TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4416099 db
Találatok száma: 131
Előző Következő
Márton-Napi 2019-11-06 11:33:01
KACSA - LIBAMÁJSZELETEK SÜLT ALMÁVAL HOZZÁVALÓK Hozzávalók: 50 dkg hízott kacsamáj /vagy libamáj/ 50 dkg alma 10 dkg vaj 2 dl Tokaji szamorodni /vagy édes bor/ 1 csokor petrezselyem só liszt bors ELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A megtisztított, megmosott és leszáritott májat egyforma szeletekre vágjuk. Kés lapjával kissé megformázzuk, lapítjuk. A vajat serpenyőben felhev...
Brokkolis rakott tészta 2017-06-02 23:55:04
Brokkolis rakott tészta Hozzávalók 1 fej brokkoli (50 dkg) 50 dkg csirkemell 25 dkg durum tészta (orsós) 1 nagy pohár tejföl (45 dkg) 20 dkg reszelt sajt (füstölt karaván, mozzarella, parmezán) 2 ek olívaolaj 2 diónyi vaj só bors őrölt csili kurkuma 1 dl édes Tokaji szamorodni 2 ek zsemlemorzsa 1 db tojá...
Tallóztam 2017-01-04 17:16:56
Haragban a világban magamra maradtam. Se család, se barátnak hitt barát. Iszom egyre a keserűség borát, s mennyire sok energia vész el, hogy elbírjak a "szamorodni" lével, józanul, ép-ésszel, kifelé mosolyt mutatva, mintha sorsom bármiben mulatna velem és bennem, a javamra kis reményt juttatva. A mocsárból hajamat markolva tépve, még ha fáj is, ki húz ki? Önmaga...
A csalódások éve volt... 2017-01-01 01:22:35
Haragban a világban magamra maradtam. Se család, se barátnak hitt barát. Iszom egyre a keserűség borát, s mennyire sok energia vész el, hogy elbírjak a "szamorodni" lével, józanul, ép-ésszel, kifelé mosolyt mutatva, mintha sorsom bármiben mulatna velem és bennem, a javamra kis reményt juttatva. A mocsárból hajamat markolva tépve, még ha fáj is, ki húz ki? Önmaga...
A csalódások éve 2016-12-31 19:00:42
Haragban a világban magamra maradtam. Se család, se barátnak hitt barát. Iszom egyre a keserűség borát, s mennyire sok energia vész el, hogy elbírjak a "szamorodni" lével, józanul, ép-ésszel, kifelé mosolyt mutatva, mintha sorsom bármiben mulatna velem és bennem, a javamra kis reményt juttatva. A mocsárból hajamat markolva tépve, még ha fáj is, ki húz ki? Önmagama...
Egy kis hazai szilveszterezés 2016-12-29 01:14:42
Szuhanics Albert Egy kis hazai szilveszterezés Itt van már a Szilveszter est, ünnepelhet Buda meg Pest, fényárban áll szép Debrecen, papírdudám én megveszem. Elutazom Szegedre is, énekelnék, bármily hamis, ha kivágom a magas C-ét, fülét fogva szalad a nép. Át is ugrom Győrbe gyorsan, papírcsákóm vajon hol van? Ott maradt az ETO-parkban, ahol versem elszavaltam...
Istenem, csillagokat iszom! - ezzel a mondattal kezdődött a 2016-12-24 23:58:55
"Istenem, csillagokat iszom!" - ezzel a mondattal kezdődött a pezsgő története! Hautvillier apátsága a franciaországi Champagne megyében nem tartozik a különösebben értékes műemlékek közé. Hogy ma is sok turista keresi fel, annak oka elsősorban alkoholtörténeti múltja. Az apátság pincéjében készült először pezsgő, ami francia nevét a megyének köszönheti. Hol gyönyözött e...
Húsvéti recept gyűjtemény 2016-08-02 09:54:10
Bundás macesz Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap. A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Gazdag egytál Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pulyka vagy bármi, tetszés sz...
Egyszerű epres pohárdesszert 2016-05-24 22:03:49
Egyszerű epres pohárdesszert Hozzávalók 25 dkg eper 4 db tojássárgája 6 dkg kristálycukor 1,6 dl fehér desszertbor (aszú vagy szamorodni) 8 db babapiskóta Elkészítés 1. Az epret szobahőmérsékleten felengedjük és 1/2 részét pürésítjük. Habosra verjük a tojássárgájákat a cukorral, majd hozzáöntjük a bort. 2. Vízfürdőben tovább verj...
Tallóztam 2015-10-28 07:23:59
Amit a borról illik tudni az Uraknak , de a Hölgyeknek sem árt ha tudják ! A borivás tízparancsolata 1. Bort sohase igyál éhgyomorra! Ivás előtt édességet ne egyél! 2. Jobban esik a bor, ha közben eszegetsz. 3. Ivás közben használd ki mind az öt érzékszerved: Gyönyörködj a bor színében, élvezd a bor ízét, zamatát, illatát, a poharak csengését! 4. A bort, ha gyakran...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.