TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4373779 db
Találatok száma: 3540
Előző Következő
Január 6. A farsang kezdete 2019-01-06 13:09:13
Január 6. A farsang kezdete Vízkereszttel, háromkirályok napjával fejeződik be január 6-án a karácsonyi ünnepkör, és kezdődik a farsang. Hagyományosan ekkor szedik le a karácsonyfa ékességeit, régebben pedig, a hiedelmesebb tájakon, a fát tűzre vetették, nehogy ártó kezekre jusson....
Szendvicskrémek Regenor Kúrához 2019-01-03 17:47:43
SZENDVICSKRÉMEK Reg-Enor kúrára, amelyek tökéletes választás egy jó kis pirítóshoz a reggelikhez, vagy vacsorára egy finom teával KARFIOLKRÉM: Hozzávalók: 1 fej karfiol 2 gerezd fokhagyma 4 evőkanál házi majonéz friss petrezselyemzöld új hagyma zöldje apróra vágva só, bors citromlé Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és...
Korhelyleves 2018-12-28 11:23:02
Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 közepes hagyma, kb. 15 dkg füstölt csülök vagy sonka, 1 darab kolbász, só, 3 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, egy-két csipet őrölt kömény, ízlés szerint törött paprika, 2-3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, tálaláskor: tejföl. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát (ha nagyon hosszúak a szálak feldarabo...
SZOLÁRD DEZSŐ Szánd meg Uram Isten A sírót, a kérőt 2018-12-17 14:01:52
SZOLÁRD DEZSŐ Szánd meg Uram Isten A sírót, a kérőt, Adj egy karácsonyfát, Egy egekig érőt. Minden tűlevelét Rakd meg ezer jóval: Mazsolával, fánkkal, Mannával, dióval. Minden ágabogát Tetejesen rakd meg, A kalácsot, kolbászt, Sonkát se tagadd meg. Aggass valamit rá Kicsinek és nagynak: Subát a szegénynek, Szívet a gazdagnak. Gyűjtsd alá a Népek Apraját és nagy...
EMŐD TAMÁS: Karácsonyi ének Szánd meg Uram Isten 2018-12-12 20:38:38
EMŐD TAMÁS: Karácsonyi ének Szánd meg Uram Isten A sírót, a kérőt, Adj egy karácsonyfát, Egy egekig érőt. Minden tűlevelét Rakd meg ezer jóval: Mazsolával, fánkkal, Mannával, dióval. Minden ágabogát Tetejesen rakd meg, A kalácsot, kolbászt, Sonkát se tagadd meg. Aggass pár millió Öltönykét is rája, Meg vagy száz magazin Kis topánt alája. Aggass valamit r...
7 sütés nélküli fenséges édesség! A hét minden napjára 1! 2018-11-09 17:37:14
7 sütés nélküli fenséges édesség! A hét minden napjára 1! A nagy melegben nincs kedved sütni? Nem is kell, megmutatjuk a 7 legfinomabb sütés nélküli édességet, amelyek pillanatok alatt elkészülnek és nem lehet betelni velük! A hét minden napjára ajánlunk egy káprázatos finomságot, hogy a kánikulában se kellje...
Reg-enor kúra 2018-10-17 21:13:33
A kúra egyik legfontosabb segítőe az étrend! Zsírral főzzünk, de ne túl zsírosan, így a zsírban oldódó vitaminok jól felszívódnak és biztosítjuk az epeürülést, mely elengedhetetlen a szervezet méregtelenítéséhez. A kisütött zsír főzve igen káros, ezért a rántáshoz, dinszteléshez kevés zsírt használjunk. Húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, főzve, rántva, párol...
Öregedni jó - ? 2018-10-03 09:47:52
Mészáros László - Öregedni jó* Öregedni jó, hisz ez azt jelenti, hogy nem haltunk meg fiatalon. Vigasz öregeknek: mindig az alkony a nap legszínesebb időszaka. A vén ember gyönyöre már csak a megkönnyebbülés. A vén zsindelyt már egy könnyű szél is elviszi. A szegény ember kandallója a mécses. A halált nem győzhetjük le, de ha tisztességesen harcoltunk, akkor a...
Nokedli pörkölttel 2018-09-30 13:30:22
Ezt nehogy meg merd enni, arra rá ne nézz, azt sürgősen felejtsd el, amazt pedig örökre verd ki a fejedből! Mármint ha jót akarsz magadnak. Az egészséges táplálkozás gurui megmondják neked a frankót. Ellenkező esetben hájpacni leszel - nem a nevetéstől, a kilóktól fogsz gurulni. Koncz Tibor jegyzete. Ehhez képest megboldogult nagyapám olyan vidáman harapta a kolbász...
Kolbászhússal töltött, sörben sült dagadó 2018-09-27 17:51:11
Elkészítési idő: 150 perc Hozzávalók: 1 kg dagadó 40 dkg sütnivaló kolbász 1 szelet kenyér/1 zsemle 3 főtt tojás 1 csokor petrezselyemzöld 1 ek mustár só és bors 5 dl sör A dagadót hentessel szúrassuk fel, kívül-belül sózzuk be, s tegyük félre, míg elkészítjük a tölteléket. A kenyeret/zsemlét áztassuk be vízbe vagy tejbe, majd alaposan facsarjuk ki. A sütni...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.