TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4353486 db
Találatok száma: 3534
Előző Következő
Reg-enor kúra 2018-10-17 21:13:33
A kúra egyik legfontosabb segítőe az étrend! Zsírral főzzünk, de ne túl zsírosan, így a zsírban oldódó vitaminok jól felszívódnak és biztosítjuk az epeürülést, mely elengedhetetlen a szervezet méregtelenítéséhez. A kisütött zsír főzve igen káros, ezért a rántáshoz, dinszteléshez kevés zsírt használjunk. Húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, főzve, rántva, párol...
Öregedni jó - ? 2018-10-03 09:47:52
Mészáros László - Öregedni jó* Öregedni jó, hisz ez azt jelenti, hogy nem haltunk meg fiatalon. Vigasz öregeknek: mindig az alkony a nap legszínesebb időszaka. A vén ember gyönyöre már csak a megkönnyebbülés. A vén zsindelyt már egy könnyű szél is elviszi. A szegény ember kandallója a mécses. A halált nem győzhetjük le, de ha tisztességesen harcoltunk, akkor a...
Nokedli pörkölttel 2018-09-30 13:30:22
Ezt nehogy meg merd enni, arra rá ne nézz, azt sürgősen felejtsd el, amazt pedig örökre verd ki a fejedből! Mármint ha jót akarsz magadnak. Az egészséges táplálkozás gurui megmondják neked a frankót. Ellenkező esetben hájpacni leszel - nem a nevetéstől, a kilóktól fogsz gurulni. Koncz Tibor jegyzete. Ehhez képest megboldogult nagyapám olyan vidáman harapta a kolbász...
Kolbászhússal töltött, sörben sült dagadó 2018-09-27 17:51:11
Elkészítési idő: 150 perc Hozzávalók: 1 kg dagadó 40 dkg sütnivaló kolbász 1 szelet kenyér/1 zsemle 3 főtt tojás 1 csokor petrezselyemzöld 1 ek mustár só és bors 5 dl sör A dagadót hentessel szúrassuk fel, kívül-belül sózzuk be, s tegyük félre, míg elkészítjük a tölteléket. A kenyeret/zsemlét áztassuk be vízbe vagy tejbe, majd alaposan facsarjuk ki. A sütni...
H.Kohut Katalin: 2018-09-26 09:18:25
H.Kohut Katalin: "Amikor én kicsi voltam" ,,Csodálni annyit jelent, mint elismerni az illetőről, hogy széles e bolygón ő a legszebb, a legjobban öltözött, a leggazdagabb és a legokosabb." Antone de Saint-Exupéry A kis herceg Amikor én kicsi voltam, nem érdekelt semmi más, csak a gyerekszobába behallatszó tiszta dallamú filmzene, sláger és operett. Anyám vékony én...
Kolbászos lecsó nokedlivel 2018-09-24 21:28:23
Kolbászos lecsó nokedlivel Hozzávalók 2 ek zsír 15 dkg szalonna (füstölt húsos) 1/2 kg hagyma só 1/2 kg paprika 2 db hegyes erős paprika 30 dkg kolbász (vagy füstölt virsli) 1 kg paradicsom piros paprika cukor 30 dkg liszt 1 db tojás Elkész...
Sült kolbászos lecsó 2018-09-20 01:08:48
Sült kolbászos lecsó Hozzávalók 2 szál füstölt kolbász 1 ek sertészsír 2 fej vöröshagyma 1,5 kg paprika só bors 50 dkg paradicsom Elkészítés A kolbászt karikára vágjuk és kevés zsiradékon megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük. Az apróra vágott hagymát a kolbászból kisült zsiradékon üvegesre párolju...
Töltött, rántott csirkecomb filé 2018-09-09 16:28:40
Hozzávalók: 4 db csirkecomb 4 szelet trappista sajt 20 dkg parasztkolbász só 20 dkg finomliszt 3 db tojás 30 dkg zsemlemorzsa étolaj Elkészítése: A csirkecombokat lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. A combfilét két nylon zacskó között óvatosan kiklopfoljuk. A húst sózzuk. A kolbászt szelete...
Sajtos,sonkás tölcsérek 2018-09-03 05:36:50
Sajtos-sonkás tölcsérek(Limara recept) Biztosan mindenkinél előfordul időnként, hogy a hűtőben felszaporodnak a maradékok. Van egy darabka sajt, pár szelet sonka, kissé megszáradt füstölt kolbász, pár napja...
Fésűs karaj 2018-08-29 00:47:50
Fésűs karaj Hozzávalók 2 db karaj (kb. 15 cm) száraz kolbász (kb. 10 cm) 2 mk házi fokhagymakrém (vagy 3 gerezd fokhagyma) 1 dl olaj 6 szelet füstölt szalonna (vékony) 1 tk só 1 mk bors Elkészítés A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel hosszában bevágjuk a középét úgy, hogy nem vágjuk át telj...
Előző Következő
© 2002-2018 TVN.HU Kft.