TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4407548 db
Találatok száma: 7112
Előző Következő
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek 2018-09-16 17:43:08
Kapros dübbencs Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír. A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés...
Az ősz vándorútja 2018-09-13 17:21:59
Mentovics Éva: Az ősz vándorútja Árnyas erdők ösvényein látták jönni már az őszt. Lomb hajlongott, levél rezdült fenn, a tölgyek ága közt. Szeptemberi napsütésben vándorolt, míg este lett, aranyszínt szórt völgyre, dombra, halat, vadat megles...
balzsamos szilvás pulykamell sűlt 2018-09-09 16:23:16
Hozzávalók: - 800 gr pulykamellfilé - 200 gr füstölt sajt - 4 dl főzőtejszín - 6 evőkanál balzsamos szilvalekvár - só - bors - 1 mokkáskanál fahéj A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk és forró serpenyőben elősütjük. A füstölt sajttal és a szilvalekvárral rétegezve hőálló sütőtálba rakjuk, leöntjük a tejszínnel és alufóliával letakarva, a sütőben készre sütjük. Tálalhatunk...
Kapros-túrós rakott krumpli 2018-09-05 01:08:07
Kapros-túrós rakott krumpli Hozzávalók: 5-6 db nagyobb krumpli kb. 10 dkg húsos szalonna vékonyra szelve 3 tojás 25 dkg túró 1 nagy pohár tejföl 10 dkg trappista sajt só bors kapor Elkészítés: A krumplikat meghámozzuk, sós vízben feltesszük főni. Megfőzzük a tojásokat is, a szalonnát pedig kevés olajon megpirítjuk. A...
Tejszínes petrezselyem-krémleves 2018-09-05 01:05:13
Tejszínes petrezselyem-krémleves Hozzávalók 2 csokor petrezselyemzöld 2-3 db krumpli 1 db vörös hagyma 5-6 dl zöldségalaplé 2 dl tejszín 1 ek olívaolaj só őrölt bors Elkészítés A krumplit megpucoljuk, majd vékony kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A petrezselyemzöld vastag szárrészét levágj...
Jön az ősz... 2018-09-02 20:50:57
Kányádi Sándor: Jön az ősz... Jön immár az ismerős Szél lábú deres ősz. Sepreget, kotorász, Meg-megáll, lombot ráz. Lombot ráz, diót ver, krumplit ás, szüretel. Sóhajtoz nagyokat, S harapja, kurtítja a hosszú napokat. ...
Kányádi Sándor: Jön az ősz 2018-09-02 17:03:42
Kányádi Sándor: Jön az ősz Jön immár az ismerős Szél lábú deres ősz. Sepreget, kotorász, Meg-megáll, lombot ráz. Lombot ráz, diót ver, krumplit ás, szüretel. Sóhajtoz nagyokat, S harapja, kurtítja a hosszú napokat ...
1 szegény NYUGDÍJAS FÉRFI PANASZAI 2018-08-26 18:57:05
1 szegény NYUGDÍJAS FÉRFI PANASZAI De jó lesz, ha itthon leszel! mondta feleségem, alig várta, hogy a férje nyugdíjkorba lépjen. Én is vártam jaj, de jó lesz, megpihenek végre, nem kell reggel kirohanni a buszhoz a térre! Komótosan reggelizek, megyek a presszóba, olvasgatok, heverész...
Viccek a konyhából 2018-08-24 11:42:59
Szívem! Tudsz főzni? Igen. A mama tegnap megtanított... A mézeshetek alatt a fiatalasszony először főz otthon. A férj töltött kacsát szeretne enni. Az asszonyka korán reggel bevásárol. Kimegy a piacra, vesz egy tisztított kacsát. Délben aztán megjelenik a tállal, ami iszonyatos bűzt áraszt. Atyavilág! - hördül fel a férj. - Mivel töltötted meg a kacsát? Semmivel. Tudod már tele...
Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni 2018-08-21 01:06:10
Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni Hozzávalók 0,5 db karfiol 1 gerezd fokhagyma 1 ek zsemlemorzsa 4 db krumpli 1 gerezd fokhagyma 2 ek liszt 2 szál petrezselyem só őrölt fekete bors 1 ek liszt 2 db tojás 1 dl napraforgó olaj 1 db paradicsom 1 ek zöldborsó 1 újhagyma zöldje 1 ek csí...
Előző Következő
© 2002-2018 TVN.HU Kft.