TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4419798 db
Találatok száma: 28
Előző Következő
Sörlevesek 2018-02-08 10:39:29
ANGOL SÖRLEVES 01. Hozzávalók: 1,5 ek keményítő, pirított kenyérkockák, 2 ek cukor, 3/4 l világos sör, 1/2 l tej, 1 citrom, 1 dl rum, 2 tojássárgája, fahéj, szegfűszeg Elkészítése: A sörben a cukrot felforraljuk, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejet, fahéjat, reszelt citromhéjat, szegfűszeget, fél citrom levét, és állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve a k...
Klasszikus krémleves 2015-12-05 17:40:11
Hozzávalók: 25 dkg natúr gesztenyepüré, 5 dl tej, 5 dl tejszín, rumaroma, 1 csomag vanília ízű pudingpor, fahéj, citromhéj, szegfűszeg, só A fűszereket egy kisebb edénybe téve 3 dl vízzel felforraljuk, majd a levet leszűrjük és kihűtjük. A gesztenyepürét felengedés után áttörjük, és a tejszínnel elkeverjük. A krémport a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a...
A legjobb fűszerek gyulladások ellen 2015-11-07 17:03:58
A Georgiai Egyetem laboratóriumi kutatásai szerint a leggyakrabban használt szárított gyógynövények és fűszerek blokkolhatják a gyulladást, mely diabéteszt és egyéb krónikus betegségeket okozhat. A kutatók 24 általánosan használt gyógynövény- és fűszerkivonatot vizsgáltak, s legtöbbjük magas koncentrációban tartalmazott gyulladáscsökkentő antioxidánsokat, polifenolokat. Szakembere...
Áfonyás körteleves 2015-02-01 23:07:30
Áfonyás körteleves Hozzávalók: 60 dkg vilmoskörte 15 dkg cukor 10 dkg mazsola 10 dkg vörösáfonya 4 dl vörösbor 4 evőkanál áfonyadzsem 1 db citrom 1/2 kávéskanál ánizsmag só 1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg 1-2 rúd fahéj Elkészítés: fűszerkivonatot készítünk: 2 dl vizet pár percig forralunk az ánizzsal és az egész...
Hideg narancsleves habgaluskával és kandírozott narancs... 2014-12-26 00:17:32
Hideg narancsleves habgaluskával és kandírozott narancshéjjal Hozzávalók: 4 narancs 1 liter 100%-os narancslé 4 dl natúr joghurt 1 citrom héja 4-5 szem szegfűszeg 1 rúd fahéj ízlés szerint édesítőszer 4 tojásfehérje Elkészítés: A fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk, majd hagyjuk kihűlni. 2 d...
Mennyire változatosak is a mártások???? 2014-02-16 17:08:48
Mennyire változatosak is a mártások???? Azt hiszem lehet válogatni:)))) és a lentiek még csak az ismertebb változatok... ALAPMÁRTÁSOK Besamel mártás: (tejmártás, fehérmártás) Vaj, liszt, tej, só, alapanyagokból készülő alapmártás. Veloutée mártás: (fehér-, vagy bársonyos mártás) Vaj és lisztből világos rántás készítése, és alaplével való felöntését jelenti. Az alapl...
Áfonyás körteleves recept 2013-02-10 20:17:12
Hozzávalók: 1 csipet só 1 ek liszt 15 dkg cukor 1 adag tejföl 1 csipet bors 1 db citrom 1-2 rúd fahéj 4 dl vörösbor 0.5 mk szegfűszeg (őrölt) 10 dkg áfonya (vörös) 4 ek lekvár (áfonyalekvár) 10 dkg mazsola 60 dkg vilmoskörte 0.5 mk ánizs (mag) Elkészítés: fűszerkivonatot készítünk: 2 dl vizet pár percig forralunk az ánizzsal és az egész fahéjjal, 1 citrom reszel...
Zsályás-körtés rizottó 2012-11-30 10:13:19
Hozzávalók: 2 dl tejszín 30 dkg rizottó rizs 10 dkg sonkahagyma (ha nincs, vöröshagyma is megteszi) 2 dl fehérbor FÉL dl olívaolaj 1 dkg friss zsályalevél 10 dkg parmezán lereszelve 4 db vilmoskörte 8 dkg ruccola 1 db citrom 4 dl húsleves 3 dkg cukor fahéj szegfűszeg só bors Elkészítés: A körtéket vágjuk kockára, a héjukból és a magházukból készítsün...
Gyümölcsleves recept 2012-05-03 15:50:32
Hozzávalók: 0,5 dkg meggy vagy más idény gyümölcs 1 db vanília rúd 4 db szegfűszeg 6 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 db citrom héja 2 dl tejszín 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor só őrölt fahéj Elkészítés: Készítsünk fűszerkivonatot: ehhez forraljunk fel kb 1,5 dl vizet. Ha forr, tegyük bele a fahéjat, szegfűszeget és a citrom levágott héját. (ne vágjunk...
Hideg cseresznye leves recept 2012-02-10 13:52:11
Hozzávalók: 40 dkg cseresznye 10 dkg liszt 2 dl tej 1 dl tejszín 10 dkg cukor 1 db citrom 1 db narancs 1 csipet fahéj 1 csipet szegfűszeg Elkészítés: A fűszereket a cukorral a citrommal és naranccsal felfőzzük. Közben a magozott cseresznyét felrakjuk főni. Rászűrjük a fűszerkivonatot és teljesen szétfőzzük a gyümölcsöt. A tejből és lisztből habarást készítünk,amit ho...
Előző Következő
© 2002-2019 TVN.HU Kft.