TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4388585 db
Találatok száma: 8
Előző Következő
5 étel, amit SOHA ne rakj be a fagyasztóba 2019-02-10 11:11:21
1. Tej, tejföl és joghurt A kemény sajtokat lehet a fagyasztóban tárolni, és érdemes is, ha nem használjuk fel őket azonnal. Szakemberek szerint a friss tej is lefagyasztható, viszont a felolvasztás után már nem lesz olyan az íze és az állaga, mint azelőtt. Tejfölt és joghurtot sem érdemes fagyasztani, mert a felolvasztás után kiválhat a víz belőlük. Egy megoldás van, ha minél el...
"K" vitaminról jó tudni 2019-02-03 11:22:52
K1, K2-vitamin: A K-vitaminnak két formája ismert (K1- és K2-vitamin), melyek közül a K2-vitaminnak tulajdonítanak a kutatók nagyobb jelentőséget és az újabb kutatások alapján, azt hangsúlyozzák, hogy bizony ezt a vitamint is külső forrásokból kell pótolnunk, mert a szerv...
Olaszmintás csereszalvétáimhoz 2011-11-15 20:47:59
A mai olasz konyha eredetét keresve egészen az ókorig, a Római Birodalom idejéig kell visszatekintenünk. Az itáliai Pompei városában, melyet i.sz. 79-ben a Vezúv elpu...
Gyógyító növényeink 2011-08-29 14:22:23
Kajszibarack (Prunus armeniaca L., vagy Armeniaca vulgaris Lam) Nyersen gyümölcsként, vagy kifacsarva gyümölcsléként fogyasztják, aszalva megtartja a vitamin, és tápanyagtartalmát, befőtt, dzsem, lekvár, vagy a mélyhűtéssel tartósított gyümölcsöt, sütemények torták, gyümölcsbólék ízesítéséhez használják, de pálinka készítésre is kiválóan alkalmas. Káliumtartalma mérsékli a sóér...
Fűszernövények 2010-09-13 17:09:49
Fűszernövények /Házipatika/ Kerti zsázsa: kár kihagyni! Magyarországon ismert, de csak alig-alig fogyasztott növény. Pedig érdemes lenne felfedezni: értékes tápanyagokban, vitaminokban, rostokban gazdag, és két-három hét alatt már szedhetővé nevelhető. Ismerjük meg! A keresztesvirágúak családjának zs...
Mégsem? 2010-05-12 13:50:33
TERMÉKEINK KECSKETEJBŐL Krémsajtok -- krémes állagú, kenhető sajtok natúr / só nélkül/, medvehagymás, kapros ízesítéssel. Hűtőben két hétig eltartható. Préselt krémsajt -- fekete-, rózsaborsban, provence-i fűszerkeverékben, vákumfóliás csomagolásban. Eltarthatósága hűtőszekrényben négy hét. Krémsajt szőlőlevélben -- kellemes...
Kerti zsázsa: 2009-07-22 12:37:03
Magyarországon ismert, de csak alig-alig fogyasztott növény. Pedig érdemes lenne felfedezni: értékes tápanyagokban, vitaminokban, rostokban gazdag, és két-három hét alatt már szedhetővé nevelhető. Ismerjük meg! A keresztesvirágúak családjának zsázsa nemzetségébe tartozó kerti zsázsa (Lepidium sativum) Európa-szerte ismert, termesztett, étkezésre is felhasznált növény. Számta...
Olasz konyha 2009-02-09 09:10:57
Olasz konyha Az étkezési szokások kialakulásában a gazdasági, a földrajzi és egyéb tényezők mellett kétség kívül szerepet játszott az olasz "életfilozófia" is. Az olaszok szeretnek enni, kedvelik a jó ételeket, ami nem feltétlenül drágát, különlegeset jelent. A legegyszerűbb ételt is olyan odaadással, mondhatni szenvedéllyel készítik, fogyasztják és vitatják meg, mint a drága v...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.