TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4341958 db
Találatok száma: 812
Előző Következő
Dan Ibolya Csillag - Irgalmazz, Uram! 2018-04-18 17:56:39
Dan Ibolya Csillag Irgalmazz, Uram! Uram, irgalmazz! Szenvedésem törekszik. Uram, irgalmazz! Szomorúságom növekszik. kicsavart fájdalom jön hullám után hullám, Mély szorongás üt, mint a villám. A mély ima megérinti az égbolt magasságát. Összes könnyet leönti, elárasztja szomorúságát. Kéz felemelkedik kérni kegyelmet. Szivárvány jelenik, a fellendülés üzene...
Sonkás karalábé 2018-02-18 08:36:01
Sonkás karalábé Hozzávalók: 4 db karalábé 3 dl tejszín 3 evőkanál zabpehelyliszt 1 csokor kapor 25 dkg sajt 10 dkg bacon kockák 20 dkg sonka Elkészítés: A karalábét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózz...
Savanyú káposztás lepény 2018-02-17 16:13:43
Hozzávalók, 12 lepénykéhez 300g liszt (100g sima, 100g tk. búza, 100g graham) 180-200ml langyos víz 12g friss élesztő 35g olaj 1 teáskanál só A feltéthez 350g savanyú káposzta 1 kisebb fej vörös és salotta hagyma 120g kolozsvári szalonna tejföl, lepényenként 1 evőkanál frissen őrölt bors őrölt kömény A tészta hozzávalóiból lágyabb tésztát gyúrtam és pár csepp...
Sárgabarackos korona 2018-02-15 19:33:12
Tésztához 25 dkg búza-rétesliszt (BFF 55) 1 csapott kávéskanál kristálycukor 2 dkg élesztő (friss) 1 csipet só 1 db tojás (apró, "S"-es méretű) 50 g vaj 1 dl házi tej / teljes tej Töltelék 100 g sárgabarack (aszalt) 50 g mazsola 1 db narancs héja 1 db narancs leve 100 g vaj 60 g cukor - nád 30 g búza-rétesliszt (BFF 55) 70 g dió (durvára tört) Kenéshez 50 g b...
Krumplis fasírt recept 2018-01-19 15:02:11
Krumplis fasírt recept hozzávalók 60 dkg darált sertéshús 30 dkg burgonya (főtt) 30 dkg kenyér (nem friss) 4 db tojás só ízlés szerint 5 gerezd fokhagyma bors ízlés szerint fűszerpaprika ízlés szerint 10 dkg zsemlemorzsa (szükség szerint) 2.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez) elkészítés A kenyeret vízbe áztatjuk. A húst tálba tesszük, hozzáreszeljük a főtt krumplit...
Fövényi Sándor 2018-01-11 10:11:31
Fövényi Sándor Szanálás Majd ha végleg összeomlik alattunk hitvesi ágyunk, és a bontásra ítélt házból csak a falak maradnak, az ablakokon befúvó szél a törmelékben matat kibontva az úságpapírokba csomagolt nippeket, a nagymama sárga ronggyá fakult csipketerítőit. Apád bólogató kutyája kicsavart nyakkal hever, amit gúnyból hagytál itt, hogy torzómként lássam: akkor én...
Dalmady Győző: Emlékezés egy zivatarról. 2017-12-10 09:00:26
Dalmady Győző: Emlékezés egy zivatarról. Gyermek voltam, de jól emlékezem A viharra, melly akkor dühöngött. Most is látom az iszonyu tusát, Melly megrázá az egész földgömböt. Apám, anyám gyakran mondogatták, Hogy ők illyen zivatart nem értek, Mintha minden összebeszélt volna, Föllázadott az egész természet. Egy szellővel kezdődött a nagy harcz, Bár fellegnek...
Nincsen semmi különös 2017-11-28 20:28:14
Várok, a képzelt csoda..., mely az év elején ért egy pillanatra szinte, míg fel nem ébredtem arra, hogy térjek magamhoz, véget ért azt követően hamar. Egy hónapig nem voltam magamnál, azt hiszem, épp csak tisztálkodtam, de még fogat sem mostam talán, ráégett a feketemágia és a nikotin. Iszonyatosan néz ki, a Hunnia börtön fogorvosi áldozói elítélnek, olyan cikkeket közölnek,...
Az édes feleség----Vilhelem margareta 2017-10-26 21:15:09
Az őszben ingedbe belefújj a hideg kabátod gallérját, lassan felemeled magadba roskadsz de felkészülten ha netalán egy barát még is felismerne. Hajad ázik ,lucskosan szenved gerinced térdedig ér meggörbülten, keseregsz alkalmi szív fájással nem az vagy ki voltál hajdanában. Otthon a kedves vár és nem kedves hajnal fele még nem ordít csak les , bevallod neki m...
Aszalt szilvás kacsamell 2017-09-20 22:33:08
hozzávalók 4 főre 15 dkg aszalt szilva 2 dl száraz vörösbor 2 db bőrös, kicsontozott kacsamell (egyenként kb. 300 grammosak) 1 zsemle 3 dl tej 1 tojás 1 nagyobb alma só őrölt gyömbér őrölt szerecsendió elkészítés Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe. A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a...
Előző Következő
© 2002-2018 TVN.HU Kft.