TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4403124 db
Találatok száma: 8
Előző Következő
Kollagén 2019-07-31 23:03:44
A kor előrehaladtával a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelős kollagén szintje egyre csökken a szervezetben, ami egy természetes folyamat, de szerencsére lehet lassítani. 35 felett fontos a pótlása. A bőr elöregedéséért elsősorban a kollagéntermelés fokozatos lassulása okolható. Ez a fehérje felel ugyanis többek között a bőrünk, a csontjaink, izmaink, a hajunk és a kötős...
Együnk okosan! 2011-03-24 11:50:23
Mely húsok tartalmazzák a legkevesebb rákkeltő anyagot? A Kansas Állami Egyetemen elvégzett legfrissebb kutatások meglepő eredményekkel zárultak: kiderült ugyanis, hogy a feldolgozott húsok kevesebb karcinogén anyagot tartalmaznak, mint a sült vagy főzött húsételek. Ez pedig azt jelenti, hogy egy hotdog elfogyasztása kevésbé kockázatos, mint egy grillcsirkéé. A szakértők a vizs...
A salátakészítés szabályai 2010-10-03 14:57:31
A salátakészítés általános szabályai   Ételeink minősége, a felhasznált nyersanyagok változatossága és az egészségi állapotunk közötti összefüggés ma már köztudott. A táplálkozástudomány megállapította, hogy a különböző salátaféleségek a szervezet nélkülözhetetlen anyagait tartalmazzák. Szerves sav- és rostanyag tartalmuk az emésztést serkenti, vitamin- és ásványianyag-tarta...
Hússal vagy hús nélkül? 2010-05-11 22:24:23
Vajon jót teszel egészségednek, ha kiikatod a húst az étrendedből, vagy egy sor új betegségnek teszed ki magad? A civilizációs betegségek megelőzése, vagy valamilyen filozófia, vallási hit miatt, illetve az állatok iránti szeretettől és együttérzéstől vezérelve, egyre több ember iktatja ki az étrendjéből a húsokat, illetve - szélsőséges esetekben - az állati eredetű...
A hús szerepe a táplálkozásban 2010-02-03 09:35:48
Vitaminforrás Az emberi szervezet életműködésének fenntartásához nemcsak olyan tápanyagok kellenek, amelyek energiát szolgáltatnak (zsírok, fehérjék, szénhidrátok), hanem olyan természetes szerves vegyületek is, amelyekből csak kis mennyiségre van szükség. Ilyenek a vitaminok, amelyek nélkülözhetetlenek, mert...
Hús és egészség. 2010-02-01 10:16:51
Élvezeti hatás A hús értékes táplálékunk. Főbb étkezéseinken, ünnepeinkkor már ősidők óta nélkülözhetetlenek az ebből készült ételek. A rendkívül változatos, sokféleképpen elkészíthető húsételek, húskészítmények nemcsak gasztronómiai élményt nyújtanak ízük, illatuk miatt, de egyben esztétikai élvezeti források i...
diétás ételek 2009-11-20 15:51:36
Lisztérzékenyek étrendje (gluténmentes étrend) A lisztérzékenység betegségben az elfogyasztott gluténtartalmú ételek és élelmiszerek hatására a vékonybél sejtjei károsodnak, a bélbolyhok lelapulnak. A vékonybél nyálkahártyáján boholy-sorvadás alakul ki, az emésztés és a felszívódás elégtelenné válik és megjelennek a klinikai tünetek valamint a laboratóriumi eltérések. A t...
Fűszerek 2009-06-20 18:50:06
Szeretem a fűszereket. Rengeteget használok is, de eleinte komoly gondot okozott a "mit, mihez". A lexikonban a zöldfűszerek és szárítmányok, továbbá a magfűszerek és őrlemények szerepelnek. A továbbiakban megpróbáltam egy-egy összeállítást adni a fűszerecetekből, a fűszerolajokból, a fűszerkeverékekből, ételízesítőkből is. Ezek már igazi receptek lesznek, hiszen ezek alapján,...
Előző Következő
© 2002-2020 TVN.HU Kft.