TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4416101 db
Találatok száma: 2880
Előző Következő
Márton-Napi 2019-11-06 11:33:01
KACSA - LIBAMÁJSZELETEK SÜLT ALMÁVAL HOZZÁVALÓK Hozzávalók: 50 dkg hízott kacsamáj /vagy libamáj/ 50 dkg alma 10 dkg vaj 2 dl Tokaji Szamorodni /vagy édes bor/ 1 csokor petrezselyem só liszt bors ELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A megtisztított, megmosott és leszáritott májat egyforma szeletekre vágjuk. Kés lapjával kissé megformázzuk, lapítjuk. A vajat serpenyőben felhev...
A kő marad - Százharmincharmaik nap 2019-06-08 05:04:22
Olvasom: harminc évvel ezelőtt fölfakadtak a sebek, fórum Mosonmagyaróváron '56-ról. Túlélők, hozzátartozók. S a sebeket nem sikerült begyógyítani. Csak bekötözni. Születtek visszaemlékezések, versek, emlékmű, utcaneveket kereszteltek át. Dudást elítélték. Méltóságteljes megemlékezések zajlottak, aztán a feledés pora belepte '56-ot. De valahogyan nincs egyben az egész. Nincsen r...
H. Kohut Katalin: Karfiollal rakott csirkecomb 2019-05-11 11:17:54
Hozzávalók: 4 db csirkecomb Kis fej karfiol só ízlés szerint kis kanál pirospaprika kis kanál fokhagymapor, vagy fokhagymabors kevés őrölt bors kis kanál majoranna kis kanál rozmaring kis kanál tárkony kevés kakukkfű olaj 250 ml tejföl 10 dkg sajt 1 tojás 2-3 cikk fokhagyma Elkészítés: A csirkecombokat szétvágtam, megtisztítottam, bőrüket is levettem,...
Gyros pitában 2019-04-05 09:29:26
Hozzávalók 4 adagra A húshoz: 50 dkg csirkemell vagy sertéshús 5 evőkanál gyros fűszerkeverék 3 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál citromlé A tzatzikihoz: 400 g görög joghurt 2 db kígyóuborka 4 gerezd fokhagyma 1 teáskanál citromlé 1 teáskanál olívaolaj ízlés szerint só ízlés szerint bors A pitához: 50 dkg liszt 2 teáskanál só...
A marha részei-felhasználási javaslat 2019-01-08 21:30:11
A friss marhahús színe sötétvörös, szaga jellegzetes, de nem kellemetlen. Száraz tapintású, rugalmas. A romlott húst kellemetlen szagáról, nyálkás tapintásáról lehet felismerni. A marha bontási részei a felhasználást illetően: ökörszáj (pofa), fej, nyak vagy tarja, hasaal...
Karfiolfasírt 2018-10-23 17:00:25
Karfiolfasírt Hozzávalók 1 kg karfiol só bors majoránna 2 db tojás 1-2 ek zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítés A karfiolt rózsákra szedve sós-borsos vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és villával finomra törjük....
Hortobágyi húsos palacsinta 2018-09-30 13:49:44
Hozzávalók 8 db palacsintához A palacsintatésztához: 1 db tojás 15 dkg finomliszt 3 dl tej 1 dl szódavíz (szénsavas ásványvíz) csipetnyi só A töltelékhez: 1 csipet finomliszt 1 fej vöröshagyma 1 db kis tejföl só őrölt feketebors pirospaprika ízlés szerint 50 dkg darált sertéshús A palacsinta hozzávalóiból csomómentesre kikeverjük a palacsintatésztát, ma...
Sült karaj tokajiaszú mártással 2018-09-09 16:39:06
Hozzávalók: 80 dkg csont nélküli karaj 4 dl tokaji aszú 8 dl barnamártás, amit mi kiváltunk a hús összeturmixolt levével 4 dkg mazsola 1 fürt szőlő 4 ek vaj 1 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 20 dkg gomba só, bors, babérlevél Elkészítése: Az egészben sült húsok elkészítése látszólag egyszerű feladat, némi trükköt azonban nem árt tudni a elkészítéséhez.. Se...
Almás libamájtorony tokaji szőlővel, mandulás burgonyafánkk 2018-09-09 16:38:07
Hozzávalók 4 személyre: 500 g libamáj, 4 db alma, 2 dl étolaj, 2 dl tokaji aszú, 100 g lapra vágott mandula, 1 kg burgonya, 20 g élesztő, 2 dl tejföl, 5 g fehér bors, só, petrezselyem, 1 kávéskanál keményítő, 1 fürt szőlő. Elkészítése: A májat szeletekre vágjuk és egy éjszakán át 1dl tokajiban pácoljuk. A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, majd egyik oldalát lisztbe márt...
Töltött sült paradicsomok 2018-08-29 00:54:42
Töltött sült paradicsomok Hozzávalók 12 db nagyobb paradicsom 4 ek olívaolaj fél fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 150 g erdeigomba-keverék 2 ek frissen felaprított petrezselyem 120 g főtt rizs 2 ek reszelt parmezán só bors 2 ek vaj 60 g snidling Elkészítés A megmosott paradicsom ok tetejét vágjuk le...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.