TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4397129 db
Találatok száma: 722
Előző Következő
Betyár zöldbableves 2018-08-08 11:45:21
Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, 40 dkg tarhonya, 50 dkg zöldbab, 5 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát m...
Tárkonyos húsgombócleves 2018-07-15 00:33:56
Tárkonyos húsgombócleves Hozzávalók 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 2 db burgonya (kisebb) 1 fej hagyma 30 dkg darált hús 3 evőkanál rizs 1 db tojás 1 pohár tejföl tárkony húsleveskocka bors 1 mokkáskanál mustár kevés ecet 1 kávéskanál liszt Elkészítés A hagymát apróra vágjuk és kevés ola...
Peperonata (olasz szegény lecsó) 2018-07-10 23:58:12
Peperonata (olasz szegény lecsó) Hozzávalók 1 kg sárga és piros húsú paprika vegyesen 2 nagy fej hagyma 40 dkg érett paradicsom 4 gerezd fokhagyma friss petrezselyemzöld 10-12 bazsalikomlevél 1 evőkanál (2 dkg) vaj 1/2 dl olívaolaj 1 dl száraz fehérbor vagy fehérborecet Elkészítés A paprikát megmossuk, kicsumázzuk,...
Tápéi legényfogó leves 2018-06-23 23:41:30
Tápéi legényfogó leves Hozzávalók: 20 dkg csirkemell felkockázva 2 nagy burgonya kockára vágva 2 szál sárgarépa 3 szál fehérrépa 1 fej vöröshagyma 2 dl tejföl 1 evőkanál mustár 4 karika citrom 5 dkg vaj 2 evőkanál liszt só bors petrezselyemzöld Elkészítés: A hagymát finomra vágjuk, vajon lepirítju...
Eperleves habgaluskával 2018-06-18 23:50:23
Eperleves habgaluskával Hozzávalók 45 dkg eper 5 dl narancslé (frissen facsart) 1 csomag vaníliás cukor 3 dkg étkezési keményítő A habhoz: 2 db tojásfehérje csipet só 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor A díszítéshez: 2 ek aprított natúr pisztácia mentalevél 15 dkg eper Elkészítés Az eper 3/4...
Sonkás-fokhagymás tészta 2018-04-30 23:23:52
Sonkás-fokhagymás tészta Hozzávalók: 50 dkg tészta 2 kisebb fej fokhagyma 25 dkg gépsonka 2 dl tejszín 1 evőkanál liszt 20 dkg krémsajt olaj só bors 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A tésztás sós vízben megfőzzük. Kevés olajon megpirítjuk az apró kockára vágott gépsonkát, majd hozzáadjuk a meghámozott és ös...
Konyhatechnikai eljárások 2018-04-17 21:26:09
Főzés:A nyers előkészített anyagokat folyadékban való forralását jelenti. Mindig bő folyadékban történik. Ha a hosszan tartó főzés során az étel alatt lévő folyadék elfő, mindig forró vízzel, de apránként, kis adagokban pótoljuk. Semmit nem szabad túlfőzni. Párolás: Az ételre csak annyi folyadékot szabad ráönteni, hogy ne éghessen le, tehát nagyon rövid lében kezdjük meg a ny...
Francia hagymaleves egyszerűen 2018-03-05 22:38:43
Francia hagymaleves egyszerűen Hozzávalók 5 fej vöröshagyma 1 ek liszt 2-3 gerezd fokhagyma só bors 1 db zöldségleveskocka 1 dl olaj 1 kis doboz tejföl pirított zsemlekocka vagy levesgyöngy reszelt sajt Elkészítés A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk majd felszeleteljük. A fokhagymát is megpucoljuk, összetörjük...
Pulyka Sztroganov-módra 2018-03-05 12:47:24
HOZZÁVALÓK 80 dkg (filé) pulykamell, 1 fej hagyma, 25 dkg paradicsom (koktél), 15 dkg uborka (csemege), fél csomag kapor, 1 db citrom, só, bors, 2 evőkanál olaj, 2 dl tejszín, 10 dkg sajtkrém, 4 adag rizs (párolt) Egyszer egy tévéműsorban láttam azt, hogy egyre kevésbé ismerjük a régi nagy klasszikus ételeket, vagyis: egyszerűen sokan nem tudják, mi az a Cordon Bleu...
Frankfurti leves 2018-02-09 23:11:00
Frankfurti leves Hozzávalók 40 dkg kelkáposzta 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 db nagyobb burgonya 1 dl olaj kevés liszt 20 dkg virsli 1 csokor petrezselyem 1,5 dl tejföl majoranna só bors ízlés szerint Elkészítés A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzo...
Előző Következő
© 2002-2018 TVN.HU Kft.