TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4414380 db
Találatok száma: 109
Előző Következő
Rozs - az izomerőt fokozó gabona 2019-06-06 13:55:05
Jelentőségében a kenyérgabonák sorában a rozs mindjárt a búza után következik. Igaz, hogy hosszú ideig igencsak megvetéssel tekintettek rá Európa-szerte, de mára egyértelműen az egészségtudatos táplálkozás meghatározó kenyérgabonája lett. A rozs egy univerzális gabonafél...
Hajdináról jó tudni .... 2019-01-08 23:12:33
A hajdina egy fűféle magja. Bioboltokban már kapható. Változatossá tehetjük vele étrendünket. Főleg köretnek, levesbetétnek alkalmas. Erősíti az érfalakat, ajánljuk orrvérzési hajlamnál, érfaltörékenységnél. A hajdinakása erősítő, emésztési gondoknál hatásos. A...
Amarántról érdemes tudni 2019-01-08 22:45:18
Amaranth értékes, mert könnyen felszívódik az emberi testben és az állatokban is . Az amarántban a legfontosabb aminosav-lizin tartalom 3-szor nagyobb, mint a búzaban. De a legfontosabb dolog - az amaránt jelentős mennyiségű, jó minőségű, kiegyensúlyozott fehérjét vannak...
5 módszer, hogy megszeresd a spenótot! 2017-11-09 23:39:09
5 módszer, hogy megszeresd a spenótot! A spenótra sokan ferde szemmel néznek, a nagy zöld levelek sok háztartásban számítanak persona non gratanak. A spenót nem szeretésének hátterében általában gyerekkori trauma húzódik, egy rosszul elkészített, feleslegesen erőltetett fogás gátat vethet egy csodás kapcsolatnak. Ugyanis a spenót finom, egészséges és izgalmas alapanyaga a t...
A legjobb nokedlirecept 2017-08-13 08:42:52
A legjobb nokedlirecept Hozzávalók: 2,5 dl tejföl 5 db tojás 75 dkg liszt fél liter víz só, 1 ek. olaj só Elkészítés: Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggas...
Görög padlizsánkrémleves paradicsommal és fetával 2017-07-24 18:40:59
Hozzávalók: 3 paradicsom 1 nagyobb padlizsán 6 gerezd fokhagyma 1 fej hagyma 2-3 evőkanál olívaolaj 5 dkg feta sajt 1 teáskanál morzsolt majoranna 1 liter zöldségalaplé só, bors Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A padlizsánt félbevágjuk, egy hegyes késsel jó mélyen, szinte a bőréig beirdaljuk. A paradicsomokat félbevágjuk, majd a padlizsánnal...
palóc leves 2016-03-18 21:37:11
Hozzávalók: 4 személyre Örökzöld palócleves ahogy a nagy öregektől tanultam - 2 db paradicsom - 2 evőkanál finomliszt - pirospaprika - őrölt bors - kömény - só - 2 liter húsleves - 1 db citrom leve - 2 dl fehérbor - 1 csokor petrezselyem zöldje - 1/2 liter tejföl - 1-2 babérlevél - 2 gerezd fo...
Zöldbableves, krumplileves - ahány ház, annyi szokás 2016-01-18 08:41:13
Bereznai Zsuzsanna: Levesek, mártások és főzelékek az alföldi sváb paraszti és polgári konyhán ZÖLDBABLEVES A hajósi parasztcsaládokban a zöldbableves (griana Baunasuppa) legtöbb háznál úgy készült, hogy a zsíron először hagymát dinsztöltek, majd ezután tették bele a felszeletelt babot, s kavargatva párolták, ha a zsír elfőtt, egy kis vizet öntöttek alá, hogy a gőzben, fedő...
Tyúkhúsleves 2016-01-09 23:17:03
Tyúkhúsleves Hozzávalók: fél tyúk 2-3 szál fehérrépa 4-5 szál sárgarépa petrezselyemzöld 1 csokor zellerzöld 1 közepes szem burgonya fél kisebb zellergumó 1 kisebb karalábé só őrölt bors pár szem egész bors ételízesítő Elkészítés: A tyúkhúst megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd vízbe téve kis lángon elkezdjük főzni. Ízesítjük sóval és párt szem egész borss...
Vaspótlás természetesen a terhesség és szoptatás alatt 2015-12-01 19:02:59
A saját tapasztalatnál kevés maradandóbb van. Áprilisban kicsit elhanyagoltam a vaspótlást, aminek megfelelően szépen le is esett a hemoglobinom egy bizonyos érték alá, ami egyes nyugati országokban még korántsem kritikus, de itthon jobban szeretik az orvosok a biztonságos alsó érték felett tudni ezt a szintet. A számok A terhesség elején 11,7-ről indult a hemoglobinom...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.