TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4415907 db
Találatok száma: 166
Előző Következő
A chilipaprika jótékony hatásairól 2019-02-20 23:03:26
A chilipaprika, azon túl, hogy napjaink egyik legnépszerűbb fűszerévé válva a gasztronómiában fontos szerepet játszik, egy sor figyelemreméltó hatása van szervezetünkre: javítja a vérkeringést, csökkenti a "nehéz lábak" érzetét, erősíti az immunrendszert, enyhíti a reumás fá...
"K" vitaminról jó tudni 2019-02-03 11:22:52
K1, K2-vitamin: A K-vitaminnak két formája ismert (K1- és K2-vitamin), melyek közül a K2-vitaminnak tulajdonítanak a kutatók nagyobb jelentőséget és az újabb kutatások alapján, azt hangsúlyozzák, hogy bizony ezt a vitamint is külső forrásokból kell pótolnunk, mert a szerv...
Levendulaszezonra ötletek.. 2018-07-02 09:52:33
Kreativ percek Ötletek a levendulaszezonra Végre ismét itt a levendulaszezon. Ma már hazánkban is egyre több levendulafarmról hallunk, ahol a nagyközönség is szüretelheti e mesés gyógynövényt, a szüret pedig már önmagában is felér egy terápiával. A begyűjtött növényt számos célra felhasználhatjuk, hiszen szeretjük az illatáért, a pompás látványáért, a gyógyhatásáért, sőt,...
Étel - mesék A cordon bleu útja a tányérig 2018-02-02 16:56:50
A nemzetközi gasztronómiában jól ismert húsétel névadásának históriája minden valószínűség szerint a 16 . századi Franciaországba nyúlik vissza . Történt ugyanis , hogy III . Henrik az angol Térdszalag - rend mintájára 1578 - ban megalapította a Szentlélek - rendet , amelynek nagy ínyenc hírében álló lovagjai a bal vállukon átvetett égszínkék szalagon viselték je...
Étel - mesék Sztroganov - bélszín - a cári idők kedvence 2018-02-01 14:00:58
Az orosz nemesi családok nagy részét lenyűgözte a francia kultúra , azért általában francia séfek dolgoztak konyháikban . Az általuk készített ínyencségek legtöbbször egyesítették a francia és orosz konyha jellemzőit ls . Ez a húsétel , ahogy neve elárulja , a Sztroganov család séfjének köszönhető , és először valószínűleg Jelena Molokovetsz szakácskönyvének...
Talán még nemkéső... 2017-09-12 15:37:12
Utazás egyperces Gasztro tippek belföldi utazóknak A belföldi utazások egyre népszerűbbek a magyarok körében. A klasszikus úti célnak számító Balaton és a gyógyfürdők mellett egyre többen fordulnak a kulináris élvezetek felé. Cikkünkben a legérdekesebb és legújabb gasztronómiai csemegéket gyűjtöttük egy csokorba, néhány megfontolandó egészségügyi tanáccsal. ...
Kóma-szútra: ami miatt a sürgősségin fogsz kikötni! 2017-05-13 07:04:21
Imádjuk a változatosságot és a formabontást az életmódban: legyen az gasztronómia, utazás, dizájn vagy épp szex, szeretjük kipróbálni a meglepő, új és érdekes dolgokat. De ahogy gasztronómiában necces a száznapos tojás, ahogy nem hordanánk répakilógatós modern férfikoll...
Ehető virágok a gasztronómiában 2016-11-07 08:39:18
Az ehető virágokkal színesebbé tehetjük az étkezésünket. A virágok felhasználása változatos, fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, így a legegészségesebb. Ki is süthetjük tésztabundában, vagy megtöltve sütőben is elkészíthető. Némelyik jellegzetes, erőteljes íze miatt fűszerként használható. Vannak olyan virágok, amelyek édességek készítésére is kiválóak ( lasszi-édes indiai joghurt...
Pentatónia a gasztronómiában 2016-11-03 16:25:27
"A magyarság eredetére, életmódjára, vallási és kulturális szokásaira vonatkozóan számos írásos emlékkel és régészeti lelettel rendelkezünk. [...] A történelmi kutatások eredményei mellett a legfőbb következtetések igazát éppen azok a tények bizonyítják, melyek az évszázadokon keresztül formálódó magyar konyhaművészetben még ma is az ősi magyar ételkészítésre utalnak: 1.) A mag...
A puliszka 2016-10-17 10:34:54
A puliszka egy hasznos gyógyszer a hűlések és az epekövek kezelésében. A puliszkaliszt, vagyis a kukoricadara, a gabonatermékek hasznos helyettesítője, amit a tudósok a vékonybelek barátjának neveztek el. Hagyományos gyógyszerként alkalmazzák a román gasztronómiában, főleg a Húsvét nagyhetének legkedveltebb eledele. A máj és a gyomor kisegítője! A főtt puliszkát még Kolumbusz idej...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.