TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4289768 db
Találatok száma: 4130
Előző Következő
Detti túrós pogácsája 2018-01-18 12:24:18
Hozzávalók 60 pogácsa elkészítéséhez: 0.5 kg túró 0.5 kg vaj vagy margarin 0.5 kg liszt 2 dkg só 2 kiskanál őrölt kömény bors 1 csomag sütőpor (10 g) Tetejére: 1 tojás, sajt, mák, szezámmag Elkészítési idő: 30 perc + sütési idő Elkészítés: A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a sót, és a köménymagot. Ízlés szerint tehetünk hozzá törött bors...
Túrós zabpelyhes süti 2018-01-16 11:11:32
hozzávalók / 8 adag 50 dkg félzsíros tehéntúró 5 db tojás 5 ek tejföl 10 ek aprószemű zabpehely 1 ek édesítőszer (vagy 4 ek barna cukor) 5 csepp vanília kivonat 3 dkg aszalt áfonya 1 dkg vaj (a kikenéshez) 1 ek zabkorpa elkészítés A tojásokat egy tálba ütjük, villával kicsit felverjük. Belemérjük a többi hozzávalót, jól...
Céklatorta egészségesen 2018-01-16 11:07:53
hozzávalók / 6 adag 25 dkg nyers cékla (1 közepes méretű cékla) 1 közepes db alma 1 közepes db sárgarépa 200 g zabpehely 8 dkg finomliszt 2 kávéskanál fahéj 4 db tojás 2 dl napraforgó olaj 1 csipet só 50 g édesítőszer (én fruktózt használok) 1 csomag sütőpor 10 dkg dió (durvára vágra, darálva) 5 dkg vörösáfonya (ne...
Tallóztam 2018-01-14 18:03:27
Baranyai cigány-pogácsa (sós/zsíros bodag, vakarcs/vakaró) hozzávalók 60 dkg finomliszt 1.5 teáskanál só 1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna) 5 k disznózsír 3 dl víz (amennyit felvesz) elkészítés A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, és elmorzsoljuk benne a zsírt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy kenyér állagú tésztát kapjunk. Tepsi méretűre nyújtj...
Baranyai cigánypogácsa (sós/zsíros bodag, vakarcs/vakaró) 2018-01-12 13:59:22
hozzávalók / 6 adag 60 dkg finomliszt 1.5 teáskanál só 1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna) 5 ek disznózsír 3 dl víz (amennyit felvesz) elkészítés A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, és elmorzsoljuk benne a zsírt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy kenyér állagú tésztát kapjunk. Tepsi méretűre nyújtjuk, tetejét bekockázzuk, és elő...
Kőrösi csepleszes májas - Sűlt májpástétom 2018-01-11 12:05:16
Hagyományos nagykőrösi recept. Nincs tudomásom róla, hogy bárhol felhasználják a csepleszt a májpástétomhoz. Nálunk disznóvágáskor így készítették a májpástétomot csepleszbe, ami a sertés hashártyája. Az elkészült pástétomot nemcsak összefogta, hogy a sütésnél ne essen szét, hanem a hártyában lévő zsírerek kellő zsiradékkal is látták el sütéskor. Eredetileg befűszerezett, ledarált...
Ha te is szoktál 2018-01-11 09:32:46
Ha te is szoktál szalonnát sütni, ezt a titkos sütési módszert neked is ismerned kell! A szalonna sokak szerint a világ legegészségtelenebb élelmiszere. Azonban, ha jól van elkészítve, és nem tartalmaz adalékanyagokat, akkor mértékletes fogyasztásával egyáltalán nem kockáztatjuk egészségünket. Hozzávalók: 1 darab húsos szalonna 1 liter víz 0,5 csésze granulált só 1...
Ha te is szoktál szalonnát sütni,... 2018-01-11 08:41:13
Ha te is szoktál szalonnát sütni, ezt a titkos sütési módszert neked is ismerned kell! A szalonna sokak szerint a világ legegészségtelenebb élelmiszere. Azonban, ha jól van elkészítve, és nem tartalmaz adalékanyagokat, akkor mértékletes fogyasztásával egyáltalán nem...
Fóliában sült töltött fasírttekercs 2017-12-27 07:56:53
Fóliában sült töltött fasírttekercs recept Nagyon-nagyon kiadós, laktató étel. Többféleképpen tálalhatjuk pl: a megszokott meleg köreteken kívül friss, zöld salátával. Teljesen hidegen, vékonyan felszeletelve hidegtálak tartalmas és látványos kiegészítője. Reggelire...
A beigli tészta titka 2017-12-23 21:26:58
A bejgli titka a tészta és a töltelék 50-50 százalékos arányán áll vagy bukik - árulta el az MNO-nak Menyhárt Attila cukrászmester. - A cukrászdákban 50 dekás bejgliket sütünk, amiből 25 deka a töltelék és 27 deka a tészta. Azért több 2 dekával a tészta, mert bele kell számítani a sütési veszteséget (pontosan ennyi gőz és zsír fog kisülni a tésztából), így lesz meg a helyes arán...
Előző Következő
© 2002-2018 TVN.HU Kft.