TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4413277 db
Találatok száma: 6
Előző Következő
Hasznos fűszerek 2019-06-06 18:44:11
Manapság már egyre ismertebb az a tény, hogy vannak hűsítő és melegítő hatású ételek, italok és fűszerek. Mivel tél van és hideg, jó lenne figyelembe venni azokat a melegítő hatású fűszereket is melyekkel könnyebben áttudjuk vészelni ezt az időszakot. A hagyományos kínai...
Fontos tudnivalók a fahéjról 2016-02-22 17:36:16
A fahéjról tudni kell, hogy az egészségre is jó hatással van. Gyógyító hatása A fahéj az emésztőszervekre gyakorolt hatásai mellett a szív- és érrendszerre, valamint a vércukorszintre is jótékonyan hat. A Brit Diabétesz szövetség lapjának októberi száma egy olyan, 12 hetes vizsgálatról számolt be, amelyben igazolták, hogy napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorsz...
Cseresznye jótékony hatásai 2013-07-14 04:52:42
A cseresznye elsősorban élvezeti gyümölcs, de emellett A-, E- és C-vitamint, valamint ásványi anyagokat is tartalmaz. Kiemelkedően magas káliumtartalma, valamint energiatartalma is. Ez utóbbi miatt a cseresznye mértéktelen fogyasztása akár súlygyarapodáshoz is vezethet. Igazi idénygyümölcs, fagyasztva és befőttben is eltartható, bár íze mindkét eljárást követően sokat veszít a fri...
A cseresznye gyógyhatása... 2013-07-01 08:12:01
A cseresznye elsősorban élvezeti gyümölcs, de emellett A-, E- és C-vitamint, valamint ásványi anyagokat is tartalmaz. Kiemelkedően magas káliumtartalma, valamint energiatartalma is. Ez utóbbi miatt a cseresznye mértéktelen fogyasztása akár súlygyarapodáshoz is vezethet....
Fontos tudnivalók a fahéjról 2012-10-17 14:33:47
Gyógyító hatása A fahéj az emésztőszervekre gyakorolt hatásai mellett a szív- és érrendszerre, valamint a vércukorszintre is jótékonyan hat. A Brit Diabétesz szövetség lapjának októberi száma egy olyan, 12 hetes vizsgálatról számolt be, amelyben igazolták, hogy napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást. A londoni Imperial College kutatói a...
Uborka... 2008-09-22 19:02:28
Uborka a táplálkozásban Az uborka (Cucumis savitus) őshazája a trópusi és szubtrópusi éghajlatú Kelet-Ázsia, ahol vad elődjei napjainkban is megtalálhatók. Már az ókorban is ismert volt, az ókori Egyiptomban már 2000 évvel időszámításunk előtt a halottak sírjába ásták "élelemként", továbbá a fáraók idején is jelentős szerepet játszott, mint áldozati termés. Már az arabok is ügy...
Előző Következő
© 2002-2020 TVN.HU Kft.