TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4271543 db
Találatok száma: 1135
Előző Következő
tökéletes linzer 2017-12-12 23:48:23
Hozzávalók 75 dkg liszt 30 dkg zsír 25 dkg porcukor 1 cs sütőpor 2 cs vaníliás cukor 2 tojássárgája 1 narancs és citrom reszelt héja 2 dl tejföl lekvár Elkészítés Összekeverjük a hozzávalókat, a tejet kis részletekben adagoljuk hozza amíg elérjük a kellő állagú tésztát. Lehet kevesebb tej is elég d...
Karácsonyi receptek 2017-12-12 10:23:28
Mogyorós habkarikák 5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk. Csokoládés karácsonyfadísz 3 tojásf...
Erdélyi tepertős pogácsa 2017-11-30 09:56:02
Hozzávalók listája 50 dkg tepertő, 2 tojás, 2.5 dl tej 1 dl tejföl, 1 csomag sütőpor, annyi liszt amennyit felvesz, só törött bors. Elkészítés A tepertőt át kell darálni, megsózva, beborsozva összegyúrjuk az egyik tojással, a tejjel, a tejföllel, a sütőporral meg annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Legalább egy óráig hűvös helyen pihentetjük. Kétujjnyi vastagra n...
Tízperces fánk 2017-11-29 08:12:14
Tízperces fánk Bár nem szó szerint 10 perc elkészíteni, azt a pár perc plusz időt kárpótolja az íze 🙂 Nekem is van hasonló receptem, de ez most a Web Cukrászda oldaláról származik. Hozzávalók: 1 tojás 3 evőkanál porcukor kb 20 dkg liszt /nekem szerintem még kb 5 dkg belement/ 2...
Alap kelt tészta 2017-11-27 10:45:11
Egy dl langyos tejbe 1 ekanál kristálycukrot teszünk és belemorzsoljuk az élesztőt, hogy megkeljen. Ha a barna hab feljön az edény tetejére, készen vagyunk. A lisztet átszitáljuk egy nagy tálba, a közepébe lyukat formálunk és beletesszük a megkelt élesztőt, a tojásokat, a sót, és annyi tejet (aludtttej a legjobb), amellyel jó állagú tésztát kapunk. 1 kg liszthez 5 dkg éleszt...
Krumplis pogácsák 2017-11-22 13:56:40
Aludttejes burgonyapogácsa Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 2 dl aludttej vagy kefir, 25 dkg főtt áttört burgonya, só, fehér bors Elkészítése: A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt, az aludttejet, sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük. R...
Egy linzer tésztából 6 féle süti! 2017-11-18 15:59:19
Egy linzer tésztából 6 féle süti! Hetekig eláll, már most megsütheted ,,Az állaga nem annyira roppanós, mint más linzereknek, puhább, nem törik szét a süti, ha beleharapsz. És persze benne van gyerekkorom íze." Hozzávalók: a tésztához:...
Vaníliás galuska 2017-11-13 21:03:43
Hozzávalók: 5 evőkanál porcukor 2 csomag vaníliás cukor 1,5 dl tejszín 7 tojás 22,5 dkg liszt 7+5 dkg vaj 4,5 dl tej A tejet felforraljuk 7 dkg vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozunk 4 egész tojást. Lobogón forró vízben, több részletben kifőzzük a galuskákat. (Ugyan úgy szaggatjuk ki, mint a hagyományos nokedlit). Amint...
Klasszikus sztrapacska 2017-11-08 23:42:45
Klasszikus sztrapacska Hozzávalók 50 dkg liszt 4 db tojás víz só 25 dkg túró 2 dl tejföl 2 fej lila hagyma 20 dkg húsos szalonna Elkészítés A liszthez sót adunk, ráütjük a tojásokat, majd apránként vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk, ameddig sűrű nokedli tésztát kapunk. A masszát sós, forrásban lévő...
Vörösboros szilvaleves habgaluskával 2017-11-02 14:36:28
Hozzávalók: 1 kg szilva, 2 dl vörösbor, 15 dkg méz (vagy több, ízlés szerint), 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, őrölt fahéj és szegfűszeg, 3 dl tejszín, 2 dl tej, 2 evőkanál liszt. Elkészítés: a szilvát kimagozzuk és kb. 2-3 liter vízzel feltesszük főni. Beletesszük a vörösbort, a mézet, a fűszereket és majdnem puhára főzzük. Közben a tojások sárgáját kike...
Előző Következő
© 2002-2017 TVN.HU Kft.