TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4411558 db
Találatok száma: 8676
Előző Következő
Kókusz szelet 2020-04-25 08:22:07
Tészta: 40 dkg liszt 25 dkg margarin 15 dkg porcukor pici só 1 csomag sütőpor 3 evőkanál kakaópor 1 tojás tejföl (annyi, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk) 6 tojásfehérje 15 dkg kristálycukor 6 evőkanál víz 25 dkg kókuszreszelék Krém: 4 tojássárgája 20 dkg porcukor 2 csomag vaníliás pudingpor 6 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 12 dkg margarin Máz:...
Bögrés vajas zsömle 2020-03-31 10:18:14
Hozzávalók: 50 dkg fehérliszt (kb. 4 bögre), 2.5 dl langyos tej, 2 csomag száraz élesztő (2×7 gramm), 1 ek kristálycukor, 2 teáskanál só, 1 tojás, 5 dkg olvasztott vaj, vagy RAMA. A tetejére 1 darab tojás felverve, a kenéshez. A tészta elkészítésénél dagasztógépet használjunk. A tojást, az előmelegített tejet, a vajat, a sót és a cukrot egy tálba tesszük, és 2-3 perc alat...
Kakaós kevert 2020-03-23 12:17:34
Hozzávalók: 2 ek kakaópor 12 dkg zsír 15 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás 3 dl tej 30 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 citrom reszelt héja 2 ek lekvár Elkészítése: Az összes hozzávalót egy tálba mérem. Jól összekeverem, sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Tűpróbával el...
Briós 2020-03-11 14:10:05
Hogy én mennyire szeretem a brióst! Leginkább a cukorszórást a tetején, ami csak úgy ropog a fogam alatt. És bár ez egy édes péksütemény én felvágottal és sajttal jobban szeretem, mint mondjuk lekvárral. Hozzávalók 4 adag 50 dkg liszt 6 dkg cukor Csipetnyi só 1 db tojás 2,5 dl langyos tej 2 dkg élesztő 8 dkg vaj 1 db tojás a kenéshez 2 ek cukor a szóráshoz Elk...
Az édesítőkről 2020-01-30 21:15:21
Mivel édesítsünk? Ha nincs szeretet, cukortól is édes az élet? A rossz hír az, hogy a szervezet számára a cukor méreg, a jó hír az, hogy nem muszáj fogyasztani. A cukorról Étkezésekhez használt cukorként a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük. Ezekből többféle termék is készül, ilyenek például a kristálycukor, porcukor, koc...
Fehér csokis mákos kocka 2020-01-06 23:16:47
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez: Mákos tészta: 3 tojásfehérje 3 ek kanálkristálycukor 50 g darált mák 1 ek rétesliszt 1 ek rum 1 kk sütőpor Fehér tészta: 3 tojásfehérje 3 ek kristálycukor 3 ek búza finomliszt 2 ekolaj 1 ek rum 1 kk sütőpor...
Diós-habos lekváros sütemény (Londoni szelet) 2019-12-01 17:51:41
Hozzávalók Tészta: 300 g liszt 1 tk sütőpor 120 g vaj 4 db tojássárgája 120 g kristálycukor 8 g vaníliás cukor 2-3 ek tejföl 1 csipet só 1 db citrom reszelt héja Diós-habos réteg: 6 db tojásfehérje 150 g kristálycukor 8 g vaníliás cukor 200 g darált dió 1 kk őrölt fahéj 1 csipet só Baracklekvár Lépések Lépés 1 Lépés 2 Londoni szelet recept: a Londoni sz...
Mákos -Diós bejgli / Azonnal készíthető/ 2019-11-11 18:03:07
Ez egy olyan bejgli recept amit nem kell keleszteni,csak gyúrom-nyújtom és sütöm. Hozzávalók: ( 3 rúd van belőle ) Pohár:2 dl 1 pohár tejföl (20 dkg) 1 pohár szoba hőmérsékletű sertés zsír (20 dkg) 2 egész tojás 3 evőkanál kristálycukor 1 kávéskanál só 3 dkg élesztő kb 60 dkg liszt Kenéshez : 1 tojás Mák töltelék ( 3 rúdhoz ) 50 dkg mák 40 dkg cukor tej...
Hideg szilvakrémleves habgaluskával 2019-11-06 13:24:29
Hozzávalók 4 személyre: 1 biocitrom 600 g érett, magvaváló szilva 150 g kristálycukor 1 dl félédes fehérbor kisujjnyi fahéj 4 szegfűszeg 1 tasak vaníliás pudingpor 2 dl tejföl 2 dl tejszín 1 ek. pirított mandulaforgács néhány mentalevél vagy -bóbita 1.. A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem...
Kavart almás 2019-11-05 05:51:28
Hozzávalók a tésztához: 35x25 cm-es tepsihez 45 dkg liszt 4 tojás 20 dkg puha vaj (esetleg 25 dkg puha margarin) 35 dkg kristálycukor - nálam csak 20 dkg - főleg, ha édes almával készítjük a süteményt) 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor (12 g) 2 dl tej A töltelékhez: kb. 1,5 kg alma ízlés szerint őrölt fahéj (ha édes almával készítjük, akko...
Előző Következő
© 2002-2020 TVN.HU Kft.