TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4403184 db
Találatok száma: 77
Előző Következő
A nélkülözhetetlen fűszerek 2020-01-21 10:21:10
A fűszerek nem csak ételeink ízesítői, hanem természetes gyógyszerek, amik helyesen alkalmazva egészségünket is óvják. A helyes étkezés és fűszerelés egészség megóvó hatását a kínai orvosok már évezredekkel ezelőtt jól tudták. Arra törekedtek, minden betegük egye egészségesre magát, mert honoráriumot csak addig kaptak, amíg az általuk kezelt család tagjai egészségesek voltak. H...
Végre péntek, de még milyen! 2017-06-30 12:44:28
Reggel 6 után ébresztett a telefon, kicsit videóztam , Fb és a többi, hogy ki tudjam nyitni a szemeimet :-) Kis időbe telik, míg kikecmergek az ágyból :-) Rendbe tettem a kutyikuókat, majd kiszellőztettem, és csináltam egy finom lattét magamnak. Rendet raktam a lakásban és indulás edzésre. Most , hogy kicsit elengedtem magam, már jobban odafigyelek. A fáradtság, az időhiánya miatt...
Pontypatkó kapros-tejszínes cukkinimetélttel 2015-12-10 16:31:23
Hozzávalók A halhoz: 80 dkg ponty 8 dkg vaj ½ citrom leve csipet só, fehérbors A cukkinimetélthez: 2 közepes cukkini hámozás nélkül metéltre vágva 15 dkg széles metélt, házi készítésű 2 dkg vaj 2 dl tejszín 1 csokor kapor finomra vágva 2 gerezd fokhagyma 1-1 csipet só, bors, cukor Elkészítés A pontypatkókat sózzuk, borsozzuk, citromlével marináljuk...
Fűszerek ! És mibe valók? 2015-10-24 20:09:22
A citromlé: önmagában, salátában, langyos vízben hígítva, mártásokban és öntetekben ecet helyett több mint kiváló. Bazsalikom: paradicsomért és olíva olajért kiált. Boróka: a vadhúsokhoz nélkülözhetetlen, minden vadpác alapja. Fahéj: sütemények, forralt bor...
Tejfölös harcsa roston pirított vargányával 2015-06-17 22:31:27
Tejfölös harcsa roston pirított vargányával Hozzávalók: 80 dkg harcsafilé 4 dl tejföl 25 dkg vargánya 4 dkg vaj só őrölt feketebors olívaolaj Elkészítés: A besózott harcsafilé szeleteket olívaolajon serpenyőben megsütjük. A megtisztított, felkockázott vargányagombát pedig egy másik serpenyőben a vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk....
Halas receptek. 2015-04-07 09:50:41
Fehér busa receptek Busa - szeletek rizskörettel Hozzávalók: Busa szeletek só Vegeta...
Fűszervaj házilag 2015-03-25 22:20:35
Fűszervaj házilag A vaj kiváló ízfelvevő, ezért sokféleképpen ízesíthetjük, kedvünk szerint. Keverhetünk hozzá friss vagy szárított, apróra vágott vagy darált zöldfűszereket, hagymaféléket, de akár citromlevet, gyömbért is. Az így elkészült illatos fűszervajak aztán megszokott ételeink fényét is emelik. A fűszervaj elkészítése kb. 5 perc, ízesítésének csak a fantáziánk é...
Barna vaj és ghí, a vaj átváltozásai 2015-03-25 22:03:25
Barna vaj és ghí, a vaj átváltozásai A barna vaj és a tisztított vajfélék egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Most utánajárunk, mire hasznájuk őket és hogy készülnek ezek a finomságok. A vaj az egyik legfontosabb konyhai alapanyagunk. Igaz, hogy a jó minőségű vaj nem olcsó, de mindig érdemes otthon tartani. A kenyérre kenésen kívül, aminél kevés jobb dolog történhet...
A nélkülözhetetlen fűszerek 2015-03-22 11:34:55
A nélkülözhetetlen fűszerek A fűszerek nem csak ételeink ízesítői, hanem természetes gyógyszerek, amik helyesen alkalmazva egészségünket is óvják. A helyes étkezés és fűszerelés egészség megóvó hatását a kínai orvosok már évezredekkel ezelőtt jól tudták. Arra törekedtek, minden betegük egye egészségesre magát, mert honoráriumot csak addig kaptak, amíg az általuk kezelt...
Tallóztam 2014-10-04 14:27:55
Laskagomba: csoda a fatörzsön Egyre népszerűbb a világban a laskagomba, hiszen íze intenzív, és nem is drága. Szinte minden erdőben megél, főleg kiszáradt fákon találkozhatunk vele. Mi köze az osztrigának a laskagombához? Latin neve oldalra növő osztriga, pleurotus ostreatus. Az angolok osztriga gombának hívják (oyster mushroom), Kínában a neve lapos gomba. Nálunk a las...
Előző Következő
© 2002-2020 TVN.HU Kft.