TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4415059 db
Találatok száma: 10127
Előző Következő
Céklalevél gyógyhatásairól és elkészítése 2019-11-06 21:51:02
Azt már régóta tudjuk, hogy a cékla az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik, ami hazánkban megterem. Arra viszont kevesen gondolnak, hogy a vörös gyökér levele csodaszer és remek ételek készíthetők belőle. A cékla levele, akárcsak a gyökérrésze, kiváló vérképző, és közrejátszik a máj anyagcserefolyamataiban. Megakadályozza a rákos sejtek burjánzását, nagy mennyiségben...
Fokhagyma és a cukorbetegség 2019-11-04 19:34:38
A cukorbetegek nem képesek elegendő inzulint termelni, és ez befolyásolhatja a vércukorszintet. Fontos, hogy mindig figyelemmel kísérjék, mit esznek, hogy a vércukorszint a lehető legstabilabb legyen. Fontos tudni, hogy a természetes élelmiszerek - mint például a fokhagyma, ami nem gazdag szénhidrátban - befolyásolhatják a vércukorszintet. A fokhagyma rendszeres...
Agyunk egészségéért - memória javítók 2019-10-26 23:25:19
Az agy egészségének megőrzése egyszerűen Világszerte egyre több ember szenved Alzheimer-kórban. A betegség legnagyobb kockázati tényezője az életkor, ami egyre csak növekszik 65 éves kor fölött. Az Alzheimer-kór azonban a fiatalabbakat is érintheti. Genetikai tényezők is...
Gyulladás és hátfájdalom 2019-10-25 13:54:08
Évente több millióan szenvednek hátfájástól világszerte. Sok esetben a természetes gyógymódok is segíthetnek a fájdalom csillapításában, és nincs szükség olyan gyógyszerek alkalmazására, amelyek káros mellékhatásokkal rendelkeznek. Az egyik olyan fűszer, amelyet ki kell iktatni az étrendből, vagy legalábbis csökkenteni szükséges, az nem más, mint a só, ugyanis nagy mennyiségben...
A cink gyógyhatásairól 2019-10-24 22:47:51
A cink mintegy 2-3 grammnyi mennyiségben van jelen az emberi szervezetben, ezen belül is főleg a haj, a szem, és a férfi nemi szervek tartalmazzák. Ezeken kívül a máj, a vesék, az izmok, és a bőr tartalmaz belőle még számottevő mennyiséget. A legfontosabb szerepe azonban mégsem ez, hanem az, hogy az inzulin alkotórészeként a vércukorszint-szabályozásban vesz részt. Az inzulinon kí...
Laborértékek és értelmezésük 2019-10-24 18:09:35
A laboreredmények egy átlagembernek nem sokat mondanak - esetleg csak azt, hogy magas vagy alacsony az érték. Most elolvashatod, melyik mire utal. Ha most nincs is rá szükséged, mentsd el, hogy később bármikor kéznél legyen! Fontos megjegyezni, hogy a laborvizsgálati eredmények tényleges kiértékelése az orvos feladata, ezért az alábbi információk kizárólag tájékoztatás...
PABA - Para-amino-benzoesav 2019-10-21 21:40:01
PABA-ról régebben azt tartották, hogy a B-vitaminok közé tartozik. Ma már tudjuk, hogy közvetlenül nem életfontosságú tápanyag, de bizonyos mikroorganizmusok (bélbaktériumok) számára nélkülözhetetlen. Ezek a baktériumok hozzátartoznak a szervezet ún. normál flórájához, sőt, mint fentebb említettük, hasznot is hajtanak, pl. vitaminokat termelnek és visszaszorítják a kórokozó bakté...
Az inozitról 2019-10-21 21:33:11
Az inozit egy B-vitaminfajta, melynek egyes kutatók olyan hatást tulajdonítanak, mint egy nyugtatószernek. Vannak, akik szerint kiváló altatószer, megszabadít a szorongástól és a feszültségtől, esetleg a magas vérnyomást is csökkenti. Aktív formája, a foszfatidil-inozitol szabályozza a sejtmembránok működését és hozzájárul azok épségéhez, továbbá szerepe van az idegek ingerület...
A "C" vitaminról 2019-10-21 21:27:15
A C-vitamin vízben oldódó vitamin, és ez az egyetlen, magyar tudós által, és Magyarországon véghezvitt felfedezés, amelyet Nobel-díjjal jutalmaztak. Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik a C-vitamin első előállítása tiszta formában, melyet az elterjedt tévhittel ellentétben nem citromból, hanem paprikából végzett. A C-vitamin furcsa vitamin: mindössze két állatfaj, a tengerimalac é...
A "B12" vitaminról 2019-10-18 21:14:14
A B12-vitamin vízben oldódó vitamin, a molekulájának közepére beépülő kobaltatom miatt másik gyakran használt elnevezése a kobalamin, vagy a ciano-kobalamin. Szintén többféle létezik belőle, ezeket összefoglaló néven kobalaminoknak nevezzük. Érdekessége, hogy növényi eredetű élelmiszereinkben nem, csak állati eredetűekben található meg, és hogy a gyomor-bélrendszerből történő...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.