TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4403124 db
Találatok száma: 217
Előző Következő
Mézes grízes krémes 2019-12-08 09:33:31
A tésztához: 50 dkg finomliszt 15 dkg cukor 1 tojás 4-5 evőkanál méz 6 dkg sertés zsír 1 teáskanál szódabikarbóna 3-4 evőkanál tej A krémhez: 1 liter tej 6 evőkanál búzadara 25 dkg margarin 20 dkg porcukor 1 evőkanál vanília aroma 30 dkg sárgabarack lekvár A tetejére: 15 dkg étcsokoládé 3 evőkanál olaj A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadj...
Ételek 2019-10-09 11:56:36
Sokan sokféle ételeket kedvelnek. Az ebédnél is sokféle étel közül választhatunk. Csinálhatunk például tésztát , rizst , főzeléket , húst , levest.. Az alábbiakhoz választhatunk különböző recepteket , hogy hogyan szeretnénk elkészíteni. Én például a zöldséges ételeket kedvelem jobban. Tehát a rizs , főzelék , leves esetében egy zöldséges recept jobb. Hús esetében a csirke ,...
grízes tészta 2019-06-11 11:17:23
Hozzávalók 50 dkg metélt tészta só (ízlés szerint) 2,5 dl búzadara 3 cl olaj 4 dl víz baracklekvár Elkészítés A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Egy nagy lábasban a darát olajon, pici sóval, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl sötét. A vizet a kész darára öntjük (óvatosan mert felcsap a gőz), fedőt teszünk...
Mákos lepény 2019-05-11 15:51:06
30 dkg liszt,,12 dkg zsír,2 evőkanál tejföl,csipet só, Töltelék hozzávalói 20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás A tészta kenéséhez baracklekvár. Elkészítése Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját...
grízes tészta lekvárral 2018-09-27 01:01:21
Grízes tészta lekvárral Hozzávalók: 1 csomag szélesmetélt tészta 20 dkg búzadara lekvár pici olaj porcukor só Elkészítés: A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Közben a darát kevés forró olajon szép barnára megpirítjuk, felöntjük kb. 2 dl vízzel, majd lefedjük, hogy a gőzben a daraszemek megduzzadjanak. Ha kész, a tésztá...
Mákos lepény 2018-08-23 10:40:31
30 dkg liszt, 12 dkg zsír, 2 evőkanál tejföl, csipet só Töltelék hozzávalói 20 dkg darált mák, 15 dkg porcukor, 5 dkg búzadara, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 db tojás. a tészta kenéséhez baracklekvár Elkészítése Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a...
Szilvalekváros táska 2018-08-08 14:36:08
Hozzávalók 50dkg krumpli, 5dkg vaj (margarin ráma), 30dkg fél grízes liszt, 8 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 1 tojás, csipetnyi só, 15 dkg szilvalekvár , liszt a gyúrótábla kiszórásához. Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. Áttörjük krumplitörővel, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, cukrot, sütőport, tojást, és a tésztát jól összedolgozzuk. A gyú...
Ribizlis piskóta 2018-06-29 10:49:30
Ribizlis piskóta Piskóta Tészta: 6 tojás sárga, 6 e kanál víz, 25 dkg cukor, robotgéppel felverni. 6 tojás fehérje felverve, 20 dkg liszt 1 sütőporral el vegyítve, ezeket lazán össze keverjük kb 15-20 perc alatt megsül 180 fokon Krém: 50 dkg ribizli 20 dkg vaj 20 dkg porcukor 8 evőkanál búzadara 1 l tej Öntsd a tejet egy lábosba, add hozzá a búz...
Hagyományos grízes tészta 2018-06-25 23:49:41
Hagyományos grízes tészta Hozzávalók 30 dkg fodros kocka 20 dkg búzadara 2 dkg zsír porcukor baracklekvár Elkészítés A zsírt felforrósítjuk, rászórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve világos barnára pirítjuk, majd felöntjük egy nagy pohár vízzel. Lefedjük, amíg magába szívja a vizet és megpuhul. Közben kifőzzük a té...
Sütemény receptek 2018-06-11 11:43:44
Csöröge - vagy Forgácsfánk Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl Hintésre: 10 dkg vaníliáscukor, 20 dkg baracklekvár Az élesztőt egy evőkanál langyos tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, és a többi anyaggal összevegyítve a tésztát jól kidolgozzuk, hogy rétestészta keménységű legyen. 30 p...
Előző Következő
© 2002-2020 TVN.HU Kft.