TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4409076 db
Találatok száma: 38
Előző Következő
Omega 3 és Omega 6 - fontos az arányuk 2019-08-16 22:20:25
Miért fogyasszunk több Omega 3-at mint Omega 6-ot? Omega-3 zsírsav fogyasztásának fontossága: Fontos szerepet játszik a magzat és csecsemő fejlődésében; nélkülözhetetlen a magzat agyszövet és szemideghártya érésében. Fontos szerepet játszik a magzat és csecsemő optimális szellemi funkciók kialakulásában; a sejthártyák felépitésében; a zsírok szervezeten belüli szállításában;...
Harcoljon a demencia ellen! 2019-02-09 12:47:49
A folyamatban lévő kutatások azt mutatják, hogy az egészségtelen táplálkozás tápanyaghiányt okozhat, ez pedig a demencia kialakulásához vezethet. A megfelelő étrend megakadályozhatja a demencia kialakulásának a kockázatát. A polifenolokban gazdag MIND-diéta csökkentheti az Alzheimer- kór kockázatát. A MIND-diéta a mediterrán étrend és a DASH-diéta kombinációjából jött létre. A...
Közismert ételeink jótékony hatásai 2019-01-29 22:00:13
Zöldségek, gyümölcsök, magvak, fűszerek. Bár a gyógyszeripar egyre inkább fejlődik és terjeszkedik, a táplálkozási szakértők és egészségügyi szakemberek még mindig előszeretettel beszélnek bizonyos ételek jótékony hatásairól. Jól is teszik ezt, hiszen az egészséges étkezés kimutatható szinten csökkenti az elhízás, a keringési rendellenességek, és bizonyos ráktípusok kialakulásána...
Zöldség szív 2018-11-25 19:17:43
Zöldségek, gyümölcsök, magvak, fűszerek. Bár a gyógyszeripar egyre inkább fejlődik és terjeszkedik, a táplálkozási szakértők és egészségügyi szakemberek még mindig előszeretettel beszélnek bizonyos ételek jótékony hatásairól. Jól is teszik ezt, hiszen az egészséges étkezés kimutatható szinten csökken...
Egészséges érvek a dió mellett 2018-08-29 19:14:09
Egészséges érvek a dió mellett A dió az egyik legegészségesebb táplálékunk. Többek között védi a szív, a csontok és az agy egészségét. Ma már kutatások is igazolják, hogy naponta félmaréknyi dió elfogyasztása nagyon jó hatással van az egészségre. A dió csökkenti a szív...
Egészséges érvek a dió mellett 2017-10-02 16:10:57
A dió az egyik legegészségesebb táplálékunk. Többek között védi a szív, a csontok és az agy egészségét. Ma már kutatások is igazolják, hogy naponta félmaréknyi dió elfogyasztása nagyon jó hatással van az egészségre. A dió csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kia...
Nyolc ok, amiért érdemes diót fogyasztani… 2016-10-17 09:55:20
Nyolc ok, amiért érdemes diót fogyasztani... A dió az egyik legegészségesebb olajos gyümölcs! Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és egészséges zsírokban is gazdag, ezért számos előny származik belőle. A táplálkozási szakértők is nagy előszeretettel ajánlják a fogyasztását, ételekben vagy kóstolónak egyar...
Zöldségek-gyümölcsök-magvak jó hatásai 2016-04-08 11:57:53
Hosszú, de érdemes beleolvasni Bár a gyógyszeripar egyre inkább fejlődik és terjeszkedik, a táplálkozási szakértők és egészségügyi szakemberek még mindig előszeretettel beszélnek bizonyos ételek jótékony hatásairól. Jól is teszik ezt, hiszen az egészséges étkezés...
A csukamájolaj áldásos hatása: 2015-09-15 19:13:44
A csukamájolaj tartós fogyasztása csökkenti a felső légúti fertőzések kockázatát is, valamint az influenzafertőzés gyakoriságát iskoláskorú gyerekeknél. Sok D-vitamin hiányban szenvedő ember érez fájdalmat a lábaiban és nehezükre esik felmenni egy lépcsőn. A csont- és izomfájdalom a két elsődleges tünete a D-vitamin hiányának. A csukamájolaj emeli a szervezet D-vitamin szintjét,...
Szívügyünk a kendermag 2015-09-15 17:20:20
A kendermagból sajtolt olaj, esszenciális Omega-6 és Omega-3 zsírsavat tartalmaz, így a kendermagból sajtolt olaj ideális alkotóeleme lehet a szívbarát étrendnek. A kender évszázadok óta táplálkozási célra is termesztett, továbbá a népi gyógyászatban meghatározó szerepet betöltő növény,emellett igen fontos textilipari nyersanyag, amelyből zsákot, kötelet, vitorlavásznat készítene...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.