TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4383524 db
Találatok száma: 109900
Előző Következő
Püspök szelet 2019-04-24 14:38:19
Annyira finom, hogy még a püpök is megnyalja mind a tíz ujját - egyszerű, nagyszerű sütemény és a mai kor emberének az ízlésvilágát követi. Krémes, könnyű, habos, míg a leveles tésztától enyhén roppanós a kakaótól és a fahéjtól különlegesen illatos. Minden követelménynek eleget tesz. Hozzávalók: 1 csomag (25 dkg) leveles tészta 1 ek holland, cukrozatlan kakaópor 1 k...
Fejre állított almás pite 2019-04-24 14:28:46
Az alma ilyenkor már főleg csak sütésre jó. Még nincsenek itt a friss gyümölcsök ideje, de a múlt évivel meg már beteltünk, akkor jöhetnek a sütemények. Igazából, ez az édesség, bármikor aktuális! Hozzávalók: Piskótája: 6 tojás 8 kanál cukor 6 kanál olaj 7 kanál liszt 1 vaníliás cukor 1 sütőpor Töltelék: 200 g keksz 3 nagyobb alma fahéj Elkészítés: Ilyenkor tav...
Orchidea szelet 2019-04-24 14:21:47
Nem rég fedeztem fel! Ha valaki szereti a mákot, aztán ha bejönnek a krémes, könnyű sütemények, no meg a mascarpone is garancia, akkor készítsük el! Hozzávalók: A TÉSZTÁHOZ 5 tojásfehérje 15 dkg cukor 15 dkg darált mák 2 kanál liszt fél csomag sütőpor A KRÉMHEZ 5 tojássárgája 10 dkg cukor 1 kis doboz mascarpone 15 dkg margarin 1 csomag vaníliás pudin...
Spárgaszósz 2019-04-24 14:00:40
Hozzávalók: 50 dkg spárga 1 evőkanál vaj 2 dl főzőtejszín 1 csokor petrezselyem frissen őrölt bors só 1 marék fenyőmag 1 marék szeletelt mandula 1 csipet szerecsendió Elkészítés: A megpucolt spárgákat 4-5 centis darabokra vágom, olvasztott vajban megforgatom, majd hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, a fűszereket, és felöntöm a tejszínnel. Sózom. A fenyő...
Zőld spárga a piacokon 2019-04-24 13:59:39
A zöld spárga kevésbé fásodik, és nem kell megpucolni Aki mégis tart a spárga előkészítésétől, annak javaslom, hogy kezdjen a zöld verzióval. A zöld spárga tovább friss marad, pucolást nem igazán igényel, csak a végeit kell levágni, és általában nem fás. SPÁRGALEVES Hozzávalók: 50 dkg spárga 3 dl tejföl 1 evőkanál finomliszt só cukor 1 csokor petrezselyem Elké...
Húsvétra KINDER MAXI torta 2019-04-24 13:45:30
Nos ez az a torta, ami mindenkit levesz a lábáról. Hideg, krémes és olyan ízek köszönnek vissza, amit nem lehet nem szeretni! Igazi ünnepi finomság! HOZZÁVALÓK Tésztához: 8 db tojás 8 ek cukor 8 ek liszt 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1 tk szerecsendió 1 tk citromlé 1 csipet só A krémhez : 5 dl tejszín 50 dkg mascarpone 2 tk vanília aroma Ízlés szerint...
Ferdinánd tekercs 2019-04-23 20:36:32
Semmi különlegességet nem takar a neve, egyszerű vaníliás csigák, DE az az ellenállhatatlanul finom fajta. :) Sok kelt tésztát készítettem már, de nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy ez lett az egyik legfinomabb, és a tejszínnek köszönhetően a tésztája puha és z...
Boszorkánypogácsa boszorkányosan finom módra :) 2019-04-23 17:44:57
Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom 25 dkg lágy vaj v. margarin 15 dkg porcukor 45 dkg liszt 4 tojássárgája 1 tojásfehérje 10 dkg baracklekvár Elkészítés: A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, eg...
Betyárleves... vagy pandúrgulyás? 2019-04-23 17:42:54
Hozzávalók: 30 dkg. sertésvelő, 1 kg. sertéslapocka, 3 db. vöröshagyma, 10 dkg. füstölt szalonna, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 2 db. zöldpaprika, 1 db. nagyobb paradicsom, 5 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, só, őrölt bors 25 dkg. csiperkegomba, 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab, 2 db. sárgarépa, 1 db. petrezselyemgyökér, 2-3 babérlevél,...
Epres joghurtos 2019-04-20 06:59:33
Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta folyékony édesítő vagy porcukor 2 cs. vaníliás cukor 5 dl natúr joghurt 2,5 dl habtejszín (állati eredetű) 2 dl növényi tejszín (Meggle vagy Hullala) 35 dkg + 40 dkg eper 1 cs habfixáló Elkészítés: A 35 dkg epret összeturmixoljuk, joghurthoz hozzáadjuk vaníliás cukrot, édesítőt,vagy cukrot ízlésnek megfelelően. Jól összekeverjük. A...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.