TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4267858 db
Találatok száma: 2786
Előző Következő
5000 éve bevált tippek a kánikula enyhítésére 2017-08-14 19:38:40
5000 éve bevált tippek a kánikula enyhítésére Segít az Ajurvéda Indiában tudják, mi a kánikula! Az Ajurvéda, a legősibb indiai orvostudomány hasznos tanácsokkal segít “túlélni" a hőséget. Nagy A. Csongor, az SVL (Science of Vedic Life, a Védikus élet tudománya) alapítója ad nekünk tippeket. Indiában mindenki ismeri, hogy melyik növényeknek van hűtő és fűtő hatás...
Jó, ha ezt tudjuk a karfiolról 2017-08-09 10:38:32
A karfiol az egyik legjobb fogyókúrás étel. Laktató, legalább is azt az illúziót kelti, hogy jóllaktunk, de 10 dekája mindössze 25 kalóriát tartalmaz. Sok C- vitamint tartalmaz, sok benne a folsav, könnyíti az emésztést, segít a vérképzésben és a sejtépítésben. Ha elég zsenge, nyersen is elfogyaszthatjuk. Olyan karfiolt vásároljunk, amelynek a feje szép fehér és tömött. A f...
karfiolOS - második fogás 1. 2017-08-08 12:06:22
SAJTOS karfiol Hozzávalók: 1 nagy karfiol, só, szerecsendió, vaj, parmezán vagy reszelt sajt. Kevés vízben, kevés sóval és a szerecsendióval pároljuk félpuhára a karfiolt. Szűrjük le, tegyük rá a vajdarabkákat, szórjuk meg a sajttal. Forrón tálaljuk. Tanács :(Főzőlevét ne öntsük ki, mert sok nagyon fontos nyomelemet tartalmaz. Tegyük hűtőbe - petrezselyemmel megszór...
karfiolLEVESEK 2. 2017-08-08 11:36:39
CSEH KARFIOLLEVES Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 2 liter csontleves (vagy víz és ételízesítő), só, bors, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj A karfiolt rózsáira szedjük és az ízesítőkkel együtt megfőzzük. Berántjuk és belekeverjük a tejfölt. ALFÖLDI KARFIOLLEVES Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 2 közepes burgonya, 1 kanál...
karfiol sztory 2017-08-08 10:13:09
A régészek szerint a karfiol 8000 éve ismert és kedvelt zöldség eredete nem igazán ismert. A karfiolról nincsenek ókori leletek, leírások. A Közel-Keletről vagy Kis-Ázsiából, de meglehet, hogy Egyiptomból származik. Először Itáliában, a genovai kikötőkben tűnt fel a XVI. század derekán, valahonnan a Földközi-tenger keleti vidékéről, valószínűleg Cipruson keresztül. Mint egzotik...
CSŐBEN SÜLT karfiol avagy a Dubbary szelet 2017-08-07 08:23:29
A Dubarry szelet megszületéséhez hozzátartozik, hogy csakúgy, mint a valódi főúri dámák, hercegek, grófok du Barry grófnő is maga kreálta az étkeket estélyeire, fogadásaira. Mi több maga is főzött, ám nemcsak divatból, hanem ennek nagyon prózai az oka: anyja egyszerű szakácsné volt, s nagyon valószínű, hogy már gyermeklányként is ott sertepertélt anyja mellett a konyhában. A róla...
Brokkoli es karfiol tejszínesen 2017-07-26 23:28:57
Brokkoli es karfiol tejszínesen Hozzávalók 1/2 fej karfiol 1/2 fej brokkoli 1 ek tejföl 2 dl tejszín só bors 2 db paradicsom 1 db paprika 2 gerezd fokhagyma 15 dkg sajt ízlés szerint Elkészítés A paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk, majd sorban egy tepsibe rakjuk őket. A fokhagymát felaprítjuk, a tepsib...
Mozzarellás rakott karfiol 2017-07-20 22:22:16
Mozzarellás rakott karfiol Hozzávalók 50 dkg karfiol 2 dl tejföl 1 dl joghurt 1 csomag mini mozzarella 3 ek füstölt sajt 1 db tojás 2 ek zsemlemorzsa (+ a szóráshoz) 1 ek olaj 2-3 db koktélparadicsom só citromlé Elkészítés A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és forrásban levő, sós vízben 3-4 perc al...
karfiol pakora - karfiol fűszeres bundában sütve 2017-07-18 22:31:59
Karfiol pakora - karfiol fűszeres bundában sütve Hozzávalók 1 fej karfiol 25 dkg csicseriborsóliszt 1 ek só A fűszerezéshez: 1 ek kalinji 1ek római kömény 1 ek őrölt koriander 1 ek kurkuma 1 kk hing (aszafoetida) 1/2 kk csilipor A sütéshez: ghí vagy kókuszolaj (vagy más, a sütésre alkalmas olaj) Elkészítés...
BEDOBÁLÓS SAVANYÚSÁG Elkészítése: 2017-07-07 09:00:59
BEDOBÁLÓS SAVANYÚSÁG Elkészítése: Összekeverünk 5 l hideg vizet, 30 dkg sót, 30- 50 dkg cukrot, 1.5 dl 10%-os ecetet, 1 csokor kaprot, 50 szem egész borsot, 7- 8 babérlevelet, 3 kk. borkénport, 1 csomag szalicilt, 1 szál tormát. Nagyobb, zárható BÖDÖNBE tesszük (lehet akár műanyag is) és folyamatosan, tetszés szerinti mennyiségben tehetjük bele a savanyítandó zöldségeket. [k...
Előző Következő
© 2002-2017 TVN.HU Kft.