TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4403124 db
Találatok száma: 22
Előző Következő
Leveles tésztában sült, fűszeres darált hús: finom és különl 2019-01-12 10:39:57
A darált húsból készített ételek minden formában csábítóak. Csak leveles tészta kell hozzá, és villámgyorsan kész a finom fogás. Milyen ötletes! A darált húsból ne csak fasírtot készíts, hisz sokféleképpen felhasználható, variálható. Leveles tésztába töltve laktató fog...
Dresszing-alapok 2015-04-23 22:55:20
Dresszing-alapok - avagy öntetekhez ötletek A saláta kísérő, köret, de főétel is lehet. A végtelenségig variálható, hiszen szinte bármit tehetünk bele. A lényeg a kombináció, és persze az öntet. Ehhez adunk most ötleteket. Klasszikus vinaigrette-öntet Keverjünk össze 1 dl olívaolajat és fél dl balzsamecetet (vagy borecetet), adjunk hozzá 1 evőkanál dijoni mustárt, 1 ge...
Miért éhezel? 2014-06-06 12:57:32
EHETNÉL JÓT IS! Táplálkozásunk az ipari méretű élelmiszer-termelés következtében jobban megváltozott az utolsó 150 évben, mint azelőtt két évezred alatt. Többségünk szinte csak átalakított, feldolgozott, finomított, nagy ökolábnyomú élelmiszert fogyaszt. Hova vezet mindez? - erre keressük a választ a környezetvédelmi világnapon. Húskészítmények, tejtermékek, édességek,...
Tojásos ,sonkás csirkehús kenyér 2014-04-30 14:54:35
Tojásos-sonkás csirkehúskenyér Ezt a húskenyeret húsvétkor szoktam készíteni, idén azonban elmaradt. Most pótoltam, és így talán még kapósabb is volt, mint húsvétkor, amikor egyébként is mindenféle finomságot készítünk. Dominál benne a kakukkfű, ha esetleg nem szeretjük, nyugodtan lehet változtatni a fűszerezésén, de így is nagyon fincsi. Tölthetjük főtt tojással - nálunk most...
A rettegett szuflé: praktikák és 3 ínycsiklandozó recept 2012-09-04 17:32:22
Franciául soufflé, mifelénk csak felfújt, és igen, kell egy kis bátorság, hogy ezzel merjünk előrukkolni a vacsoravendégeknek. Kísérletezni viszont lehet, mert habár kissé tényleg macerás, cserébe egy sokféleképpen variálható csemegét kapunk. A francia eredetű szuflé (soufflé) - vagyis felfújt - tipikus vendégváró finomság, amelyet néhány hozzávalóból elkészíthetünk...
Muffinmintás szalvétakavalkád: 2012-08-07 18:45:32
A muffin egy süteményfajta, melynek két fő változata az angol és az amerikai muffin. Legtöbbször kifejezetten erre a célra gyártott és vajjal vagy növényi zsiradékkal...
Variációk háremnadrágra 2011-03-30 12:20:13
Variációk háremnadrágra 2011. 03. 28. Címkék:divat, tavasz, háremnadrág Először azt hittük, ő is csak egy futó kaland lesz, egy gyors lefolyású hóbort, és lecsengése után csak tétován fogjuk a fejünket: úristen, hogy tudtuk viselni ezt a borzalmat? De végül nem ez lett a közös történetünk vége, hiszen egyre többet vásároltunk belőle, egyre több alkalommal viseltük, kreatívabb...
Csirkefantázia *digó gatyában* 2011-01-31 21:29:11
Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 4 dl víz 1 dl száraz fehérbor 1 teáskanál cukor 3 teáskanál só 1 teáskanál oregánó (szurokfű) 3 evőkanál olívaolaj A szószhoz: 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv 2 evőkanál cukor fél dl olívaolaj...
Gomba-sztori 2011-01-16 18:12:30
Gomba-sztori Ismét idősebbek lettek egy évvel gyermekeink, szomszédjaink, de mi maradtunk ugyanolyan fiatalok és derűsek, mint voltunk tavaly! Így, ünnepek - ünnepi gyomrot terhelő lakomák - után ideje kicsit lazítani, nekünk, húsmuskétásoknak is, ezért ma a gombákról írok pár gondolatot, és persze néhány receptötletet is közzéteszek. Az erdei gombák sokfélék, ráadásul...
A hidegkonyha 2010-11-16 05:07:17
A hidegkonyha szó hallatán sokan úgy érzik, hogy egy-egy ilyen esztétikai és gasztronómiai "költemény" elkészítése és tálalása elérhetetlenül távol áll a háztartásokban végzett napi konyhai munka színvonalától. Ez persze csak részben igaz. Egy-egy jóhírű mesterszakácsnak is sokévi tanulásába, munkájába, és persze nem kevés gyakorlásába kerül, míg olyan ételek és tálalási módo...
Előző Következő
© 2002-2020 TVN.HU Kft.