TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4414380 db
Találatok száma: 1185
Előző Következő
Kapros túrós 2019-05-25 12:01:06
Hozzávalók 25 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg zsír vagy kb, 2 dl tej, só, 2 dkg élesztő Töltelék 40 dkg túró, 3 kanál cukor, 2 tojássárga, 1 kanál dara, 1 kanál apróra vágott zöld kapor Elkészítése Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a Kelt pite módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük...
Ferdinánd tekercs 2019-04-23 20:36:32
Semmi különlegességet nem takar a neve, egyszerű vaníliás csigák, DE az az ellenállhatatlanul finom fajta. :) Sok kelt tésztát készítettem már, de nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy ez lett az egyik legfinomabb, és a tejszínnek köszönhetően a tésztája puha és z...
Darás-diós-mákos-meggyes kelt rétes 2019-03-11 21:52:49
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 20 dkg sertészsír, 2 tojás, 7 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, só, 3 evőkanál tejföl. A diós töltelékhez: 20 dkg darált dió, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja. A tejfölös keverékhez: 5 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 dl tejföl. A darás töltelékhez: 2 tojás, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt h...
Házi túrós batyu 2019-02-11 17:38:31
HOZZÁVALÓK Tészta hozzávalói: 25 dkg rétes liszt 25 dkg finom liszt 1,5 dl langyos tej 1 db tojás 1 csipet só 2,5 dkg élesztő 8 dkg olvasztott margarin 2 ek cukor (púpozott) Töltelék hozzávalói: 45 dkg tehén túró 2 ek tejfel 2 ek búzadara 5 ek cukor (ízlés szerint) 1 csomag vaníliás cukor 1 marék mazsola...
Amarántról érdemes tudni 2019-01-08 22:45:18
Amaranth értékes, mert könnyen felszívódik az emberi testben és az állatokban is . Az amarántban a legfontosabb aminosav-lizin tartalom 3-szor nagyobb, mint a búzaban. De a legfontosabb dolog - az amaránt jelentős mennyiségű, jó minőségű, kiegyensúlyozott fehérjét vannak...
Karácsonyi szokások 2018-12-25 09:07:19
KARÁCSONYI SZOKÁSOK Ádám és Éva napján December 24. - Ádám és Éva napja, más néven karácsony szombatja, vagy karácsony böjtje. Magyarországon ezen a napon állítjuk fel a karácsonyfát, és ezen az estén ajándékozzák meg egymást a családtagok. A karácsonyfa-állítás e...
hajtovány 2018-11-17 23:33:37
HOZZÁVALÓK tészta 1 kg liszt kb. 6 dl tej 2 tojás sárgája 1 dl olaj 2 ek. só pici cukor 5 dkg élesztő Krém: 20 dkg margarin 1 tk. só 20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele) Lágyabb kelt tésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté...
4 konyhai praktika, ami minden háziasszony életét ... 2018-11-09 20:52:43
4 konyhai praktika, ami minden háziasszony életét megváltoztatja! Ha nem is vagy egy igazi konyhatündér vagy nem sok időd akad sütéssel, főzéssel foglalkozni, az ünnepek környékén biztos te is többet fogsz sürögni a tűzhely körül. Éppen ezért, sosem árt, ha van néhány hasznos tipp a tars...
Ízekről -fűszerekről 2018-09-30 16:58:40
Régi magyar fűszerféle, a majoránna: különleges ízt, friss zamatot ad ételeinkben. Kitűnően ízesíthetők vele levesek-burgonyaleves, gombaleves,- főzelékeink közül a kelkáposzta, a savanyú burgonya, de különleges ízt ad a csirke töltelékének.Bedörzsölhetünk vele sült húsokat, csirke, kacsa. Nélkülözhetetlen disznóölésnél a hurkafélék, pástétomok ízesítésénél. Borsfű: vi...
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek 2018-09-16 17:43:08
Kapros dübbencs Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír. A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.