TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4412925 db
Találatok száma: 100
Előző Következő
Gutási Éva versei 2019-04-13 19:00:28
GUTÁSI ÉVA VERSEI Gutási Éva költő és írónő. Megjelent könyvei: 2004: A halál hitvese, Korana kiadó, 2010: Tépett Angyal, IMEA kiadó, 2012: Fáj...
Mi mindenre jó a dió? 2018-10-16 11:02:40
Mi mindenre jó a dió? A diót többféleképpen használjuk, mégis keveset tudnak kedvező étrendi hatásáról és gyógyhatásáról, hiszen jó a torokgyulladásra, pálinkának sem utolsó de hajat is fest Tavasszal üdezöld hajtásaiban gyönyörködhetünk, nyáron árnyas pihenőhelyet nyújt a koronája, ősszel vidám családi p...
Fekete bodza – megfázáskor kiváló 2018-10-08 20:55:56
Fekete bodza - megfázáskor kiváló Fekete bodza - Sambucus nigra a bodzafélék családjába tartozó, ernyősvirágzatú növény. Jellemzően május és júniusban virágzik. Bogyója érett állapotban fekete. A bodzának a virágzata és az érett bogyói is de még a bodzacserje levelei is r...
Kajszibarack story 2018-07-13 13:35:34
A kajszibarack, akár az őszibarack Kínából származik. Örményország közvetítésével az időszámításunk táján került Itáliába. Az ókori rómaiak a kajszibarackot ,,malus praecox"-nak, azaz korán érőnek nevezték el. Valójában igen korán virágzik, ezért rendkívüli mértékben ki van téve a fagyveszélynek. A népvándorlás után Spanyolországon terjedt el először, majd s mórok rév...
Húsvéti hagyományok Erdélyből 2018-03-31 00:45:38
A magyar erdélyi húsvét színesebb, népszokásokban gazdagabb, mint gondolnánk. A hagyományos, városi ember által is ismert elemek vegyülnek a népi hiedelmekkel, így alakítván ki a székelyföldi ünnepet. A passiójáték, a tojásajándékozás és a locsolkodás nem meglepő hagyományai mellett helyet kapna...
Sonkás-sajtos kifli 2017-11-20 13:16:47
A tejfölös változat mellett nálunk általában ez a kísérője az istenhozott pálinkának baráti összejövetelek alkalmával. Van, hogy sonka helyett jóféle házi kolbász kerül bele (apróra kockázva), na, arra még jobban lehet inni és pár darab elfogyasztása után garantáltan életben marad a vendég az előétel/főétel tálalásáig. Hozzávalók: fél liter tej 70 g friss élesztő 1 ek cukor...
Megérett a kajszibarack 2017-07-12 09:51:14
Aranyosi Ervin: Megérett a kajszibarack Megérett a kajszibarack, tündöklik a bőre. A ruhája a napfénytől váltott ünneplőre! Fenn, a fákon mosolyognak, jelzik: ízük édes! Leszedni a fáról őket lassan esedékes! Színük sárga, narancssárga, helyenként piroslik, húsuk édes, ízes, nedves, szájunkban elomlik. Amit nem tudunk megenni, eltesszük befőttnek, jó lesz később, am...
Mírjam barátnőmtől hétvégére 2017-07-08 18:33:09
...
Mírjam barátnőmtől hétvégére 2017-07-08 18:33:06
...
Mirjam 2017-07-08 10:22:44
...
Előző Következő
© 2002-2020 TVN.HU Kft.