TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4415907 db
Találatok száma: 3026
Előző Következő
Könnyű és fenséges meggyes süti egyszerűen , 2019-06-29 17:13:46
hozzávalói - közepes méretű tepsihez 5 tojás sárgája 35 dkg cukor 20 dkg ráma 1 csomag sütőpor 35 dkg liszt 1 citrom reszelt héja 5 tojás fehérje habbá verve 2 dl tejföl 1 kg meggy kimagozva esetleg cukrozott fahéj, cukor és mandula forgács a tetejének a megszórásához elkészítése: Az 5 tojás sárgáját, a 35 dkg cukrot, és a 20 dkg rámát jól kikeverjük, a lisztb...
Mákos lepény 2019-05-11 15:51:06
30 dkg liszt,,12 dkg zsír,2 evőkanál tejföl,csipet só, Töltelék hozzávalói 20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás A tészta kenéséhez baracklekvár. Elkészítése Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját...
Mátka szelet 2019-04-07 20:40:20
Hát, ez igen finom! :) Annak, aki szereti a dobostortát, meg különösen! :) A piskótához: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1 ek víz, 1 tk sütőpor, csipetnyi só A karamellhez: 12 ek cukor A krémhez: 2 cs vanília ízű pudingpor, 8 dl tej, 2 ek liszt, 25 dk cukor, 1 tk vanília kivonat, 25 dkg vaj A tetejére: 5 dl tejszín és reszelt csokoládé A tojássárgájákat habosra kev...
Diós sütemény 2019-03-06 13:07:47
Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Nem tart sokáig az elkészítése... Hozzávalók: A két laphoz: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 2 tojássárgája, 1/2 dl tejföl, 1/2 csomag sütőpor, 9 dkg porcukor, csipetnyi só Töltelékhez: 5 dkg vaj, 17 dkg porcukor, 2 dl tej, 17 dkg darált dió, 1/2 csomag sütőpor, 2 tojásfehérje, 14 dkg liszt Kenéshez: Baracklekvár Elkész...
Cselekedettel és valósággal szeressünk 2019-01-14 08:20:17
"Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel, hanem cselekedettel és valósággal." (1Jn 3,18) Az apostol a hamis testvérek és a képmutató keresztyének ellen beszél, akiknek az evangélium csak az ajkukon és a nyelvükön van, és csak a habját tartják meg. Úgy tűnik nekik, hogy az evangélium és a hit csupán szavak, amelyeket koptatni lehet, és ha már egyszer hallották, akkor máris...
Hólabda 2018-11-28 21:57:35
Hozzávalók a tésztához: kb. 35-40 darabhoz 8 tojás 25 dkg porcukor (Anyukám receptjében 40 dkg porcukor szerepel, úgyhogy ez ízlésfüggő) 9 kanál forró víz 25 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor (12 g) 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor A krémhez: 4 dl tej 2 púpos evőkanál liszt 20 dkg puha vaj 20 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál rum vagy rumaroma...
Aranyló húsleves 2018-09-22 23:55:06
Aranyló húsleves Hozzávalók: kb. 1,70 kg vegyes csontos hús (nálam 1 házi tyúk apróléka, marhaoldalas, húsos karajcsont) 30 dkg sárgarépa 20 dkg fehérrépa 10 dkg zellergumó szelet 10 dkg karalábé szelet 10 dkg kelkáposzta cikk 1 nagy vöröshagyma 4 duci gerezd fokhagyma 1 zöld paprika (csípős) 1 paradicsom kb. 1 mokkáska...
Mákos lepény 2018-08-23 10:40:31
30 dkg liszt, 12 dkg zsír, 2 evőkanál tejföl, csipet só Töltelék hozzávalói 20 dkg darált mák, 15 dkg porcukor, 5 dkg búzadara, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 db tojás. a tészta kenéséhez baracklekvár Elkészítése Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a...
Szemere Miklós: Dalforrások. 2018-08-20 10:50:23
Szemere Miklós: Dalforrások. Dalforrások, fénynyel, árnynyal, Egy kútfő, de ezer ággal! - Nézd, itt ennek dús forrása: Pórvityillók vidulása; S poharuk mi? agyagszilke, Bükfakupa, pásztortülke. Dalforrások, fénynyel, árnynyal, Egy kútfő, de ezer ággal ! - Mit nyújt e szent forrás? üdvet, S mennyre viszi fel a földet; Jámbor hívő balzsamenyhe - Fehér liljom iv...
Sárika-szelet 2018-08-08 12:36:12
Két tésztát készítünk. Az elsőhöz 30 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 10 dkg vajat, 1 csapott kanál kakaót, 1 tojást, késhegynyi szódabikarbónát és 5 kanál tejet összegyúrunk, s egy tepsi hátán (ott ki is lehet nyújtani) két lapot sütünk belőle. Nem kell sokáig sütni, elég 10-12 perc 170 C-fokon. A másik tészta piskótatészta: 4 tojássárgáját 4 ek. cukorral habossá keverünk, majd a 4 t...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.