TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4271058 db
Találatok száma: 4731
Előző Következő
Viszlát, lángos és sült krumpli – hatályba lépett az E 2017-12-11 16:11:42
Lista a veszélyes élelmiszerekről. Nemrég írtuk meg, hogy az Európai Unió az élelmiszerek akrilamid-tartalmának korlátozását tervezi. Az akrilamid egy olyan rákkeltő anyag, amely elsősorban az olyan, magas hőfokon, bő olajban sütött termékekben jelenik meg, mint a lángos, a hasábburgonya, a rántott hús v...
Pulykamelltekercs gesztenyés töltelékkel és áfonyamártással 2017-12-09 20:17:00
Hozzávalók: 6 nagy szelet pulykamell (nagy tenyérnyi szeletek) 50 dkg gesztenyemassza 25 dkg mascarpone 1 cs vörös áfonya 30 dkg szeletelt bacon só őrölt fehér bors szerecsendió majoránna kakukkfű 0,5 dl fehérbor 5 dkg vaj Áfonyamártás: 2 cs vörös áfonya 3 dl édes fehérbor 1 dl víz 1 citrom leve és reszelt héja egy darabka fahéj 4-5 szegfűszeg 2 cs vaníliás c...
Karácsonyi töltött pulykasült bacon fonatban 2017-12-07 11:18:20
Hozzávalók 6 személyre 800 g pulyka felsőcomb filé 250 g szeletelt bacon 1 tojás só, bors fél szerecsendió 1 tk morzsolt bazsalikom morzsolt fél fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 2 csokor petrezselyem 3 ek tejszín 3 ek pankó morzsa 6-8 szem főtt gesztenye 2 ek olaj 2 ek szójaszósz A pulykacombokról lesz...
Csirkekuglóf 2017-12-05 14:45:28
aszalt áfonyával/meggyel Elkészítési idő: 110 perc Hozzávalók: 10 adag 10 db csirkecomb 10 dkg sajt 20 dkg szeletelt bacon 10 db tojás 1 csomó újhagyma 20 dkg aszalt áfonya 4 gerezd fokhagyma 2 tk grill fűszerkeverék 2 tk piri-piri fűszerkeverék só A csirkecombokat lebőrözöm, kicsontozom, diónyi kockára vágom, sózom és megszórom a grill és piri-piri fűszerkeveré...
Füstölt sajtos töltött szalonnás burgonyaszendvics 2017-11-25 23:51:59
Füstölt sajtos töltött szalonnás burgonyaszendvics Hozzávalók: burgonya szeletelt bacon füstölt sajt friss rozmaring és kakukkfű őrölt bors só Elkészítés: A burgonyákat héjastul megmossuk, fazékba tesszük, és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, puhára főzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk. Amikor kihűlt, vízszintesen 3 részre vágjuk, óvatosan,...
Pulykamell baconös édesburgonyával 2017-11-20 23:40:30
Pulykamell baconös édesburgonyával Hozzávalók 80 dkg édesburgonya 20 dkg szeletelt bacon 4 szelet pulykamell só fehér bors olívaolaj 1,5 dl tejszín 1 csokor snidling 1 csomag saláta-mix gránátalma Elkészítés Az édesburgonyát meghámozzuk, negyedeljük, és baconbe tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, é...
Sonkás-sajtos kifli 2017-11-20 13:16:47
A tejfölös változat mellett nálunk általában ez a kísérője az istenhozott pálinkának baráti összejövetelek alkalmával. Van, hogy sonka helyett jóféle házi kolbász kerül bele (apróra kockázva), na, arra még jobban lehet inni és pár darab elfogyasztása után garantáltan életben marad a vendég az előétel/főétel tálalásáig. Hozzávalók: fél liter tej 70 g friss élesztő 1 ek cukor...
Mákos-mandulás baracklekvár 2017-11-20 12:57:21
ÉP nagy mákimádó, a baracklekvárért is rajong, így főztem neki 2 in 1, mákos baracklekvárt egy kis mandulával, vaníliával és baccardival megspékelve. Luxus a köbön. Hozzávalók: 1250 g kajszibarack (tisztán, hámozás-magozás után mérve) 350 g nádcukor cukor 1 csomag Haas 2:1 lekvár zselésítő 5 ek darált mák 100 g aprított (vagy szeletelt) mandula 1 vanília rúd fél citrom l...
Borsós-gombás rizottó 2017-11-13 23:56:14
Borsós-gombás rizottó Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 10 dkg szalonna (bármilyen lehet) 1 konzerv zöldborsó 1 üveg szeletelt gomba 2 csésze rizs só bors ételízesítő Elkészítés: A szalonnát - ha szükséges - kevés olaj vagy zsír hozzáadásával üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Ráöntjük a zöldb...
Főtt marhaszelet meggymártással, pirított darával 2017-11-11 23:40:06
Főtt marhaszelet meggymártással, pirított darával Hozzávalók A marhahúshoz: 50 dkg marhahús (comb) 1 db sárgarépa 1 db petrezselyemgyökér 1/2 db hagyma 3 szem egész bors 1 db babérlevél só A meggymártáshoz: 50 dkg magozott meggy 1 ek barna cukor 1/2 tk őrölt fahéj 1/2 tk őrölt szegfűszeg 1/4 db citrom fa...
Előző Következő
© 2002-2017 TVN.HU Kft.