TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4410233 db
Találatok száma: 830
Előző Következő
Tízórai 2019-08-11 15:57:38
Tízórai ...vajaskenyér és zöldpaprika: diákkori íz az ínyemen, elém villan ma is, ha eszem nagyon boldog sok szeptemberem: az iskola vadszőlős fala, az ablakok mélyedései, ahol a tízórainkat ettük, "Szondy két apródja" rímei, fizikapéldák, francia szavak, bonyolult kémia képletek, aranyporzós régi krónikák, aranyporos gyönyörű reggelek... Nem számolom, hogy hány é...
Iskolatörténet évkönyvek mentén 2019-05-04 06:46:28
Szokták kérdezni tőlem, hogy csak Ötvenhatot gyűjtök? Meglepődnek mikor elmondom, hogy nem. szalvétát is. Nagyon komoly ,,készletem"van belőlük. De különben több mást is. S ezeket, a valamikori Kult Utca rendezvényekre minimum tíz szabadtéri kiállítás formájában, gyakorlatilag mindet ki is vittem. Többek közt mániám (volt) az iskolai évkönyvek, emlékkönyvek gyűjtése. A...
Nagymama receptje: Könnyen elkészíthető tejfölös töltött kif 2018-08-19 13:54:37
Nagymamáink receptjei - Tejfölös kifli, egy valódi ínyencség, ami könnyen elkészíthető! Nagymama receptje: Könnyen elkészíthető tejfölös töltött kifli Dióval vagy dzsemmel töltött tejfölös kiflik. Rengeteg mutatósabbnál mutatósabb sütemény recept van, azonban legtöbbször semmi sem mérhető a gyerekkorunk ízeihez. Hozzávalók: 250 gramm puha vaj (a vajat disznózsír...
Ha egy gyors és finom édességre vágysz, 2018-08-07 21:25:00
Ha egy gyors és finom édességre vágysz, akkor próbáld ki ezt az almás palacsintát. Nem lehet betelni vele! Hozzávalók: 170 g liszt, 1 evőkanál cukor, 1/2 kiskanál só, 1 tasak sütőpor, 1/2 kiskanál fahéj, 1/4 kiskanál szerecsendió, 1 db tojás, 2 evőkanál olaj, 240 ml tej, 1 nagy alma lereszelve. Elkészítés: Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozz...
Tallóztam 2018-05-26 05:27:40
Évek óta készítem és iszom a hársfateát, de most a barátném valami egészen durvát mondott. Tényleg ennek teszem ki a testem évek óta? Minden évben szedek, de most idén nem tudom mi lesz. Most virágzik az egyik legnépszerűbb fa, a hárs. Érdemes a virágjából jó sokat szedni, mert gyógyteának és szörpnek is remek. Szárítva akár télre is elteheted! Jó ha tudod, hogy a nátha eg...
Tojásfestés keményítővel szalvétával 2018-03-20 20:31:53
Keményítő, szalvéta és egy óra alatt elkészülnek a leggyönyörűbb húsvéti tojások! lég kevés idő maradt már a tavasz legszebb ünnepének eljöveteléig, ezért már minden háziasszony azon gondolkodik, hogyan tehetné különlegessé az ünnepi asztalt. Húsvéti tojások díszítése dekupázs technikával Rengeteg módon készíthetünk különleges húsvéti tojásokat, festhetjük tojásfestékkel, h...
Díszítés (üveg) zsinórozással 2018-02-28 07:58:21
Díszítés zsinórozással 2009. dec. 8. 16:44 KARÁCSONY 6 1 Karácsonyi ajándék saját kezűleg, összeállításunkban egy újabb, könnyen elsajátítható technikát mutatunk be Polecsákné Papp Ildikó kézművesmester útmutatásai alapján, elegendő csupán némi pamutzsinór, kevés ragasztó és egy mintás szalvéta, hogy a legegyszerűbb palackból is kedves és mutatós meglepetést varázsoljunk....
Érdekesség 2018-01-02 11:10:18
A színek részei a mindennapi életünknek. Amit megfogunk, megízlelünk, szagolunk vagy érzünk, mind mind összefügg a színekkel, mert rajtuk keresztül érzelmeket társítunk , még mielőtt bármit is gondolhatnánk. Minden összefüggést még távolról sem ismerünk a színekkel kapcsolatban, de a megismert dolgok is kellően érdekesek ahhoz, hogy tudjunk róluk. Íme egy kis ízelítő: Máshogy...
Ha valakit elveszítünk 2017-11-04 09:19:57
Ha valakit elveszítettünk, akit szerettünk, a lélek azonosulással gyógyul. Egyszer csak észrevesszük, hogy bizonyos tulajdonságait, mozdulatait öntudatlanul is átvettük annak, akit nehéz elengedni. Valami apró gesztust, hangsúlyt vagy mindennapi szokást. Például úgy terítünk, úgy hajtjuk össze a szalvétát, ahogy az elhunyt édesanyánk tette. Valamit föltámasztunk abból, aki elment....
Mióta használunk szalvétát? 2017-09-15 19:58:11
Mióta használunk szalvétát? Az 1450-es esztendőkben vezették be a vászonból szőtt szalvéta használatát. Addig mindenki a földig érő abroszba törülközött; mivel pedig ujjaikkal ettek, minden fogás után abroszt kellett váltani. Divatba kerülve a szalvéta előbb a gyermeknek nyakába terül, a felnőtteknek pedig a térdére. De ez nem minden nemzet gyakorlatában egyforma. Így például a...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.