) mártások, sütemények, pudingok, gyümölcslevesek, édes rizsek, keleten: főzelékek Babér levesek, mártások, pácok, pástétomok, savanyú és ecetes ételek, (jól társítható petrezselyemmel és kakukkfűvel, húsoknál curryvel) Barbecue levesek, mártások, tokányok, vagdalta...
A magyar fűszerpaprikáról 2016-05-31 11:26:05
A magyar paprika alatt legtöbbször az élelmiszerként használt, szárított és feldolgozott paprika-őrleményt értünk, amely fűszerpaprika sok magyar étel egyik elengedhetetlen kelléke. A gulyás, a paprikás, a pörkölt, a krumplis-tészta, különböző rántások, bableves, abált szalonna, kolbászok, szalámik, mellett még a tojásételek tetejére is jut belőle, vagy a zsíros-kenyér (köznyelvbe...
Milyen ételekbe illenek a leggyakrabban használt fűszerek? 2015-10-05 13:40:00
Ánizs (és a csillagánizs) mártások, sütemények, pudingok, gyümölcslevesek, édes rizsek, keleten: főzelékek Babér (más néven: szagos levél) levesek, mártások, pácok, pástétomok, savanyú és ecetes ételek, (jól társítható petrezselyemmel és kakukkfűvel, húsoknál curryvel) Barbecue levesek, mártások, tokányok, vagdaltak, sültek Bazsalikom (más néven: királyfű, német b...
Epe-diéta 2015-09-08 12:49:44
Mi is az epe? Testünkben a máj választja ki a zsírok lebontásához szükséges epeváladékot, amelyet az epehólyag tárol. Az epeváladék többek között vizet, sókat, koleszterint tartalmaz. Ha az epehólyag valamiért nem tud megfelelően kiürülni, az epe összetétele megváltozik, besűrűsödik, ennek következtében az epeváladékból változatos nagyságú és anyagú kövek (leggyakrabban koleszt...
Fűszerkalaúz 2015-04-21 12:49:15
Melyik ételhez milyen fűszer illik? Levesek: Bab: fokhagyma, kakkukfű Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika Gyümölcs: citrom, fahéj, naran...
Tavaszváró tojáskrém 2015-03-30 22:45:57
Tavaszváró tojáskrém Március az első tavaszi hónap, és ilyenkorra a napsütés mellé már nagyon időszerűek a tavaszi receptek is a konyhában. Persze kérdés, mi számít igazán tavaszinak, mikor a zsenge zöldségekre is várni kell még egy keveset. Az biztos, hogy a tojásételek valahogy mindig tavaszi hangulatot hoznak a konyhába. Sokféle uzsonnakrém, mártogató készül a kony...
Gratinmártás 2015-02-28 23:02:30
Gratinmártás Hozzávalók: 8 dl besamel 6 db tojássárgája 5 dkg vaj 1 dl tejszín szerecsendió só Elkészítés: A kész besamelt jól kiforraljuk, szerecsendióval ízesítjük, majd a tűzről levéve folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejszínnel kikevert tojássárgáját (legírozzuk). Sózzuk, és belemorzsoljuk a nyers teavajat (montírozzuk). A kész...
Előző Következő
© 2002-2018 TVN.HU Kft.