TVN.HU felhasználók Blog bejegyzéseinek száma: 4394268 db
Találatok száma: 956
Előző Következő
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ah 2019-11-27 18:40:38
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ahogy még a nagyik készítették Sok családnál a régi ünnepek elkerülhetetlen kelléke volt. Pici, csak épp egy harapásnyi szinte, íze nagyon finom, és a kor neki csak jót tesz. Napról-napra csak puhább lesz. Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg zsír 2 dkg élesztő pici só 2-3 kanál porcukor 1,5 dl tejföl 1 cs. geszteny...
A körömvirágról 2019-05-09 22:31:03
A körömvirág antibiotikus illóolajat, fájdalomcsillapító szalicilsavat, keserűanyag-glikozidokat, kalendent és kalendulint, flavonoidokat, szaponinokat, karotinoidokat, enzimeket és természetes színezékeket tartalmaz. Tehát itt is egy nagyon összetett gyógynövénnyel van dolgu...
Mit tegyünk ha maradt még jócskán a sonkából? 2019-04-23 14:08:46
Főleg, ha hagyományos, parasztsonkát főztünk Húsvétra - fordulhat elő, hogy még maradt belőle rendesen. Viszont ezzel nincs vész, mert hűtőben még főzve is sokáig eltartható, hisz így is jócskán sós, és füstölt. Ha mostanában nem akarunk sonkára nézni, elég volt most az Ünnepkor, akkor porciózzuk ki, rakjuk zacskóba, vagy fóliába, aztán menjen a fagyasztóba. Néhány hónapon keres...
Fűszerolajok készítése 2019-03-12 22:11:15
A fűszerolajokat és a gyógynövényolajokat az emberiség évezredek óta ismeri és használja úgy a gasztronómia területén, ételek, saláták ízesítésére, mint a terápiák területén is különböző gyógyhatásaik miatt. Ezek a típusú olajok kimondottan növény alapú olajok és nem tart...
A fodros kel jótékony hatásairól 2019-01-22 09:02:20
A leveles kel (vagy fodros kel, latin nevén: Brassica oleracea) igazi szuperélelmiszer, összetételének és jótékony hatásainak köszönhetően a zöldleveles és sárga színű zöldségek királyának is nevezik. A kisázsiai eredetű káposztaféléket a rómaiak idejében a vándorló kelták...
Avokádómag gyógyhatásai 2019-01-10 09:09:47
Aki egészséges és kiegyensúlyozott étrendre törekszik, annak az avokádót állandó szereplővé kell tennie a menüben, mert annyi az egészségre pozitívan ható tulajdonsága van. Sokan beérik az avokádó tápláló húsának elfogyasztásával, s a mag a hulladékok között végzi. Ez pedig h...
Egyház 2018-11-15 15:07:58
,,Isten nem hűtőszekrénynek szánta Egyházát, amelyben a romlandó vallás egy ideig eltartható, hanem keltetőnek, ahol új megtérők jöhetnek a világra." -F. Lincicome-...
Tallóztam 2018-10-05 07:25:51
Az élelmiszeripar háborúja sejtjeinkkel- a 10 mérgező összet A tartósítószerek és a szintetikus adalékanyagok az élelmiszerekben gátolják az oxigén metabolizmust és késleltethetik a penész és a gomba kialakulását, ami persze a termékek hosszabb eltarthatóságát eredményezi. Azonban miután elfogyasztja őket az ember, ezek a mérgek megfosztják a sejteket az oxigéntől és a tá...
Töklekvár 2018-08-09 11:45:13
Hozzávalók: 2 kg főzőtök, 2 db (bio) citrom, 1,25 kg kristálycukor, 1,5 dl 10%-os ecet, 6 szegfűszeg. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát apróra reszeljük. Öntünk alá fél dl vizet, és a szegfűszeggel együtt feltesszük főzni. A cukrot egy másik lábasba öntjük, adunk hozzá ecetet és másfél deci vizet. Addig forraljuk, amíg mézszerű folyadékot kapunk. Amikor a...
Lekváros linzer 2018-08-09 11:26:28
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál sertészsír, 12 dkg vaj, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, fél csomag sütőpor, 1 dl tejföl. A közepébe szilvalekvár, a tetejére porcukor. A lisztet a porcukorral, vajjal, zsírral és sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és a tejföllel addig gyúrjuk, amíg szép sima tésztánk lesz. Ezt lisztezett gyúrótáblán is át...
Előző Következő
© 2002-2020 TVN.HU Kft.