TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4415465 db
Találatok száma: 6716
Előző Következő
Tökfőzelék 2019-10-31 11:04:10
Összetevők: 3 dkg vaj 1 csokor kapor 1 db vöröshagyma 1 evőkanál fűszerpaprika 1 kg cukini 1 dl víz 1 dl tej 1 dl tejföl 2 evőkanál finomliszt Só , bors --Elkészítés-- Fel kell aprítani a hagymát és a kaprot. Vaj megolvasztása és hozzáadjuk a hagymát illetve pároljuk. Most következik a fűszerpaprika és kb a kapor fele hozzáadása.Ezután 1-2 percig kevergetjük le...
Szilvalekváros holdbukta bögrésen 2019-09-23 18:04:33
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂 Hozzávalók: - négy és fél bögre fehér finomliszt (56 dkg) - 3 dkg friss élesztő fél bögre tej (1,25 dl) - fél bögre kristálycukor (8 dkg) - 10 dkg puha vaj (puha, nem olvasztott!) - 2 tojás - 1 csipet só + kb. fél bögre szilvalekvár + 2 evőkanál olvasztott vaj a kenéshez + porcukor a...
Lekváros papucs, Sós kocka 2019-09-14 14:19:52
Szilvalekváros papucs 1 kg finomliszt 1 csomag sütőpor 1 csomag szárított élesztő 50 dkg margarin 20 dkg zsír 4 tojássárgája 2 evőkanál tejföl 1-2 evőkanál só (sótól függ) 1 üveg szilvalekvár Lekenésre: 1 tojás Elkészítés: A lisztet összekeverjük,a sóval,sütőporral, élesztővel,elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral,majd hozzáadjuk a tojássárgáját,tejfölt. Jól ös...
Rigó Jancsi 2019-08-22 21:00:46
hozzávalók / 10 adag A tésztához 8 db tanyasi vagy bio tojás 8 ek porcukor 2 ek cukrozatlan kakaópor 6 evőkanál finomliszt A krémhez 900 ml habtejszín 150 g porcukor 1 ek vaníliás cukor 3 ek cukrozatlan kakaópor 2 ek zselatin 100 ml tej A tetejére 200 g étcsokolád...
Krémes-szilvás pite 2019-08-02 19:25:31
Hozzávalók / 6 adag: Tészta: - 30 dkg finomliszt - 15 dkg vaj - 3 ek cukor - 1 csomag sütőpor - 2 db tojássárgája - 1 ek tejföl - 1 csipet só Krém: - 3 db tojássárgája - 5 db tojásfehérje - 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős) - 1.5 dl tejföl (egy kis doboz) - 4 ek cukor - 1 kg szilva - fahéj ízlés szerint - 5 evőkanál búzadara Elkészítés: Tészta:...
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen 2019-06-04 14:09:35
Ennek a kiflinek a kiindulópontja a sós vendégváró kiflim volt, csak éppen gyorsan kellett péksütemény, így kihagytam a pihentetés fázist, lesz ami lesz alapon. Szerencsére nem kellett a végén csalódnom, egy kosárnyi pihe-puha, ízletes, foszlós sós kifli került a reggelizőkosárba A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók 16 darab nagyobb kiflihez: A tésztához: R...
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők 2019-05-12 14:47:55
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők Bodzavirágból, bodzavirágból hullik a, hullik a sárga virágpor. Fönt meg a felhők szállnak az égen, bodzafehéren, bodzafehéren. Szállj, szállj felhő, pamacsos, hullj le, te zápor aranyos, hullj le, te zápor, égi virágpor, égen nyíló bodzavirágból. A feketebodza népies nevei: bocfa, csete, fái bodza. Nem minden bodza ehető! Láss...
Zőld spárga a piacokon 2019-04-24 13:59:39
A zöld spárga kevésbé fásodik, és nem kell megpucolni Aki mégis tart a spárga előkészítésétől, annak javaslom, hogy kezdjen a zöld verzióval. A zöld spárga tovább friss marad, pucolást nem igazán igényel, csak a végeit kell levágni, és általában nem fás. SPÁRGALEVES Hozzávalók: 50 dkg spárga 3 dl tejföl 1 evőkanál finomliszt só cukor 1 csokor petrezselyem Elké...
Betyárleves... vagy pandúrgulyás? 2019-04-23 17:42:54
Hozzávalók: 30 dkg. sertésvelő, 1 kg. sertéslapocka, 3 db. vöröshagyma, 10 dkg. füstölt szalonna, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 2 db. zöldpaprika, 1 db. nagyobb paradicsom, 5 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, só, őrölt bors 25 dkg. csiperkegomba, 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab, 2 db. sárgarépa, 1 db. petrezselyemgyökér, 2-3 babérlevél,...
Medvehagymás-sajtos pogácsa 2019-04-08 22:02:38
Hozzávalók 2 tepsihez: 1 tk porcukor 1 dl tej 25 g élesztő 1/2 kg finomliszt 25 dkg vaj 2 dl tejföl 2 tojássárgája 1 ek só 15-20 dkg medvehagyma levél (érdemes jó sokat beletenni, az íze sütés után is intenzív!) 10 dkg reszelt trappista sajt A tejet fellangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet egy dagasztó...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.