TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4407548 db
Találatok száma: 8520
Előző Következő
Máté Rózsika: ..Ha tudnád... 2018-09-17 00:40:52
Máté Rózsika: ..Ha tudnád... Ha tudnád, milyen sokan üres hassal kelnek, S otthonukban ételt a hűtőben nem lelnek. Ha tudnád, mennyi ember dolgozna, ha tudna, Mert asztalára étel, még ha kevés is, de jutna. Ha tudnád, minden ember reménytelen sorsát, Értékelnél, hidd el, minden apró morzsát. Segítséget kérnél, s áldást mindazokra, Kik számítanak ennél még sokkal szebb...
Eper krémleves 2018-09-11 21:14:40
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg eper, 2 evőkanál cukor, fél citrom, 1 teáskanál vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín, 2 dl habtejszín, 4 dkg vágott mandula. Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a vajat és rászórjuk a cukrot, pár percig dinszteljük, majd felöntjük 8 dl...
Tejszínes eperleves 2018-09-11 21:13:06
Hozzávalók: 60 dkg eper, 5 evőkanál cukor, 3 dl tejszín, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál eperízű pudingpor; a tálaláshoz: 20 dkg eper, 1 dl tejszín Elkészítése: Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felaprítjuk. 8 dl vízben felfőzzük majd összeturmixoljuk. Az eperízű pudingport és a cukrot elkavarjuk a tejszínnel, hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Citromlével ízesí...
Rumos szilvakrémleves 2018-09-11 21:09:01
Hozzávalók: 1 kg szilva 1 citrom ami bió 4 dl joghurt 2 ek rum - aroma 8 db szegfűszeg barna cukor ízlés szerint 2 kk őrölt fahéj 1 ek liszt Elkészítés: A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük...
Ropogós csirkeszárnyak steakburgonyával és mártogatóssal 2018-09-09 16:48:58
Hozzávalók 2 személyre: Csirkeszárny: 10 db csirkeszárny 2 ek méz 2 ek mustár 2 ek szójaszósz 4 ek worchester szósz 1 dl olívaolaj 3 ek sült csirke fűszerkeverék 1 tk csípős pirosarany frissen őrölt bors só 1. A csirkeszárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk. 2. Egy kis edényben a mézet, a mustárt, a szószokat, az olívaolajat, a fűszerkeveréket, pirosaranyat j...
Tallóztam 2018-09-05 08:04:17
46 háztartási praktika! Sokat még a Nagymamám tanított nekem! Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekh...
Sajtos,sonkás tölcsérek 2018-09-03 05:36:50
Sajtos-sonkás tölcsérek(Limara recept) Biztosan mindenkinél előfordul időnként, hogy a hűtőben felszaporodnak a maradékok. Van egy darabka sajt, pár szelet sonka, kissé megszáradt füstölt kolbász, pár napja...
Az ellenállhatatlan gyömbérszörp 2018-09-02 18:55:28
Az ellenállhatatlan gyömbérszörp A gyömbért egyre többen ismerik és használják az utóbbi időben. Talán nem véletlenül, hiszen nemcsak a konyhában vehetjük nagy hasznát sütés és főzés során, hanem önmagunk gyógyítására is használhatjuk. A gyömbér tele van értékes vitamin...
Tallóztam 2018-08-29 11:01:12
Főzési trükkök 1. Hogyan távolítsd el gyorsan a magokat a zöldségekből Ha tököt vagy cukkinit magozol, használj hozzá egy fagylaltadagoló kanalat. Ennek éles széle könnyedén kiszedi a magokat a zöldség húsából. Még arra is alkalmas, hogy nagyon vékony szeleteket készíts vele a zöldségből. 2. Hogyan távolítsd el a felesleges zsírt a főtt ételekből Ha az étel a vártnál z...
Mézes-mustáros csirkecomb 2018-08-27 23:24:14
Mézes-mustáros csirkecomb Hozzávalók 6 db csirkecomb 2-3 ek ketchup 1 ek étolaj 1 tk gulyáskrém chili szárnyas fűszerkeverék vagy grill fűszerkeverék só bors Elkészítés A combokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk. Összekeverjük a mézet, a mustárt, a ketchupot, az olajat, a gulyáskrémet, a chilit és a...
Előző Következő
© 2002-2018 TVN.HU Kft.